Dit zijn de nieuwe sterrenrestaurants in Nederland

12 december 2016 | Thijs Jacobs

Amsterdam krijgt er een paar Michelinsterren bij dit jaar. Zoals verwacht ontving Rijks de eerste ster, maar ook Mos en Bolenius verdienden voor de hoofdstad ieder een ster. Een nieuw driesterrenrestaurant krijgt Nederland niet. In Den Bosch en Heerlen werd ook een klein feestje gevierd. Utrecht staat voor het zoveelste jaar op rij droog; het lukt de stad maar niet om een 'michelinwaardige nieuwkomer' te presenteren. Misschien volgend jaar?

 

Nieuwe éénsterrenrestaurants in Nederland:

Amsterdam

 

 

Bolenius

Amsterdam Mos
Amsterdam Rijks
Den Bosch Noble
Heerlen Cucina del Mondo


Nieuwe tweesterrenrestaurants in Nederland:

Heeze Tribeca

 

De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen behouden hun drie sterren, geen enkel ander restaurant heeft er een derde ster bij gekregen.

In totaal werden er 106 sterren uitgereikt: dat is er één minder dan in 2015. Vijf restaurants ontvingen maandag de eerste ster: restaurant Bolenius, restaurant MOS en restaurant RIJKS@ in Amsterdam, Cucina del Mondo in Heerlen en Noble in Den Bosch.

Sterverlies

Vier restaurants verliezen hun hun sterren omdat ze onlangs de deuren sloten of verhuizen:
Boreas, Chapeau, In de Molen en Kaagjesland.

Drie zaken verloren hun ster: 
Le Restaurant en het Amstelhotel-restaurant La Rive van Roger Rassin in Amsterdam en Seinpost in Scheveningen.

(Seinpost wijzigde zijn formule en naam eind 2015, maar was nog wel opgenomen in de gids voor 2016)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: