Fraude bij DE Master Blenders

2 augustus 2012
Fraude bij DE Master Blenders

Koffie- en theebedrijf DE Master Blenders 1753 heeft fraude in de boekhouding bij de Braziliaanse dochteronderneming ontdekt. Het nettoresultaat zal daardoor waarschijnlijk lager liggen dan voorzien.

*Onjuiste verantwoording*
De onregelmatigheden van de dochteronderneming houden verband met oninbare vorderingen en onjuiste verantwoording van verkopen. Daarnaast heeft het bedrijf voorzieningen getroffen op voorraden en belastingen.

*Afname eigen vermogen*
Deze boekhoudkundige fouten zullen naar verwachting leiden tot een afname van het eigen vermogen met 85-95 miljoen euro en zullen naar verwachting het netto resultaat van de onderneming in het fiscale jaar 2012 met circa 45-55 miljoen euro verlagen. Hiervan zal circa 20-25 miljoen euro verantwoord worden in het operationele resultaat.

*Uitgebreid onderzoek*
Naar de Braziliaanse onregelmatigheden loopt een uitgebreid onderzoek, laat DE Master Blenders 1753 weten. De onderneming zal de benodigde maatregelen nemen om de interne controle van de financiële rapportages en de governance bij de Braziliaanse activiteiten te versterken en te verbeteren.

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws