Crowdfunding moet Broodcaf� redden

27 februari 2014 |
<

Zowel het personeel als klanten van het Broodcafé in Almere zijn in actie gekomen om de lunchroom te redden. De lunchroom was oorspronkelijk een bakkerij. Deze week al moet er zo'n 50.000
euro op tafel liggen bij de bank en verhuurder.

Van bakkerij naar lunchroom
Op dit moment is er al 35.000 euro toegezegd. Om het gat te dichten, moet er nog 15.000 euro op tafel komen. Eigenaar Kunneman opende het bedrijf in 2012 als bakkerij. 50 weken later dan gepland, door gesteggel van de banken en de verhuurder. Daardoor liep hij inkomsten mis, maar moest daarentegen wel rente en aflossing betalen. Na de oorspronkelijke opening als bakkerij, bleek er behoefte van zijn gasten aan zitplaatsen.

Meer zitplaatsen
De zes zitplaatsen bleken niet voldoende, dus de zaak werd omgetoverd tot lunchroom met 48 zitplaatsen. Ook weer een investering. Heden loopt de lunchroom als een trein, maar de traditionele geldverstrekker lijkt roet in het eten te gaan gooien. We gaan zien hoe dat gaat met de crowdfunding actie. Het kan zomaar goed aflopen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: