Duurzaamheid rode draad bij innovatieprijs

20 november 2009 |
Duurzaamheid rode draad bij innovatieprijs

Duurzaam, biologisch en gezond. De jury van de Horecava Innovation Award is bij de tiende editie overspoeld door verantwoorde producten en diensten. Ook een groot deel van de 16 nominaties voor deze award staat in het teken van duurzaamheid. Op de eerste dag van Horecava 2010, maandag 11 januari, maakt de jury de vier beste innovaties bekend tijdens de horecavakbeurs Horecava.

Duurzaamheid drukt een belangrijke stempel op de jubileumeditie van de Horecava Innovation Award. De jury juicht toe dat leveranciers inspelen op ‘verantwoorde’ trends en ontwikkelingen in de maatschappij. In alle categorieën zijn producten genomineerd die rekening houden met gezonder eten, het gebruik van duurzame materialen, het besparen van energie en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Daarnaast blijft ‘beleving’ nadrukkelijk aanwezig als pijler onder innovatie. De jury waardeert dat zeer, want verantwoorde producten moeten ook bijdragen aan beleving en plezier binnen de horeca. Verder blijft het de jury verbazen dat veel leveranciers slordig omgaan met op zich prima innovaties. Ze presenteren ze slecht aan de jury of denken teveel vanuit het product en onvoldoende vanuit de markt. De Horecava Innovation Award staat open voor iedereen, dus niet alleen voor exposanten. Voor de jubileumeditie werden in totaal 145 producten aangemeld. De jury van deskundigen, vakjournalisten en ondernemers heeft de volgende 16 genomineerd.

Categorie Food & Beverage
· Brassica koolzaadolie, Colzaco, Schalkhaar
· Zócijs, saucijzenbroodje, Smilde Bakery, Edam
· Moelleux au chocolat, Maître André, Meetkerke-België
· Brollie, biologische broodlolly, Carl Siegert, Harmelen

Categorie Interior & Design
· Bounge, opvouwbaar horecameubilair, Bounge, Veldhoven
· Hampi, servies van palmbladeren, Hampi Products, Amsterdam
· Vrumona Ultieme Stamper, Vrumona (Royal Club), Bunnik
· Cocobo, terrasvlotten, Cocobo, Den Haag

Categorie Equipment & Services
· Bunzl schoonmaakconcept, Bunzl, Almere
· Kruiwagenkeuken, Studio Frederik Molenschot, Zaandam
· Rhima wasemcondensunit, Rhima, Soest
· OtouchO touchscreen terminal, OtouchO, Naaldwijk

Categorie Concepts & Co-Creation
· Bringo Food & Drink Delivery, Bringo, Amsterdam
· De Grote Kleine Kinder Keuken, Center Parcs / Unilever, Rotterdam
· The Opus Linnen Concept, Blycolin, Zaltbommel
· DaSilva Leaftender, theemachine, DaSilva Beans & Leafs, Zaltbommel

Alle nominaties zijn te zien op de wereld INNOVEER!, op de komende Horecava, van 11 tot en met 14 januari 2010 in Amsterdam RAI.

Hospitality Management; Lunchroom; De CaféKrant; De RestaurantKrant, Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecabericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20een%20van%20de%20websites%20van%20Uitgeverij%20PS%3Abv.%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/duurzaamheid-rode-draad-bij-innovatieprijs/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie KHN
Fors deel van de horeca staat op omvallen

Volgens de berichtgeving van de afgelopen dagen – waaronder het laatste OMT advies – en gesprekken die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) voert met de overheid en MKB-Nederland lijkt de kans dat er op korte termijn versoepelingen voor (delen van) de horeca komen voor medio januari uiterm ...

Opening Fastservice
Horeca in Amsterdam The Style Outlets morgen geopend

HMSHost International en NEINVER openen met trots de eerste eet- en drinkgelegenheden in Amsterdam The Style Outlets, de nieuwste winkelbestemming van Nederland. Vanaf morgen kunnen bezoekers tijdens het winkelen genieten van Starbucks, Burger Federation en Pommes Frites. Hierdoor wordt de aanwezigh ...

Culinair Coronacrisis
Helft Nederlanders sinds maart niet meer uit eten geweest

De helft van de Nederlanders (49%) heeft geen bezoek meer gebracht aan een restaurant sinds de uitbraak van COVID-19. Dit in tegenstelling tot 2019, toen slechts 1 procent nooit uit eten ging. Het restaurantgedrag van de Nederlander is door de pandemie flink veranderd. Dit blijkt uit het onderzoek & ...

KHN Coronacrisis
Gelderse horecaondernemers kunnen voucher met waarde tot 5000 euro aanvragen

De provincie Gelderland stelt 1 miljoen euro beschikbaar aan ondernemers in de horeca-, toerisme- en vrije tijdsector die door de coronacrisis in zwaar weer zijn gekomen. Dit ‘steuntje in de rug’ kunnen ondernemers in deze hard getroffen sectoren inzetten voor adviesdiensten en ondersteu ...

Wet- en regelgeving
Viswinkel of horeca?! Het slotstuk!

Een jaar geleden schreven wij over de handhavingszaak die door de gemeente Amsterdam was gestart tegen The Seafood Shop, een luxe viswinkel in het hart van Amsterdam, waar ook diverse vissnacks en maaltijden worden verkocht. In dit artikel staan wij nogmaals stil bij het verloop van deze zaak en kij ...

Digitaal Ondernemen
Alles over digitaal ondernemen in je lunchzaak

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: