CuliTip: Lasagne met spinazie en ham

30 september 2014
CuliTip: Lasagne met spinazie en ham

Gerechten die je zowel als lunchgerecht of als bistrogerecht kunt serveren. Dat moet iedere lunchroomondernemer aanspreken!
Met deze lasagne met spinazie en ham heb je een gerecht op de kaart staan dat op meerdere momenten van de dag geliefd is. Je kunt de lasagne in grotere hoeveelheden klaarmaken, waardoor je de porties snel kunt uitserveren.

~Foto:www.groentenenfruit.nl~

*Inkooplijstje*

Ingrediënten (voor 2 personen)
1 kg verse spinazie
1 eetlepel olie boter of margarine
1 ui
ca. 110 g verse champignons
1 teentje knoflook
2 tomaten
2 takjes verse tijm of 2 theelepels gedroogde tijm
2 theelepels bouillonpoeder
1 zakje kaassaus
4 eetlepels geraspte kaas
ca. 8 lasagnevellen
4 plakken gekookte ham

*Bereiding:*
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de spinazie en kook (met zout) in circa 5 - 7 minuten gaar. Laat uitlekken en snij het grof. Snipper de ui en snij de champignons in plakjes. Verhit de olie, boter of margarine in een braadpan en bak de ui 1 - 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze even mee. Pers het teentje knoflook erbovenuit. Snij de tomaten in stukjes. Bak de tomaten met de tijm en het bouillonpoeder circa 3 minuten mee. Roer de geraspte kaas door de kaassaus. Vet een niet te hoge ovenschaal in en bedek de bodem met de helft van de voorgekookte lasagnevellen. Leg de helft van de uitgelekte spinazie, 2 plakken ham en de helft van het champignonmengsel op de lasagnevellen. Leg lasagnevellen op het groentemengsel en leg de andere helft van de groenten op de lasagnevellen. Giet als laatste de kaassaus over het groentemengsel. Plaats de lasagneschotel circa 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Overig nieuws