DE helpt koffieboeren in Vietnam

16 oktober 2013 |
DE helpt koffieboeren in Vietnam

UTZ Certified en de Douwe Egberts Foundation hebben het Coffee Climate Care project in Hanoi gelanceerd. Met dit project willen zij de koffieboeren helpen tegen
de gevolgen van klimaatverandering. Het project gaat van start met een testgroep van 500 producenten in de Vietnamese provincie Lam Dong.

De twee initiatiefnemers
UTZ Certified werkt sinds 2002 aan duurzaamheidsprogramma’s voor en met Vietnamese koffieboeren uit alle regio’s. De DE Foundation is opgericht in november 2002 als een non-profit organisatie. Haar doel is de verdere ontwikkeling van de duurzaamheid van koffie en thee, door voornamelijk samen te werken met kleinschalige producenten. D.E. Master Blenders 1753 is de voornaamste donor van de stichting.

Klimaatveranderingen
"Klimaatverandering is een wereldwijd probleem. Daarom willen we de ervaringen die we opdoen in het project in Vietnam meenemen in onze wereldwijde duurzaamheidsprogramma’s voor koffieboeren", zegt Britta Wyss Bisang, Standards Director bij UTZ Certified. "Door ons certificeringsprogramma verder toe te spitsen op klimaatgerelateerde aspecten kunnen we boeren helpen hun landbouwmethoden aan te passen aan klimaatverandering. Zo blijven boeren zeker van hun inkomen en blijft koffie beschikbaar voor de consument.” In het project gaan beide partijen op zoek naar innovatieve aanpassingstechnieken die de koffieboeren, ondanks de klimaatsveranderingen, goede toekomstperspectieven blijven bieden.

Door Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Economie Achtergronden
ING is positiever over economisch herstel

Het komende jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting van het ING Economisch Bureau met 2,6%, na krimp van 4,3% in 2020. Daarmee is het bbp in het vierde kwartaal van 2021 terug op 99% van het niveau van voor de coronacrisis. Het voorziene herstel is in 2021 dus nog niet volledig, maar we ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Heropening horeca blijft dit jaar nog zeer onzeker

Of de horeca open kan met Kerst blijft nog steeds de vraag. De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van gisterenavond heeft nog geen perspectief op heropening geboden. Volgens het kabinet is er nog een lange weg te gaan en over Sinterklaas en Kerst is nog niets te zeggen, behalve d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: