Couverts lijft Dinnersite in

6 januari 2015 |
Couverts lijft Dinnersite in<

De grootste reserveringssite van Nederland, Couverts, versterkt zijn positie als marktleider met de overname van online restaurantgids Dinnersite.
Dinnersite blijft als individueel merk en platform actief in de markt. Beide platforms zullen elkaar versterken. Dinnersite verrijkt Couverts met een trouwe schare restaurantliefhebbers en gedetailleerde restaurantinformatie, zoals dieetinformatie, voorzieningen, parkeergelegenheid. Couverts biedt Dinnersite expertise op het gebied van reserveren en een directe toegang tot zijn reserveersysteem voor consumenten. Het samengaan van de twee ondernemingen leidt tot een ongeëvenaarde positie in de Nederlandse online restaurantreserveringsmarkt met meer dan 3.000 reserveerbare restaurants.

Paul Wiertz
Paul Wiertz, manager Couverts: “Deze overname is voor ons een logische stap in de verdere ontwikkeling van ons product. Couverts is de grootste reserveringssite van Nederland. Door de gevestigde naam Dinnersite aan ons te binden, hebben we de mogelijkheid om onze solide basis nog verder uit te bouwen. We verrijken het restaurantaanbod dat Couverts de afgelopen jaren heeft opgebouwd aanzienlijk. Het maakt dat Couverts naast de makkelijkste manier om te reserveren nu ook het ideale platform is om alle informatie over restaurants te vinden.”

Menno de Vries
Menno de Vries, oprichter Dinnersite: “Dinnersite en Couverts zijn beide ontstaan vanuit een passie voor de gastvrijheidssector. We bieden allebei een complete service die goed en snel werkt voor iedereen die op zoek is naar een restaurant. Daarbij streven we een hoog servicelevel na. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Dinnersite bij Paul en zijn team in goede handen is.”



Menno de Vries verlaat Dinnersite en draagt de dagelijkse leiding en zijn ervaren team over aan Paul Wiertz.

Feiten
Dinnersite werd als eerste restaurantgids in Nederland in 1996 gelanceerd.
Het is de grootste en meest complete restaurantgids van Nederland, ook in de thema’s Kerst, Valentijnsdag, Pasen en Michelinsterren.

Naast de populaire website is ook de app als restaurantgids veel gebruikt in Nederland.
Dinnersite biedt met hun menukaartmailing actuele informatie aan restaurantliefhebbers.
Het merk en de website Dinnersite.nl zullen blijven voortbestaan, naast de activiteiten van Couverts.
De beide websites zullen data uitwisselen en de teams gaan samenwerken op het versterken van de marktposities van beide platformen. Couverts is 100% onderdeel van RTL Ventures, de investeringstak van RTL Nederland.

Over Couverts
Couverts is de nummer 1 op het gebied van real time restaurant reserveren. Naast de restaurantreserveringsportal Couverts.nl en apps voor zowel gasten als ondernemers levert Couverts het meest intelligente digitale reserveringsboek voor restaurants in de Nederlandse markt. Couverts biedt daarnaast marketingmogelijkheden zoals de Couverts Dinerweken en een loyalty-programma voor consumenten. Ruim 2.000 restaurants maken gebruik van het reserveringssysteem. In 2014 zijn meer dan 10 miljoen couverts geboekt via alle kanalen van Couverts.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: