Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van 2014

31 december 2014 |
Dit zijn de 10 best gelezen artikelen van 2014

Het jaar 2014 is bijna voorbij! Een mooi moment om terug te blikken. Met trots presenteren we je dan ook de 10 best gelezen artikelen van 2014.
Beleef het jaar in een notendop en laat 2014 nog één keer de revue passeren.

1. Jonge onderneemster opent eigen lunchroom
Lotte Knoppert opende in januari op haar twintigste een eigen lunchroom in Amsterdam. Klik hier voor het volledige artikel.
2. Daar zijn ze: de vijf beste broodjes
De vijf genomineerden voor de titel ‘Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2014’ werden in september bekendgemaakt. Klik hier voor het volledige artikel.
3. Eigen koffietentje voor Gordon
Zanger en presentator Gordon kondigde in februari aan dat hij in Blaricum een koffie- en theeschenkerij begint. Klik hier voor het volledige artikel.
4. De Koffiepot heeft lekkerste lunchroombroodje
Op 6 november werd bekend dat lunchroom De Koffiepot uit Hardenberg de zaak is met het Lekkerste Lunchroombroodje van 2014. Klik hier voor het volledige artikel.
5. Nieuwe saladebar in Nijmegen
In oktober openden Maaike Roelofs en Laura Hendriks MUNT Saladebar in de Nijmeegse binnenstad. Klik hier voor het volledige artikel.
6. De vijfde genomineerde: broodje feel the veal
Het Lekkerste Lunchroombroodje Feel the Veal van De Koffiepot in Hardenberg heeft als hoofdingrediënt kalfsfricandeau die 36 uur gemarineerd wordt. Klik hier voor het volledige artikel.
7. Terrassen voller bij warm weer
De Gemeente Amsterdam maakt in maart bekend wat elk logisch denkend mens zelf ook wel kan bedenken: terrassen zijn voller met warm weer. Klik hier voor het volledige artikel.
8. De eerste genomineerde: broodje flower power
De eerste genomineerde voor de verkiezing van het Lekkerste Lunchroombroodje van 2014 is het Broodje Flower Power; een Italiaanse bol met Ibericoham; geserveerd met een glaasje verse gazpacho. Klik hier voor het volledige artikel.
9. De tweede genomineerde: paddoburger
De tweede genomineerde voor de verkiezing van het Lekkerste Lunchroombroodje van 2014 is de Paddoburger; een vegetarische burger gemaakt van Hollandse champignons, kruiden, Parmezaanse kaas en nootjes. Klik hier voor het volledige artikel.
10. Lekkerste burger komt van de Bijenkorf
In januari werd De Bijko, de hamburger van restaurant La Ruche in de Bijenkorf in Den Haag, tijdens de Horecava verkozen tot beste burger van 2014. Klik hier voor het volledige artikel.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: