DE helpt koffieboeren in Vietnam

16 oktober 2013
DE helpt koffieboeren in Vietnam

UTZ Certified en de Douwe Egberts Foundation hebben het Coffee Climate Care project in Hanoi gelanceerd. Met dit project willen zij de koffieboeren helpen tegen
de gevolgen van klimaatverandering. Het project gaat van start met een testgroep van 500 producenten in de Vietnamese provincie Lam Dong.

*De twee initiatiefnemers*
UTZ Certified werkt sinds 2002 aan duurzaamheidsprogramma’s voor en met Vietnamese koffieboeren uit alle regio’s. De DE Foundation is opgericht in november 2002 als een non-profit organisatie. Haar doel is de verdere ontwikkeling van de duurzaamheid van koffie en thee, door voornamelijk samen te werken met kleinschalige producenten. D.E. Master Blenders 1753 is de voornaamste donor van de stichting.

*Klimaatveranderingen*
"Klimaatverandering is een wereldwijd probleem. Daarom willen we de ervaringen die we opdoen in het project in Vietnam meenemen in onze wereldwijde duurzaamheidsprogramma’s voor koffieboeren", zegt Britta Wyss Bisang, Standards Director bij UTZ Certified. "Door ons certificeringsprogramma verder toe te spitsen op klimaatgerelateerde aspecten kunnen we boeren helpen hun landbouwmethoden aan te passen aan klimaatverandering. Zo blijven boeren zeker van hun inkomen en blijft koffie beschikbaar voor de consument.” In het project gaan beide partijen op zoek naar innovatieve aanpassingstechnieken die de koffieboeren, ondanks de klimaatsveranderingen, goede toekomstperspectieven blijven bieden.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl


Overig nieuws