Dutch Cuptaster Championship van start

14 februari 2014
Dutch Cuptaster Championship van start

De inschrijvingen van de Dutch Brewers Cup en de Dutch Cuptaster Championship zijn geopend. Inschrijven voor deze competities kan via de website van SCAE Nederland. De Nederlandse
kampioenschappen zullen dit jaar plaatsvinden op 2 en 3 mei tijdens The Amsterdam Coffee Festival.

*Dutch Cuptaster Championship*
Bij het Dutch Cuptaster Championship draait het om de snelheid, vaardigheid en nauwkeurigheid waarmee de cuptaster verschillende Specialty Coffees op smaak kan onderscheiden. In deze competitie is het doel om onderscheid te maken tussen de verschillende soorten koffie. Drie kopjes worden in een driehoek geplaatst, met 2 kopjes identieke koffie en een kop met een andere koffie. Met behulp van geur, smaak, aandacht en ervaring, moet de cuptaster de kop 'andere koffie' zo snel mogelijk identificeren. De deelnemer die met de snelste tijd de meeste koppen juist weet te raden mag zichzelf Dutch Cuptaster Champion noemen.

*Dutch Brewers Cup*
The World Brewers Cup Championship draait om de ambacht van handgezette filterkoffie. In dit kampioenschap bereiden en serveren deelnemers filterkoffie voor een panel van juryleden. De winnaar krijgt de titel Dutch Brewers Cup Champion.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws