Den Haag meest gastvrije stad?

9 december 2014
Den Haag meest gastvrije stad?

Den Haag wil de meest gastvrije stad van Nederland worden. Om dat mogelijk te maken is op 8 december het 'House of Hospitality'
opgericht. Dit is een nieuw platform van partijen die samen de gastvrijheid in Den Haag verder willen vergroten.

*Hotelschool Den Haag*
Bij het House of Hospitality zijn onder meer hotels, restaurants, winkels, attracties en vervoerders aangesloten. Zij werken samen om bezoekers van Den Haag zo goed mogelijk te ontvangen. Samenwerking is nodig omdat vele indrukken samen uiteindelijk bepalen hoe iemand een bezoek aan de stad ervaart. Zo moet er genoeg te doen zijn, maar ook de sfeer op straat kan meespelen, of het gemak waarmee iemand de weg vindt. De partners van het House of Hospitality wisselen online kennis en informatie uit en er worden ook bijeenkomsten georganiseerd. De coördinatie ligt bij het lectoraat city hospitality van de Hotelschool Den Haag.

*Goed voor de economie*
Wethouder Karsten Klein (Economie): "Jaarlijks brengen zo'n 50 miljoen mensen een bezoek aan de Haagse binnenstad, Scheveningen en Kijkduin. Al die bezoekers worden graag gastvrij ontvangen. Wij willen dat bezoekers terugkomen naar Den Haag en dat ze aan anderen doorvertellen hoe mooi en gastvrij het hier is. Dat is goed voor de economie, voor de bedrijven en voor de werkgelegenheid."

*Opleidingen en trainingen*
De afgelopen jaren heeft de gemeente Den Haag diverse initiatieven opgezet en ondersteund om de gastvrijheid in de stad te vergroten. Een van deze initiatieven is de Ambassade van Den Haag, waar circa 300 enthousiaste vrijwilligers opgeleid zijn om de stad te promoten en bezoekers welkom te heten tijdens grote evenementen zoals het WK Hockey. Vanaf 2015 kunnen ook andere groepen georganiseerde vrijwilligers, zoals de Greeters en de vrijwilligers van De Ooievaart, gebruik maken van de opleidingen en trainingen van de Ambassade van Den Haag.

*Op de foto:*
Koen Brakenhoff (hoofd marketing Mauritshuis), wethouder Karsten Klein, Karoline Wiegerink (lector city hospitality Haagse Hotelschool), Milou Prins (student Haagse Hotelschool), Barteld Oppers (general manager Suite Novotel Den Haag City Centre), dagvoorzitter Eddy Zoëy (bekend van ‘Nu we er toch zijn…' en ‘Hoe gastvrij is…') en Ad Dekkers (directeur Bureau Binnenstad) bij de oprichting van het ‘House of Hospitality'. Fotograaf: Frank Jansen

Overig nieuws