Crowdfunding moet Broodcaf� redden

27 februari 2014 |
<

Zowel het personeel als klanten van het Broodcafé in Almere zijn in actie gekomen om de lunchroom te redden. De lunchroom was oorspronkelijk een bakkerij. Deze week al moet er zo'n 50.000
euro op tafel liggen bij de bank en verhuurder.

Van bakkerij naar lunchroom
Op dit moment is er al 35.000 euro toegezegd. Om het gat te dichten, moet er nog 15.000 euro op tafel komen. Eigenaar Kunneman opende het bedrijf in 2012 als bakkerij. 50 weken later dan gepland, door gesteggel van de banken en de verhuurder. Daardoor liep hij inkomsten mis, maar moest daarentegen wel rente en aflossing betalen. Na de oorspronkelijke opening als bakkerij, bleek er behoefte van zijn gasten aan zitplaatsen.

Meer zitplaatsen
De zes zitplaatsen bleken niet voldoende, dus de zaak werd omgetoverd tot lunchroom met 48 zitplaatsen. Ook weer een investering. Heden loopt de lunchroom als een trein, maar de traditionele geldverstrekker lijkt roet in het eten te gaan gooien. We gaan zien hoe dat gaat met de crowdfunding actie. Het kan zomaar goed aflopen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: