Domino’s test pizzabezorging met drone op het strand van Zandvoort

26 juni 2020 | Thijs Jacobs

Meebewegen in het nieuwe normaal zorgt ook voor meer flexibiliteit in de maaltijdbezorging. Het aantal bezorgbestellingen groeide de afgelopen maanden naar boven de 80%. Ook ziet pizzaketen Domino’s een stijgende populariteit om op alternatieve plekken te eten. Niet meer thuis, op werk of in een restaurant maar consumenten zoeken liever een eigen, veilige plek zoals op het strand of in het park. Domino’s biedt al een tijdje de mogelijkheid om pizza te bezorgen op niet-standaard plekken onder de noemer ‘Order Anywhere’. Door middel van GPS kan de maaltijdbezorger precies zien waar hij of zij moet zijn om de pizza te overhandigen aan de klant. Vooralsnog gebeurt bezorging met een e-bike of scooter, maar vandaag testte Domino’s ook een nieuwe innovatie: bezorging per drone. 

Drones als toekomstige oplossing

“We testen met drones als toekomstige oplossing om op moeilijke of meer afgelegen plekken te komen zoals op het water. De vraag van consumenten om te bezorgen op alternatieve plekken zien we in een rap tempo groeien. Dat komt onder andere door Corona. Met Order Anywhere, een functie die werkt op basis van GPS kun je nu al waar en wanneer je wilt een pizza laten bezorgen. Maar met een fiets op het strand is toch net wat lastiger. En we houden wel van innovatie, vandaar de test met een drone. Wat ons betreft is de test geslaagd en zien we dronebezorging als iets voor de nabije toekomst. Wanneer we daadwerkelijk met drones kunnen bezorgen, hangt onder andere af van wetgeving", vertelt Marianne Kemps, woordvoerder van Domino’s Nederland. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Nice 'n Easy
Gebruik van convenience is vaak afhankelijk van je volume

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We benaderden verschillende chefs die in uiteenlopende restaurants werken en zij vertellen je meer over hoe zij werken. Peter Postma is chef-kok en m...

Awards Vega
Restaurant Veggies On Fire wint duurzaamheidsprijs voor de horeca

Veggies On Fire, Vegan Restaurant Den Haag wint voor de tweede maal op rij de duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België. Op dinsdag 22 september werden in Ahoy, tijdens de zwaar versoberde editie van Gastvrij Rotterdam, maar toch geheel in stijl, de Gaia Green Awards 2020 uitger...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: