Domino's grootste QSR (quick service restaurant) in Nederland

11 juni 2018 | Thijs Jacobs

Met de opening van de 250e vestiging in Steenwijk bereikt Domino’s vandaag een belangrijke mijlpaal. De pizzaketen mag zich namelijk het grootste Quick Service Restaurant (QSR) in Nederland noemen op basis van het aantal vestigingen. De mijlpaal wordt deze week groots gevierd. En wie viert, die trakteert. In de week van 11 juni onthult Domino’s een nieuw item op het menu. Ook organiseert Domino’s een bijzondere actie. Op zaterdag 16 juni verkopen alle vestigingen in Nederland tot 16.00 uur 250 pizza’s voor één euro. De opbrengst gaat naar de LINDA Foundation.

Succesfactor 

Met de opening van de 250e winkel is Domino’s het grootste QSR in het aantal vestigingen. In de komende drie tot vijf jaar komen daar nog eens 150 vestigingen bij. Hierdoor is Domino’s één van de meest snelgroeiende bedrijven in Quick Service. Dit onderstreept ook het onderzoek van Misset Horeca* dat onlangs verscheen. André ten Wolde, CEO Domino’s Nederland: “als je kijkt naar de afgelopen drie jaar zijn we al enorm gegroeid. In 2015 had Domino’s 153 aantal winkels in Nederland. Over drie tot vijf jaar zijn dat er 400.” De franchisenemers zijn een belangrijke factor voor het succes van Domino’s. 70% van franchisenemers is ooit begonnen als pizzabakker of bezorger en kennen het bedrijf daarom door en door.

Ook franchisenemer David Oosterhof die de 250e winkel in Steenwijk gaat runnen, begon ooit als pizzabakker. David Oosterhof: “nadat ik begon als pizzabakker, kreeg ik al snel de kans om door te groeien naar regiomanager voor onder andere Deventer, Apeldoorn en Assen. Nu open ik mijn eerste winkel. Dat het ook nog eens de 250ewinkel van Domino’s in Nederland is, vind ik helemaal bijzonder!”

Een goede toekomst voor iedereen

Met het bereiken van deze mijlpaal realiseert Domino’s zich ook dat een goede toekomst niet voor iedereen vanzelfsprekend is. André licht toe: “Onze grootste doelgroep zijn gezinnen. Uit cijfers van LINDA Foundation blijkt dat 1 op 9 kinderen opgroeit in armoede. In de grote steden is dat zelfs 1 op 4. Totaal gaat het om 400.000 kinderen. We gunnen iedereen een goede toekomst en daarom willen we iets terug geven. LINDA Foundation doet geweldig werk. Ze maken armoede bespreekbaar en steunen gezinnen die het zwaar hebben. Met de actie op zaterdag 16 juni verwachten we ruim 60.000 te kunnen inzamelen die we doneren aan de LINDA Foundation.” De actie loopt zaterdag tot 16.00 uur.

Domino’s geeft terug

‘Wie viert, die trakteert’. Van 16 t/m 22 juni krijgt iedere 25e klant een gratis drankje of dessert bij een bestelling.  Bovendien ontwikkelde de chef van Domino’s Tyla Robinson een nieuw product dat op zaterdag 16 juni wordt onthuld in de 250e winkel. Overigens krijgen de vaste klanten- en volgers van Domino’s vanaf 11 juni al hints via Facebook en Instagram en kunnen zij als één van de eersten het ‘secret menu item’ proeven.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: