De Beren lanceert De Beren Academy

29 april 2019 | Thijs Jacobs

Restaurantketen De Beren lanceert op woensdag 1 mei de ‘De Beren Academy’. Met behulp van dit trainingsprogramma leren de medewerkers van de populaire horecaformule op een interactieve manier alle ins & outs over hun functie. Bijzonder én uniek aan het programma is dat het speciaal voor en door De Beren medewerkers ontwikkeld is. Hierdoor sluiten de trainingen naadloos aan op de functies binnen de restaurants. Zo kunnen medewerkers door middel van video’s – gemaakt door eigen medewerkers in eigen vestigingen - praktische dingen leren over bijvoorbeeld het zetten van een goede bak koffie óf juist het schoonmaken van de koffiemachine. Behalve het goed onder de knie krijgen van hun eigen functie, biedt De Beren Academy de medewerkers ook serieuze mogelijkheden om door te groeien.

Doorgroeien met de Academy

Voor wie wil doorgroeien bij De Beren is het gebruik van het trainingsprogramma een goede stap in de juiste richting. De online tool maakt het bijvoorbeeld makkelijker om de stap te maken van bedieningsmedewerker naar vestigingsmanager. Door de inzet van korte modules kunnen medewerkers spelenderwijs alles leren over hun eigen functie én de functie die daarna op de ranglijst staat. De modules zijn zo gemaakt dat ze daadwerkelijk interessant zijn voor de doelgroep. Zo wordt amper gewerkt met tekst, maar wordt juist ingezet op video’s en games. Ook voor wie nóg een stapje hogerop wil bij De Beren kan De Academy ingezet worden. Zo worden potentiële franchisenemers via het trainingsprogramma ingewerkt en getraind tot echte franchisenemers. Andere bijkomende voordelen van de online leeromgeving is dat leidinggevenden op een handige manier de voortgang van medewerkers in de gaten kunnen houden en ze hiervoor kunnen belonen. Ook is het mogelijk om informatie te delen en deze gelijk te toetsen, bijvoorbeeld over een nieuw seizoensmenu.

De Beren Academy

De Beren Academy is in samenwerking met Moovs ontwikkeld door trainingscoördinator Cindy Groenestein, Groenestein werkte binnen De Beren jarenlang als Operationeel Manager en weet daardoor als geen ander hoe de De Beren-formule in elkaar zit. De kennis die zij tijdens deze werkzaamheden heeft opgedaan, is nu gebruikt voor het maken van modules en toetsen voor de medewerkers.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel zes; de ChristenUnie

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Lunchroom wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernemers. ...

Interview Longread Themamaand energie
Lunchroomondernemers besparen op energie en maken zich op voor een tijdperk na corona

Besparen op vaste lasten is onvermijdelijk in deze uitdagende tijden. Een van de terugkerende posten is energie. Wanneer je het energieverbruik kunt laten dalen in de lunchroom, dan is er een goede besparing mogelijk. Zeker nu, want je mag immers geen gasten ontvangen in je lunchroom, waardoor de ve ...

Achtergronden Gastronomie
Tijdelijk vegan burgerrestaurant tijdens Nationale Week Zonder Vlees 

Speciaal ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby - een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager om te laten proeven dat vegetarisch vleesch minstens net zo lekker is als dierlijk vlees. Zélfs ...

Toerisme
Impact Corona op Flevolandse gastvrijheidssector steeds groter

Onderzoek naar de gevolgen van het coronavirus op de vrijetijdssector in Flevoland laat zien dat de sector in Flevoland flink geraakt is. In juli en december 2020 zijn onder Flevolandse ondernemers in de vrijetijdssector peilingen gehouden met vragen over – onder andere – omzetverlies, t ...

Wet- en regelgeving
Alcohol straks lastiger te verkrijgen door jongeren

‘Alcohol onder de 16, natuurlijk niet’, ‘Geen 16? Geen druppel’, ‘Geen 18? Geen druppel’ en ‘NIX18’, deze slogans zullen bijna iedereen bekend in de oren klinken. Het verkopen van alcohol aan iemand die hier nog te jong voor is, is verboden. Ondanks de ...

Food
Deze restaurants worden gerund door vrouwen

Op maandag 8 maart is het International Women’s Day. Over de hele wereld wordt er op deze dag aandacht gevraagd voor thema’s als economische zelfstandigheid en empowerment van vrouwen. Voor foodies het perfecte moment om, na een turbulent jaar voor de horeca, extra liefde en support te g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: