De 5 meest bijzondere restaurants

23 februari 2015
De 5 meest bijzondere restaurants

Meestal is lekker eten dé reden om een (nieuw) restaurant te bezoeken. Beleving is anno 2015 echter ook erg belangrijk. Graag presenteren
we je dan ook de 5 meest bijzondere restaurants ter wereld, waar de beleving op z'n minst even belangrijk is als het eten.


*1. The Rock (Zanzibar, Tanzania)*
Het Rock restaurant is gevestigd op een rots bij het Michanvi Ringwe strand in het zuidoosten van Zanzibar. De zaak telt slechts 12 tafels en biedt gasten een geweldig uitzicht op de zee en de kustlijn. The Rock is, hoe kan het ook anders, gespecialiseerd in eten afkomstig uit de zee. Het restaurant is te voet bereikbaar bij eb. Als het vloed is, moeten gasten de boot nemen.


*2. The Treehouse Restaurant (Alnwick, Groot-Brittannië)*
Gasten die altijd al in een boomhut wilden dineren, hebben nu de kans in het Treehouse Restaurant in het Britse Alnwick. Bomen groeien door de vloer en de luiken voor de ramen zijn gemaakt van gevallen takken.


*3. Ristorante Grotta Palazzese (Polignano a Mare, Italië)*
Wie eens wat anders wil, kan in Ristorante Grotta Palazzese dineren in een grot, die onderdeel is van een klif die uitkijkt op de Adriatische Zee. Zo'n 23 meter boven het water kunnen gasten genieten van onder meer risotto met kreeft.


*4. Ninja New York (New York, Verenigde Staten)*
Wie bij het Ninja New York restaurant binnenstapt, waant zich in het Japan in tijden van het Oude Keizerrijk. Het restaurant ziet eruit als een Japans bergdorp. De serveersters zijn gekleed als oorlogstrijdster en vermaken gasten de hele nacht met Japanse bijzonderheden.


*5. Foreign Cinema (San Francisco, Verenigde Staten)*
In dit rustieke restaurant kunnen gasten genieten van verschillende films die geprojecteerd worden op de witte muren van een bedekte tuin. Restaurantbezoekers kunnen ook binnen zitten bij het vuur of op een tussenvloer die uitkijkt op de gehele zaak.

~Christel Tuin~






Overig nieuws