De BEWUST Food Innovatie Dagen 2009

7 oktober 2009 |
De BEWUST Food Innovatie Dagen 2009

Bewust ondernemen. Dat is het onderwerp van de Food Innovatie Dagen 2009 van maandag 5 tot woensdag 7 oktober. Bewust bezig zijn met gezond eten, bewust worden van alle mogelijkheden in de keuken en een bewuste kijk op de inzet van apparatuur. In het Cooking & Baking Plaza te Gilze werd maandagochtend de aftrap gegeven. "Er hebben zich 300 bedrijven aangemeld", vertelt Joris Levens, commercieel directeur bij Levens Cooking & Baking Systems. "Juist nu komen ondernemers op een dergelijke beurs af voor nieuwe ideeën en innovaties."

Aan het eind van de eerste dag concludeert Joris Levens dat er 100 bedrijven zijn geweest. "En dat is een mooi aantal." De Deli XL experts waren dan ook helemaal klaar voor. Ze vertegenwoordigden vijf bewuste rubrieken. Te noemen: Vlees, Vis, AGF, Wild & Gevogelte en Mijn Lunch. Andy Cuijpers van Seafood Parlevliet bracht zijn culinaire visideeën met overtuiging. "Met vlees wordt al zoveel gevarieerd, maar het visje blijft toch vaak achter. Wij laten zien dat je met een marinade, een lekkere pesto of een bijzondere presentatie het verschil maakt. Snel en eenvoudig te bereiden, maar heel feestelijk."

Walderik Kremer van de W&G Groep vertelt dat de prijs van groot wild zoals herten en zwijnen met 10 tot 15 procent zal dalen. "Het is een goed wildjaar geweest, maar we verwachten minder vraag. De prijs van klein wild als fazanten en hazen blijft wel stabiel. En de wildkaart moet nu gemaakt worden, dus het is een drukke periode." Desalniettemin vertelt hij alle bezoekers met groot enthousiasme over het wild zwijn.

Tijdens de Innovatiedagen presenteert Leventi ook de nieuwe ovenlijn. Ook deze laat zien waar bewust ondernemern voor staat: kwaliteit, duurzaamheid, lage onderhoudskosten en gemak.

Lunchroom; De RestaurantKrant, Natalja Elings

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecabericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20een%20van%20de%20websites%20van%20Uitgeverij%20PS%3Abv.%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/de-bewust-food-innovatie-dagen-2009/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je lunchzaak

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Interview
Bedrijfspaspoort: Brood en Zoets

Hoe zou jij je lunchroom omschrijven? "Een beetje een tweede huiskamer voor heel veel mensen. Er komen hier veel vaste gasten, en veel mensen uit de buurt die gezellig voor een kopje koffie of een praatje komen. We zijn een van de weinige die zo vroeg open zijn in de stad, dus er komen dan o ...

Opening
Dunkin’ opent Pop up Store in Amsterdam The Style Outlet

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Halfweg. Na het succes van de vestigingen die in de overige outlets in Nederland gevestigd zijn kon een Vestiging in de Amsterdamse The Style Outlet niet uitblijven. Trost zijn we dat we in dit mooie project onze nieuwste concept van Dunkin&r ...

Economie Achtergronden
ING is positiever over economisch herstel

Het komende jaar groeit de Nederlandse economie naar verwachting van het ING Economisch Bureau met 2,6%, na krimp van 4,3% in 2020. Daarmee is het bbp in het vierde kwartaal van 2021 terug op 99% van het niveau van voor de coronacrisis. Het voorziene herstel is in 2021 dus nog niet volledig, maar we ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Heropening horeca blijft dit jaar nog zeer onzeker

Of de horeca open kan met Kerst blijft nog steeds de vraag. De persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van gisterenavond heeft nog geen perspectief op heropening geboden. Volgens het kabinet is er nog een lange weg te gaan en over Sinterklaas en Kerst is nog niets te zeggen, behalve d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: