De 'Nacht van Bakker Bart' groot succes

13 maart 2017 | Thijs Jacobs

Het jubileumjaar van Bakker Bart is op zaterdag 11 maart feestelijk van start gegaan met de ‘Nacht van Bakker Bart’. Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum, openden zestien Bakker Bart winkels in het land tussen 5.00 uur en 7.00 uur hun deuren. Klanten kregen zo de mogelijkheid een bijzonder kijkje te nemen achter de schermen van de bakkerij. Al ruim voor 5.00 uur waren er geïnteresseerden te vinden voor de deuren van de Bakker Bart winkels. De vestigingen in Best, Dronten, Eibergen, Klazienaveen en Meppel waren met meer dan 50 bezoekers in de nachtelijke uren het meest succesvol.

De bakkers van Bakker Bart zijn gepassioneerd en dat merk je. Bakker Marcel Herfkens in Nijmegen aan de Broerstraat liet bijvoorbeeld zien wat er allemaal komt kijken bij het bakken van vers brood. Na een warm onthaal met verse koffie, vertelde hij honderduit over het bakproces en gaf antwoord op alle vragen die bij de klanten leefden. Een van die vragen was hoe lang het duurt voordat het brood op het schap ligt. Daar bleek nog aardig wat werk aan vooraf te gaan, zo legde bakker Marcel Herfkens uit. Het deeg voor het brood van Bakker Bart wordt door het moederbedrijf in Beuningen volgens speciaal Bakker Bart receptuur aan de winkels geleverd. Daarna vindt in de bakkerij het volledige bakproces van rijzen, bakken en decoreren plaats met als resultaat lekker vers brood.

De bakker uit Nijmegen twijfelde geen moment om deel te nemen aan dit evenement: ”Wij krijgen regelmatig het verzoek van klanten of ze even achter mogen kijken in de bakkerij. Ik ben trots op mijn winkel, onze producten en op mijn vak. De liefde voor mijn vak deel ik graag met mijn klanten,” aldus Marcel Herfkens.

Na de rondleiding kregen alle bezoekers nog een overheerlijk vers ontbijtje én een goodiebag vol lekkere bakkersproducten. “Respect voor de bakkers van Bakker Bart, want elke dag om 5.00 uur van start is echt vroeg!”.

40 jaar Bakker Bart

De bakkers van Bakker Bart staan voor dag en dauw op om voor ons het lekkerste verse brood te bakken. Het jubileumjaar en deze activiteit zien de deelnemende bakkers dan ook als een bekroning op hun werk.

Franchiseorganisatie Bart’s Retail B.V. opende veertig jaar geleden de eerste Bakker Bart in Nijmegen en groeide in de afgelopen jaren door naar meer dan 170 winkels, die verdeeld zijn over het hele land. Bakker Bart-winkels hebben als uniek kenmerk dat uitsluitend gebruik wordt gemaakt van vers deeg, waarmee dagelijks verse broodproducten worden gebakken in de winkels zelf. Bij Bakker Bart koop je broodproducten voor thuis maar je kunt er ook terecht voor een lekker ontbijt, een heerlijke lunch of een verse warme snack. Naast de Nacht van Bakker Bart organiseert Bakker Bart dit jaar tal van andere activiteiten voor groot en klein.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: