Dungelmann opent 4e locatie

19 december 2016 | Jorien Slager

Afgelopen weekend is, na een intensieve verbouwing, de 4e locatie van Dungelmann geopend: Chicken & Burgers op de Turfmarkt bij het vernieuwde Spuikwartier van de Hofstad. 

Recht tegenover de bouwput van het nieuwe Onderwijs en Cultuur Complex (OCC), bevindt zich de nieuwste Dungelmann locatie. Eigenaar Wouter de Kroes breidt hiermee de naam en faam uit van het concept Dungelmann in Den Haag. Gedurende dag kun je hier terecht voor het ontbijt, lunch, borrel, diner en natuurlijk take-away.

Interieur

De betonnen ruimte met hoge ramen is omgetoverd tot een sfeervol, gestylde ruimte waar design met een warme ambiance je uitnodigen voor een bezoek. Hoge tafels met krukken wisselen af met lange banken en stoelen. Wit marmeren en houten tafels maken het compleet in de helder, natuurlijk verlichte ruimte. Opvallend design detail zijn de koperkleurige hanglampen van de Britse designer Tom Dixon boven de grote houten (lees) tafel. 

Deli Counter

Bij de ingang is direct de deli counter waar men heerlijk belegde en luxe broodjes, maaltijden (o.a. stamppotten), tosti's en panini's kan afhalen of ter plekke kan nuttigen aan hoge tafels.
Natuurlijk ontbreken de befaamde Dungelmann's croquet en bal gehakt niet.

Chicken & Burgers

Centraal in de ruimte staat een grote bar, waar je koffie kunt drinken met een èchte Maison Kelder hazelnoot crème gebak of een Bossche Bol van Boheemen. Een grote foto van een burger met een kip en een fles Heinz ketchup weerspiegelt direct het concept van het restaurant. Uit de half open keuken komen een selectie perfect gegrilde Dungelmann Burgers, van het Hereford runderras. In de keuken staat een authentieke rotisserie van Rotisol, hieruit komen knapperig geroosterde kippetjes van het spit. Speciaal geselecteerde kippetjes uit Frankrijk, het Noordwestelijke deel Brittannia, opgegroeid in een natuurlijke omgeving en krijgen louter plantaardig voedsel te eten.
Een uitgebreide bierkaart en een wijnselectie van Marius Jouw wijnvriend zorgen voor een perfecte spijs/drank combinatie.

Dungelmann

In 1861 richtte de heer P.G. Dungelmann de gelijknamige slagerij op. Toen al zeer bijzonder te noemen was dat de slagerij zich bevond midden tussen de haute couture aan de chique Hoogstraat, alwaar de slagerij nog steeds gevestigd is. Wouter de Kroes heeft Dungelmann uitgebreid met deli counters in het shoppingcenter New Baylon en de Nieuwe Passage en de Turfmarkt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: