De Haven opent na ingrijpende verbouwing

7 juni 2010 |
De Haven opent na ingrijpende verbouwing<

Een trendy inrichting met zwarte fauteuils en barkrukken én een groot buitenterras. Lunchroom-snackbar De Haven in Enschede is na een ingrijpende verbouwing en met overkapping niet meer te herkennen. Bij de officiële opening maandagmiddag kijken de genodigden hun ogen uit. De zaak, gerund door Angelia (46) en Gejo Rothman (45), is mede door de glazen overkapping de blikvanger bij de entree van het havengebied. Acht maanden heeft de verbouwing geduurd. De zaak is nooit gesloten geweest. Vanuit een unit naast het pand is de verkoop steeds doorgegaan. "De omzet is in die tijd wel behoorlijk teruggelopen", legt Angelia Rothman uit. Maar de inhaalslag is begonnen.

Van 12 naar 250 vierkante meter
Ruim dertig jaar staat de snackbar al op deze plek. Sinds 1988 is de eettoko in handen van Gejo en Angelia. Hun zoon Edo (20) staat hen bij. "Hij heeft het nieuwe interieur uitgekozen", merkt Angelia vol trots op.
De eerste frieten werden gebakken in een ruimte van twaalf vierkante meter. Nu beschikt De Haven over 250 vierkante meter. Het assortiment is behoorlijk uitgebreid, met onder meer schepijs, milkshakes en belegde stokbroodjes. "We hebben nu het woord lunchroom voor onze naam gezet", merkt Angelia op, terwijl ze zich een beetje lijkt te verontschuldigen voor de ‘decadentie’. Maar snackbar staat er ook nog voor. De zaak moet wel vertrouwd blijven voor de klanten dus.

Foto: Annina Romita


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Achtergronden Fastservice
Bagels & Beans zoekt bagelbazen

Bagels & Beans houdt dinsdag 3 maart in Alphen aan den Rijn een franchise informatieavond voor aankomende 'bagelbazen'. Wie droomt van een eigen zaak komt hier alles te weten over het runnen van een Bagels & Beans. Bagels & Beans is op zoek naar bagelbazen in Amsterdam, Maastr...

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: