De 'Nacht van Bakker Bart' groot succes

13 maart 2017 | Thijs Jacobs

Het jubileumjaar van Bakker Bart is op zaterdag 11 maart feestelijk van start gegaan met de ‘Nacht van Bakker Bart’. Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum, openden zestien Bakker Bart winkels in het land tussen 5.00 uur en 7.00 uur hun deuren. Klanten kregen zo de mogelijkheid een bijzonder kijkje te nemen achter de schermen van de bakkerij. Al ruim voor 5.00 uur waren er geïnteresseerden te vinden voor de deuren van de Bakker Bart winkels. De vestigingen in Best, Dronten, Eibergen, Klazienaveen en Meppel waren met meer dan 50 bezoekers in de nachtelijke uren het meest succesvol.

De bakkers van Bakker Bart zijn gepassioneerd en dat merk je. Bakker Marcel Herfkens in Nijmegen aan de Broerstraat liet bijvoorbeeld zien wat er allemaal komt kijken bij het bakken van vers brood. Na een warm onthaal met verse koffie, vertelde hij honderduit over het bakproces en gaf antwoord op alle vragen die bij de klanten leefden. Een van die vragen was hoe lang het duurt voordat het brood op het schap ligt. Daar bleek nog aardig wat werk aan vooraf te gaan, zo legde bakker Marcel Herfkens uit. Het deeg voor het brood van Bakker Bart wordt door het moederbedrijf in Beuningen volgens speciaal Bakker Bart receptuur aan de winkels geleverd. Daarna vindt in de bakkerij het volledige bakproces van rijzen, bakken en decoreren plaats met als resultaat lekker vers brood.

De bakker uit Nijmegen twijfelde geen moment om deel te nemen aan dit evenement: ”Wij krijgen regelmatig het verzoek van klanten of ze even achter mogen kijken in de bakkerij. Ik ben trots op mijn winkel, onze producten en op mijn vak. De liefde voor mijn vak deel ik graag met mijn klanten,” aldus Marcel Herfkens.

Na de rondleiding kregen alle bezoekers nog een overheerlijk vers ontbijtje én een goodiebag vol lekkere bakkersproducten. “Respect voor de bakkers van Bakker Bart, want elke dag om 5.00 uur van start is echt vroeg!”.

40 jaar Bakker Bart

De bakkers van Bakker Bart staan voor dag en dauw op om voor ons het lekkerste verse brood te bakken. Het jubileumjaar en deze activiteit zien de deelnemende bakkers dan ook als een bekroning op hun werk.

Franchiseorganisatie Bart’s Retail B.V. opende veertig jaar geleden de eerste Bakker Bart in Nijmegen en groeide in de afgelopen jaren door naar meer dan 170 winkels, die verdeeld zijn over het hele land. Bakker Bart-winkels hebben als uniek kenmerk dat uitsluitend gebruik wordt gemaakt van vers deeg, waarmee dagelijks verse broodproducten worden gebakken in de winkels zelf. Bij Bakker Bart koop je broodproducten voor thuis maar je kunt er ook terecht voor een lekker ontbijt, een heerlijke lunch of een verse warme snack. Naast de Nacht van Bakker Bart organiseert Bakker Bart dit jaar tal van andere activiteiten voor groot en klein.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: