Domino's pizza opent 150ste vestiging

1 augustus 2014 |
Domino's pizza opent 150ste vestiging<

Domino’s Pizza heeft op 30 juli zijn 150ste vestiging geopend in Alphen aan de Rijn en verwacht dit jaar nog minimaal tien winkels in ons land te vestigen. De komende jaren komen daar nog eens 25 tot 30 per jaar bij, zo verwacht André ten Wolde, directeur Domino’s Pizza Nederland. De Amerikaanse formule, die in 1989 voet op de Nederlandse markt zette, vertoont daarmee een opvallend sterke groei in ons land.

Groei
Vooral de afgelopen twee jaar groeide Domino’s Pizza hard, met zo’n zeventien vestigingen per jaar. In 2010 waren er 104 winkels in Nederland, in 2013 was dit aantal toegenomen tot 146. Domino’s Pizza opereert in meer dan 11.000 winkels in ruim zeventig landen. Nederland staat met 150 winkels nu op de 11e plaats in de lijst van landen met de meeste vestigingen. Bovenaan staan de VS met bijna 5.000 winkels.

Omzet verdubbeling
Bestaande vestigingen in Nederland zien hun omzetten jaarlijks verdubbelen. Ook internationaal groeit Domino’s sterk. Al twintig jaar op rij boekt de franchiseformule internationaal positieve salesgroei. De wereldwijde omzet bedroeg in 2013 8 miljard dollar. Meer dan de helft van de omzet – 4,2 miljard dollar – komt van buiten de VS. In 2011 bedroeg de omzet nog iets minder dan 7,5 miljard dollar. DPE, master franchisenemer voor het merk Domino’s Pizza in Australië, Nieuw Zeeland, Frankrijk, Japan, België en Nederland, boekte in het fiscale jaar 2011 746 miljoen euro omzet, in 2013 was dat 846 miljoen. De omzet in Nederland bedroeg in 2010 ruim 37 miljoen euro, in 2013 was dat toegenomen tot 57 miljoen. Op dit moment is Domino’s marktleider in de thuisbezorgmarkt in 38 landen, waaronder Engeland, Australië, Frankrijk en Nederland.

MEER LEZEN OVER DOMINO'S? KLIK HIER!
Snelle bezorging
De voornaamste redenen dat steeds meer Nederlanders hun pizza bij Domino’s bestellen zijn volgens directeur André ten Wolde de snelle bezorging, de verse hete pizza en de controle over het product en de bezorging. “In Nederland bezorgen we gemiddeld binnen 21 minuten na ontvangst van de bestelling de pizza’s stomend heet aan de deur. Die pizza wordt onmiddellijk na ontvangst van de order gemaakt met uitsluitend verse ingrediënten. De klant heeft de complete controle over zijn bestelling, van de ingrediënten op zijn pizza tot de extra’s en de bezorging die live te volgen is via de pizzatracker.”
Doel is om nog sneller te bezorgen. “Om dat in een groot gedeelte van Nederland te bewerkstelligen, zullen we in de vijf tot zes jaar moeten groeien naar 300 vestigingen in Nederland. Dat betekent dat we op zoek zijn naar nieuwe ondernemers. Veel van onze franchisenemers begonnen ooit als pizzakoerier en komen dus uit ons eigen systeem, maar nieuwe mensen zijn straks hard nodig”, aldus de directeur.

Online en mobiel
Opvallend is het sterk toenemende aantal bestellingen online en mobiel. “Wereldwijd is Nederland altijd koploper geweest als het gaat om online bestellen. Internet is hier helemaal ingeburgerd”, verklaart André ten Wolde. “Nu neemt het mobiel bestellen via onze app’s en mobiele website een enorme vlucht, het is onze grootste groeier binnen het online bestellen.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Liveblog: horeca weer open, zo ziet het eruit!

30 mei. Chateau de Moulin le Comte ** kamers + dinner (Nord Pas de Calais/Frankrijk) ...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Koffie & thee Utrecht
30ml Coffee & Food maakt een feestje van de heropening op 1 juni

De afgelopen maanden was het rustig in de ‘huiskamers’ van 30ml. Alle vestigingen waren open voor TO GO, maar de gezelligheid die de zaken normaliter zo typeert hebben de medewerkers echt gemist. Gelukkig openen ook zij vanaf 1 juni om 12:00 uur weer de deuren voor het nuttigen ter plaat...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: