Culinaire uitspattingen op de BBB en EFFF

2 februari 2011 |
Culinaire uitspattingen op de BBB en EFFF<

Het was weer goed toeven op de BBB en EFFF, European Fine Food Fair. De spanning was van de geconcentreerde gezichten af te lezen op het Grand Concours Culinaire. Tijdens de kookwedstrijd A la minute streden diverse leerlingen om de felbegeerde wisselbokaal van Ecolab B.V.

Peentjes zweten
Onder het toeziend oog van de jury, pers en veel trotse docenten, ouders en aanhang was het peentjes zweten voor de jonge koks. De gerechten waar bloed, zweet en tranen in waren verwerkt werden opgediend door andere leerlingen in het restaurantgedeelte naast de Grand Concours Culinaire.


Smullen in het restaurant bij Grand Concours Culinaire

BBBiertje erbij
Ook op het BBBierplein was het een drukte van belang. Grote en kleine brouwers toonden er hun gistende paradepaardjes. Waar gretig aftrek van genomen werd.


De barmedewerkers van Grimbergen hadden het er druk mee


Ook het bier van Alfa smaakte naar meer

Op de stand van DeliXL stonden de bakkers van Desem enzo. Edwin Klaasen levert zijn desembrood bestaande uit water, meel en een klein beetje zeezout aan diverse horecagelegenheden. Uit het grote brood kunnen diverse kleine broodjes worden gesneden. "Dan heb je ook geen kontjes, al houd ik daar wel van hoor!" lacht Klaasen.


De bakkers van Desem enzo

Om 13:00uur was het gisteren dringen bij de nieuwe wedstrijd Culinair Italië. Vijf koppels van gastheren en -vrouwen met een kok gingen de strijd met elkaar aan. Terwijl de kok zijn culinaire kunsten vertoonde sprak Ramon Beuk met de gastheer of -vrouw over de werkwijze van het duo en nieuwe kooktrends.


Ramon Beuk in gesprek met een gastheer

De 'E' van European
De 17e editie van de EFFF stond in het teken van de 'E' van 'European nieuw leven inblazen'. Er was veel aandacht voor de streekproducent, de specialist op het gebied van gastronomische authenticiteit. Naast Limburgs klonk er dan ook veel Italiaans, Spaans, Duits en Vlaams bij de stands. De regio's, Andalusië (Sp.), Vlaanderen, Pfalz, Roero (It.) en natuurlijk Limburg waren volop vertegenwoordigd.


Verse oesters van de oesterman

Studenten van de Cas Spijkers Academie kokkerelden afgewisseld met Emiel Vullers, Nel Schellekens, Harold Kok en meer culi-helden, dat het een lieve lust was op het Limburgplein. Daar horen natuurlijk wat verfrissende arbeidsvitaminen bij.


Arbeidsvitaminen op het Limburgplein

Leerzaam en direct toepasbaar
Op het kookpodium bij de entree van de hal gingen ook diverse koks aan de slag met bijzondere streekproducten. Ook bij de presentaties op het kookplein van de Culinaire Saisonnier vielen culi-liefhebbers met hun neus in de boter. Onder het koken legden diverse chefs nieuwe technieken uit. Erg leerzaam en direct toepasbaar achter de kachel.


Bij het kookpodium werkt met streekproducten gekookt

Dit jaar bleek eens te meer dat er veel te ontdekken is over de culinaire grenzen. Ontdek wat uw specialiteit is en blink erin uit. De beurzen BBB en EFFF zijn mooie plekken om inspiratie op te doen maar kijk ook om u heen tijdens een vakantie of weekendje weg. De culi-wereld is volop in beweging.


~Eline Dragt

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: