De 'Nacht van Bakker Bart' groot succes

13 maart 2017 | Thijs Jacobs

Het jubileumjaar van Bakker Bart is op zaterdag 11 maart feestelijk van start gegaan met de ‘Nacht van Bakker Bart’. Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum, openden zestien Bakker Bart winkels in het land tussen 5.00 uur en 7.00 uur hun deuren. Klanten kregen zo de mogelijkheid een bijzonder kijkje te nemen achter de schermen van de bakkerij. Al ruim voor 5.00 uur waren er geïnteresseerden te vinden voor de deuren van de Bakker Bart winkels. De vestigingen in Best, Dronten, Eibergen, Klazienaveen en Meppel waren met meer dan 50 bezoekers in de nachtelijke uren het meest succesvol.

De bakkers van Bakker Bart zijn gepassioneerd en dat merk je. Bakker Marcel Herfkens in Nijmegen aan de Broerstraat liet bijvoorbeeld zien wat er allemaal komt kijken bij het bakken van vers brood. Na een warm onthaal met verse koffie, vertelde hij honderduit over het bakproces en gaf antwoord op alle vragen die bij de klanten leefden. Een van die vragen was hoe lang het duurt voordat het brood op het schap ligt. Daar bleek nog aardig wat werk aan vooraf te gaan, zo legde bakker Marcel Herfkens uit. Het deeg voor het brood van Bakker Bart wordt door het moederbedrijf in Beuningen volgens speciaal Bakker Bart receptuur aan de winkels geleverd. Daarna vindt in de bakkerij het volledige bakproces van rijzen, bakken en decoreren plaats met als resultaat lekker vers brood.

De bakker uit Nijmegen twijfelde geen moment om deel te nemen aan dit evenement: ”Wij krijgen regelmatig het verzoek van klanten of ze even achter mogen kijken in de bakkerij. Ik ben trots op mijn winkel, onze producten en op mijn vak. De liefde voor mijn vak deel ik graag met mijn klanten,” aldus Marcel Herfkens.

Na de rondleiding kregen alle bezoekers nog een overheerlijk vers ontbijtje én een goodiebag vol lekkere bakkersproducten. “Respect voor de bakkers van Bakker Bart, want elke dag om 5.00 uur van start is echt vroeg!”.

40 jaar Bakker Bart

De bakkers van Bakker Bart staan voor dag en dauw op om voor ons het lekkerste verse brood te bakken. Het jubileumjaar en deze activiteit zien de deelnemende bakkers dan ook als een bekroning op hun werk.

Franchiseorganisatie Bart’s Retail B.V. opende veertig jaar geleden de eerste Bakker Bart in Nijmegen en groeide in de afgelopen jaren door naar meer dan 170 winkels, die verdeeld zijn over het hele land. Bakker Bart-winkels hebben als uniek kenmerk dat uitsluitend gebruik wordt gemaakt van vers deeg, waarmee dagelijks verse broodproducten worden gebakken in de winkels zelf. Bij Bakker Bart koop je broodproducten voor thuis maar je kunt er ook terecht voor een lekker ontbijt, een heerlijke lunch of een verse warme snack. Naast de Nacht van Bakker Bart organiseert Bakker Bart dit jaar tal van andere activiteiten voor groot en klein.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Horeca zeker dicht tot en met 28 april

Zojuist heeft premier Rutte bekendgemaakt dat de Nederlandse horeca zeker tot en met 28 april gesloten blijft. Hij raadt Nederlanders daarnaast ten zeerste af een meivakantie te plannen, wat voor hotels en B&B's duidelijk geen positief nieuws is, maar het komt niet onverwacht. Ook schole...

Coronacrisis
Assortiment Coffeelicious verkrijgbaar bij Jumbo

Door het coronavirus moesten alle horecazaken de deuren sluiten. Veel ondernemers verzinnen de meest creatieve manieren om toch hun afnemers te voorzien van de diensten en producten die zij aanbieden. Coffeelicious is daar één van, want haar assortiment is verkrijgbaar bij de Jumbo....

Coronacrisis
Young Creators Group start HorecaTegoed

Om de horeca een hart onder de riem te steken, is Young Creators Group, een community voor jonge ondernemers en makers onder leiding van ondernemer Edwin de Jong, op eigen initiatief gestart met HorecaTegoed. HorecaTegoed is een initiatief waar je een gift aan jouw favoriete horecagelegenheid kunt g...

Coronacrisis
"Kabinet verlengt coronamaatregelen die gelden tot 6 april "

Het kabinet besluit aanstaande dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatregelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden en musea, worden dan verder besproken. Verschillende landelijke media, waaronder NU.nl en ...

Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: