De Haven opent na ingrijpende verbouwing

7 juni 2010 |
De Haven opent na ingrijpende verbouwing<

Een trendy inrichting met zwarte fauteuils en barkrukken én een groot buitenterras. Lunchroom-snackbar De Haven in Enschede is na een ingrijpende verbouwing en met overkapping niet meer te herkennen. Bij de officiële opening maandagmiddag kijken de genodigden hun ogen uit. De zaak, gerund door Angelia (46) en Gejo Rothman (45), is mede door de glazen overkapping de blikvanger bij de entree van het havengebied. Acht maanden heeft de verbouwing geduurd. De zaak is nooit gesloten geweest. Vanuit een unit naast het pand is de verkoop steeds doorgegaan. "De omzet is in die tijd wel behoorlijk teruggelopen", legt Angelia Rothman uit. Maar de inhaalslag is begonnen.

Van 12 naar 250 vierkante meter
Ruim dertig jaar staat de snackbar al op deze plek. Sinds 1988 is de eettoko in handen van Gejo en Angelia. Hun zoon Edo (20) staat hen bij. "Hij heeft het nieuwe interieur uitgekozen", merkt Angelia vol trots op.
De eerste frieten werden gebakken in een ruimte van twaalf vierkante meter. Nu beschikt De Haven over 250 vierkante meter. Het assortiment is behoorlijk uitgebreid, met onder meer schepijs, milkshakes en belegde stokbroodjes. "We hebben nu het woord lunchroom voor onze naam gezet", merkt Angelia op, terwijl ze zich een beetje lijkt te verontschuldigen voor de ‘decadentie’. Maar snackbar staat er ook nog voor. De zaak moet wel vertrouwd blijven voor de klanten dus.

Foto: Annina Romita


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Nice 'n Easy
Sous-vide bereiden, zo werkt het

Sous-vide koken heeft de laatste jaren in de horeca flink aan populariteit gewonnen. Bij deze techniek worden in een waterbad met exact gecontroleerde lage temperatuur vacuümverpakte producten gelijkmatig gegaard. Doordat het gevacumeerd is, behoudt het smaak en structuur. Hoewel sous-vide in d...

KHN Coronacrisis
KHN: kabinet voert disproportionele maatregelen in tegen horeca

De blijvende toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Naast een update van de huidige stand van zaken, werden er voor 6 van de 25 veiligheidsregio’s extra maatregelen aangekondigd, waaronder maatregelen...

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: