‘’Door scherp en kritisch te blijven bereiken we ons doel’’

Auteur: Fabiënne Benningshof
15 januari 2020
‘’Door scherp en kritisch te blijven bereiken we ons doel’’

Alexander van Vliet is franchiseondernemer van Doppio Espresso Gouda. Door zijn enthousiasme en gedrevenheid heeft hij na 4 jaar nog steeds dezelfde passie. Zo vertelt hij met trots: ‘’Ik ben er voor iedereen die eraan toe is om zichzelf te verwennen met goede kwaliteitsproducten.’’

‘’Voordat ik Doppio Espresso Gouda overnam, heb ik altijd in loondienst gewerkt. Het is altijd al een droom geweest om een zaak in de horeca te beginnen. Ik wist alleen nooit wat ik nou precies wilde. Toen ik hoorde dat er een espressobar te koop stond in Gouda, ben ik er op een zaterdagochtend een keer gaan kijken. Toen ik de zaak uitliep, dacht ik meteen: dit is het! Snel daarna heb ik een training gedaan en ben ik begonnen met de zaak. Nu 4 jaar later heb ik nog steeds heel veel plezier in mijn werk! Wat ik zo ontzettend leuk vind, is dat er een heel breed publiek is dat we bedienen. Zo komen er studenten die gaan studeren, mensen die tijdens het shoppen even langs komen, mensen die op doorreis zijn naar hun volgende afspraak en wij zijn er vooral voor iedereen die eraan toe is om zichzelf te verwennen met goede kwaliteitsproducten.’’

‘’Horeca is écht het mooiste vak van de wereld!’’

 

‘’Wij staan voor gedrevenheid, de beste kwaliteit en de verbindende factor tussen gasten,’’ vertelt Alexander met een lach.’’ Dit doel bereiken we door scherp en kritisch te blijven. Feedback van gasten is enorm belangrijk, zo maken wij veel gebruik van Tripadvisor. De interactie en eerlijkheid tegenover de gasten zorgt er ook voor om met een kritisch oog te blijven kijken. Door open te staan voor kleine of grote verbeteringen, maken we elkaar beter. Zo is het ook belangrijk om een leerdoel voor ogen te hebben. Als je aangeeft wat je wilt leren, dan doen wij er alles aan om dat waar te maken. De passie zit hem dan ook echt in het feit dat mensen terug blijven komen. De gasten zien dat je iets met de feedback doet en zo is het eigenlijk een wisselwerking waar iedereen beter van wordt. Horeca is écht het mooiste vak van de wereld! Het is keihard werken, maar je krijgt er zoveel waardering voor terug van mensen. En dat is precies waar ik het allemaal voor doe!’’

Deze crossmediale productie is gemaakt door Fabiënne Benningshof, studente van NIMETO Utrecht (Media & Communicatie). Uitgeverij PS: bv is een erkend leerbedrijf en middels deze samenwerking kunnen de studenten hun opgedane vaardigheden in de praktijk brengen. 

Overig nieuws