Deliveroo rapporteert sterke groei in 2017

3 januari 2019 |

Deliveroo publiceert haar financiële resultaten over 2017. Een jaar waarin het food-techbedrijf in Nederland sterke groei en uitbreiding van haar diensten kende.

Een groeiend aantal bezorgers kiest ervoor om met Deliveroo te werken, steeds meer restaurants melden zich aan op het platform. Beide herkennen de waarde die Deliveroo toevoegt. We kijken er naar uit om in de komende jaren meer lekkere maaltijden bij klanten te bezorgen, met meer enthousiaste bezorgers te werken en meer restaurants te helpen bij hun groei,” aldus een woordvoerder.

Resultaten Deliveroo Nederland - 2017:

Deliveroo groeit succesvol in Nederland. In 2017 bedroeg de omzet € 13,8 miljoen, een stijging van 460% ten opzichte van een omzet van € 3 miljoen in 2016.

De brutowinst in Nederland is gestegen. Deliveroo rapporteerde in 2017 een brutowinst van € 7,6 miljoen, in vergelijking met € 0,4 miljoen in 2016.

Financiële positie versterkt. Deliveroo heeft in Nederland een steeds sterkere financiële positie, wat onderstreept wordt door de stijging van de netto activa: in 2017 bedroeg deze € 6,6 miljoen, tegenover 2,3 miljoen in 2016.

Deliveroo breidt uit in Nederland

Deliveroo is nu in 14 steden beschikbaar, heeft bezorging op Schiphol mogelijk gemaakt en werkt samen met 2.000 bezorgers en 2.500 restaurants. In 2019 breidt het platform uit naar nieuwe steden in Nederland.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Opening
Papa John's opent twintigste vestiging in Nederland

Papa John’s opende onlangs nog een nieuwe vestiging in Delft, nu is Eindhoven aan de beurt. Op 25 maart gaat op de Kleine Berg 78 in Eindhoven alweer de twintigste vestiging open. Franchisenemer Alex Clemencia en zijn broer Izahir zullen de vestiging feestelijk openen. Alex Clemencia: &ldqu...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: "Ik word verdacht van slavendrijven!"

Ik ben zojuist verhoord door de politie. Ik ben verdachte. Ik word verdacht van slavendrijven. De kwestie is van een paar jaar geleden. Ik deed toen zaken met een schoonmaakbedrijf. Dit bleek een achteraf een criminele organisatie te zijn, volgens de twee rechercheurs die mij vandaag ondervroegen. ...

Lunch
Bagels & Beans is het Beste Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek

Niet minder dan 531 restaurants namen deel aan de tweede editie van De Vegetarische Restaurantweek die vorige week plaatsvond. Gasten konden gedurende de week een stem uitbrengen op het beste vegetarische restaurant. Bagels & Beans deed mee met drie speciale vegetarische menu’s en wist daa...

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: