Dungelmann opent 4e locatie

19 december 2016 | Jorien Slager

Afgelopen weekend is, na een intensieve verbouwing, de 4e locatie van Dungelmann geopend: Chicken & Burgers op de Turfmarkt bij het vernieuwde Spuikwartier van de Hofstad. 

Recht tegenover de bouwput van het nieuwe Onderwijs en Cultuur Complex (OCC), bevindt zich de nieuwste Dungelmann locatie. Eigenaar Wouter de Kroes breidt hiermee de naam en faam uit van het concept Dungelmann in Den Haag. Gedurende dag kun je hier terecht voor het ontbijt, lunch, borrel, diner en natuurlijk take-away.

Interieur

De betonnen ruimte met hoge ramen is omgetoverd tot een sfeervol, gestylde ruimte waar design met een warme ambiance je uitnodigen voor een bezoek. Hoge tafels met krukken wisselen af met lange banken en stoelen. Wit marmeren en houten tafels maken het compleet in de helder, natuurlijk verlichte ruimte. Opvallend design detail zijn de koperkleurige hanglampen van de Britse designer Tom Dixon boven de grote houten (lees) tafel. 

Deli Counter

Bij de ingang is direct de deli counter waar men heerlijk belegde en luxe broodjes, maaltijden (o.a. stamppotten), tosti's en panini's kan afhalen of ter plekke kan nuttigen aan hoge tafels.
Natuurlijk ontbreken de befaamde Dungelmann's croquet en bal gehakt niet.

Chicken & Burgers

Centraal in de ruimte staat een grote bar, waar je koffie kunt drinken met een èchte Maison Kelder hazelnoot crème gebak of een Bossche Bol van Boheemen. Een grote foto van een burger met een kip en een fles Heinz ketchup weerspiegelt direct het concept van het restaurant. Uit de half open keuken komen een selectie perfect gegrilde Dungelmann Burgers, van het Hereford runderras. In de keuken staat een authentieke rotisserie van Rotisol, hieruit komen knapperig geroosterde kippetjes van het spit. Speciaal geselecteerde kippetjes uit Frankrijk, het Noordwestelijke deel Brittannia, opgegroeid in een natuurlijke omgeving en krijgen louter plantaardig voedsel te eten.
Een uitgebreide bierkaart en een wijnselectie van Marius Jouw wijnvriend zorgen voor een perfecte spijs/drank combinatie.

Dungelmann

In 1861 richtte de heer P.G. Dungelmann de gelijknamige slagerij op. Toen al zeer bijzonder te noemen was dat de slagerij zich bevond midden tussen de haute couture aan de chique Hoogstraat, alwaar de slagerij nog steeds gevestigd is. Wouter de Kroes heeft Dungelmann uitgebreid met deli counters in het shoppingcenter New Baylon en de Nieuwe Passage en de Turfmarkt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

trends Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Opening Culinair
Nieuwe Julia’s: nog sneller en uitgebreider assortiment

Alle stationswinkels van Julia’s krijgen een nieuwe uitstraling, een nog snellere service en een uitgebreider assortiment. Station Rotterdam Centraal heeft de primeur, vandaag is de nieuwe Julia’s daar voor het eerst te bezoeken. Als het nieuwe concept in de smaak valt bij reizigers is h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: