Een hap uit een 'kweekburger'

29 juli 2013
Een hap uit een 'kweekburger'

Binnenkort een hamburger met kweekvlees op het menu? Het kan! In Londen is de hamburger, waar bijna geen vlees aan te pas is gekomen, gearriveerd. De burger werd gemaakt aan de
Universiteit van Maastricht. Het project is in handen van Professor Mark Post.

*'Hamburger project'*
Post gebruikte voor zijn experiment de stamcellen van een geslachte koe om vlees kunstmatig te kweken. De ontdekker vindt het belangrijk dat de smaak van de gekweekte burger bijna niet afwijkt van een vleesburger. Door de afwezigheid van vet is het vlees minder zout en dat zou je proeven. In Londen wordt de maaltijd volgende week geserveerd met zout en peper. De wetenschappers ziet zijn 'hamburger project' onder andere als een oplossing om het wereldwijde voedselprobleem aan te pakken.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws