Eerste VegFest in Amsterdam

29 oktober 2014 |
Eerste VegFest in Amsterdam<

Aankomende zaterdag vindt in de Maarten Lutherkerk in Amsterdam het eerste VegFest van Nederland plaats. Een VegFest is
een evenement waar veganisten en mensen die geïnteresseerd zijn in veganisme elkaar ontmoeten en kennis kunnen maken met veganistische producten en organisaties. Amsterdam plaats zich hiermee in een traditie van VegFesten. Andere plaatsen waar VegFesten worden georganiseerd zijn New York, Washington DC, Toronto en Londen. "In heel veel landen zijn VegFesten en soortgelijke evenementen gericht op veganisten en een veganistische levenstijl, echter in Nederland was een dergelijk evenement er nog niet. Gelukkig is dit er nu wel," aldus organisator Christine Burgemeester (directeur Vegetafel).

Uiteenlopende sprekers
Het evenement wordt georganiseerd door Vegetafel in samenwerking met Plenty Food, Viva las Vegas, Nederlandse Vereniging voor Veganisme, Vega-Life en Happy Cow. VegFest bestaat uit een productmarkt waar diverse standhouders zich presenteren en een programma met uiteenlopende sprekers van ondernemers tot filosofen en van food innovators en chefs tot life style auteurs.

Diner door chef Alexander Gershberg
VegFest begint om 10.00 en duurt tot 20.00. Op de avond voor VegFestNL is er diner bereid door opkomende chef Alexander Gershberg. Het diner, met muziek van singer-songwriter Charles Gosme, kost €35, kaarten voor VegFest 5 euro in de voorverkoop en €7,50 aan de deur.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: