Den Haag heeft duurste terrassen

24 juli 2013 |
Den Haag heeft duurste terrassen<

Amsterdam is niet langer de duurste terrasstad van ons land. De hoofdstad is voorbij gestevend door vier andere steden. Den Haag voert dit jaar de ranglijst aan als duurste terrasstad, een rondje
drank (2 bier, 2 fris, 2 rosé, en 2 koffie) kost hier 21,70 euro. De stad wordt in de ranglijst gevolgd door Rotterdam, Haarlem en ’s-Hertogenbosch. Amsterdam komt dit jaar op de vijfde plaats voor.

Prijzen omhoog
Gemiddeld zijn de terrasprijzen dit jaar met 3,1 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Nijmegen is wederom de goedkoopste terrasstad, waar men voor het genoemde rondje precies 19 euro betaalt. De resultaten komen uit het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies uit Warmond.

Rotterdam schommelt
Waar Rotterdam vorig jaar de grootste daling op de ranglijst noteerde stijgt de stad na een prijsstijging van 8,3 procent dit jaar met zeven plekken omhoog het hardst. Eindhoven is de enige stad met een prijsdaling van 0,3 procent en blijft daarmee op de één na laagste plaats staan. De grootste daler op de ranglijst is Amsterdam, dat sinds de start van het jaarlijkse onderzoek steevast op de eerste plaats eindigde. Een rondje is er dit jaar slechts 0,7 procent duurder geworden.

Amersfoort kan het breed laten hangen
Voor het onderzoek wordt jaarlijks de terraskoopkracht bepaald door het gemiddeld besteedbaar inkomen van de inwoners af te zetten tegen de terrasprijzen. Hieruit blijkt dat Amersfoort de hoogste terraskoopkracht heeft, waar de inwoners gemiddeld 20,7 rondjes per week kunnen bestellen. In Enschede is de koopkracht het laagst, hier kan men wekelijks slechts 16,5 rondjes geven.
De gemiddelde terraskoopkracht over 21 Nederlandse steden is 19,1 rondjes per week. Hiermee is de gemiddelde terraskoopkracht gedaald ten opzichte van vorig jaar, toen men gemiddeld nog 19,6 rondjes per week kon betalen.

Frisse bieren in trek
Naast die traditionele hardlopers rosé, witbier en (zelfgemaakte) ice-tea zien we dit jaar met name de alcoholvrije bieren en bieren met een laagalcoholpercentage een vlucht nemen. Ook mixen van bieren met frisdrank zijn populair als verfrissende dorstlesser op het terras. Hiermee lijkt een einde gekomen aan het suffige imago van malt bier en bier met een lager alcoholpercentage en zijn de dranken gepromoveerd tot hippe zomerse dorstlessers op het terras.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: