De Bijenkorf Rotterdam opent nieuw caf�

14 juli 2015 |

In de Bijenkorf Rotterdam is het Metro Café geopend, een geheel nieuw horecaconcept dat ook een take away functie heeft. In het Metro Café
kan men naast koffie terecht voor theespecialiteiten, sandwiches, salades, en ook een glas wijn met kaasplateau.

Café en take away
Het Metro Café, direct bij metrostation Beurs, is geheel ontworpen passend bij de afdeling Herenmode. In het Metro Café kan men genieten van een drankje en een hapje. In het assortiment zijn onder meer sandwiches, speltkoeken, brownies, muffins en een kleine selectie verse salades en fruitshakes opgenomen. Nieuw is dat de drank en de sandwiches ook als take away kunnen worden besteld, ideaal voor de metroreizigers.

Koffie- en theespecialiteiten: macchiato met honingsiroop
Diverse koffiespecialiteiten worden vers bereid door een vakkundige barista. Ter gelegenheid van de opening is Yakup Aydin, Nederlands Barista Kampioen, tot half september werkzaam in het café. Espresso, cappuccino of latte macchiato gemaakt van de beste koffiemelange worden voorzien van verse opgestoomde melk. Nieuw zijn de speciale latte macchiato recepten zoals de Maltezer Macchiato; verse koffie, gestoomde melk en gecrunchde Maltesers. Een smaaksensatie die exclusief is ontwikkeld voor het Metro Café in de Bijenkorf Rotterdam.

Theeliefhebbers hebben een uitgebreide keuze aan verse theesoorten. Bijzonder zijn de speciale theerecepten met sereh, munt en gember of citroengras.

Patisserie
Het patisserie-aanbod is ook vernieuwd. Naast de verse dadelmuffins en speltkoeken met cranberry en witte chocolade staan er ook wat stoerdere taarten op het menu; een karameltaart met walnoten, een red velvet taart met roomkaas en een carrot cake met pistachenoten.

Lokale producten op het menu
Bij het Metro Café wordt een vernieuwde selectie witte, rode en rosé wijn per glas verkocht en staat ook een plateau Rotterdamse kaas met Rotterdamse mosterd op het menu. Net als een plateau met speciale worstsoorten van de Rotterdamse ondernemer Monsieur Saucisson.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Download nu de Werkgeversverklaring Avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw lunchzaak belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw ond ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: