Culinaire stamppot

Auteur: Jorien Slager
1 januari 2016
Culinaire stamppot

In de winter is een stamppot altijd een goed idee. Vergeet de variant met boerenkool en een speklap, maar verras je gasten eens met een bijzondere versie. We helpen je een handje met deze stamppot met patrijs, zuurkool en cantharellen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

200 gram zuurkool
4 porties zuurkoolspek
1 deciliter champagne
Zout en peper
80 gram Knorr Gourmet Aardappelpuree
Knorr Braadjus
14 gram Knorr Primerba Gefruite Ui
2 stuks roodpoot patrijs
Phase with Natural Butter Flavour
120 gram cantharellen
Shiso Purper
Oost-Indische kers blaadjes

Bereiding

Kook de zuurkool samen met het spek, de champagne en wat zout en peper. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de braadjus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal het spek uit de zuurkool en snijd het in plakken. Meng de zuurkool door de puree en breng op smaak met spek en ui. Snijd de patrijzen uit, kruid ze met zout en peper en bak ze mooi rosé in de Phase (konfijt de pootjes eventueel in wat ganzenvet). Ontvet de pan, bak hierin de cantharellen en voeg de braadjus toe. Verdeel de zuurkoolstamppot samen met het spek en de patrijs over de borden. Maak het geheel af met de saus en garneer met de shiso en blaadjes van Oost-Indische kers.

Overig nieuws