Dé lunchtrend? Duitsland!

4 december 2014
Dé lunchtrend? Duitsland!

Duitsland komt steeds vaker terug in ons straatbeeld en op de kaart, in de vorm van worst, bier en de brezel, bijvoorbeeld. Niet
zo vreemd, want Duitsland heeft zich aardig in de kijker weten te spelen met fenomenaal voetbal, een sterke economie en onlangs nog de viering van de ‘Mauerfall’.

*Duits eten op het station*
Een voorbeeld van de hernieuwde focus op Duitsland is de opening van de eerste Nederlandse vestiging van Käfer German Kitchen op Den Haag Centraal. Zowel take-out als binnen eten is mogelijk en typische Duitse worsten zoals Nürnberger of Thüringer Bratwurst, de klassieke ‘Currywurst’, de German Burger en Frankfurter Original Knackwurst met bijpassende bijgerechten zoals zuurkool of een Beierse salade en verschillende soorten mosterd worden bereid. Gasten kunnen kiezen uit verfijnde koude en warme sandwiches met gekookt rundvlees, forel of Beierse kaas, klassieken zoals aardappel- en linzensoep, geselecteerde detailhandel producten, Paulaner bier en meer. Dat Duitsers wel van een hapje houden, blijkt uit het bekende Duitse gezegde: ‘Erst kommt das Fressen und dann die Moral’. Mooi volk, die Duitsers.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws