Dit jaar bier bij het kerstdiner?

27 november 2014 |
Dit jaar bier bij het kerstdiner?<

Volgens biersommelier en zytholoog Fiona de Lange en chefkok Jo Vaessen geeft bier veel meer smaak bij het diner dan wijn. Dit stelt
het tweetal in het gisteren gelanceerde boek ‘Bier & Spijs’ Het is het eerste bier en spijs boek op Nederlandse bodem waarin alleen Nederlandse speciaalbieren bij gerechten gecombineerd worden.

Onbekend maakt onbemind
Het aantal Nederlandse brouwerijen groeit explosief tot inmiddels al ruim 250. Al deze speciaalbieren van kleine en grote brouwerijen passen uitstekend bij een feestelijk menu door de uiteenlopende smaken van zoet, zuur, bitter tot kruidig of een combinatie daarvan. De onbekendheid met goede bier-spijscombinatie zorgt ervoor dat vaak een veilige wijnkeuze wordt gemaakt. Internationaal biersommelier en zytholoog Fiona de Lange: "Eeuwig zonde, omdat bier bij het gerecht voor een ware smaakexplosie zorgt. Als je maar de goede combinatie maakt. Met een aantal goede tips kom je heel ver. Als de bierdrinker wel nadenkt over bier en spijs, dan is vreemd genoeg vaak de eerste keuze een Belgisch bier. En dat terwijl al die Nederlandse brouwerijen zoveel mooie bieren brouwen."

Bier en Spijs van Nederlandse bodem
Jo Vaessen, chefkok van Restaurant Dwars: "Ruim een jaar geleden startte ik met mijn restaurant in Amsterdam met als centraal punt bier en spijs van Nederlandse bodem. Het bereiden van biologische en eerlijke gerechten geeft door de combinatie met de honderden bieren van eigen bodem een waanzinnige smaakexplosie. Inmiddels ontdekken steeds meer Nederlandse, maar ook internationale bierliefhebbers dit. Een boek met inspirerende recepten gecombineerd met een Nederlands bier bestond gek genoeg nog niet. Door 70 recepten met steeds een ander speciaalbier te combineren heeft de bierliefhebber niet alleen een handzaam boek te pakken over hoe je bier en spijs combineert, maar ook een mooi overzicht van kwalitatief goede bieren van eigen bodem."

Meer lezen over bier? Klik hier!
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: