Couverts lijft Dinnersite in

6 januari 2015 |
Couverts lijft Dinnersite in<

De grootste reserveringssite van Nederland, Couverts, versterkt zijn positie als marktleider met de overname van online restaurantgids Dinnersite.
Dinnersite blijft als individueel merk en platform actief in de markt. Beide platforms zullen elkaar versterken. Dinnersite verrijkt Couverts met een trouwe schare restaurantliefhebbers en gedetailleerde restaurantinformatie, zoals dieetinformatie, voorzieningen, parkeergelegenheid. Couverts biedt Dinnersite expertise op het gebied van reserveren en een directe toegang tot zijn reserveersysteem voor consumenten. Het samengaan van de twee ondernemingen leidt tot een ongeëvenaarde positie in de Nederlandse online restaurantreserveringsmarkt met meer dan 3.000 reserveerbare restaurants.

Paul Wiertz
Paul Wiertz, manager Couverts: “Deze overname is voor ons een logische stap in de verdere ontwikkeling van ons product. Couverts is de grootste reserveringssite van Nederland. Door de gevestigde naam Dinnersite aan ons te binden, hebben we de mogelijkheid om onze solide basis nog verder uit te bouwen. We verrijken het restaurantaanbod dat Couverts de afgelopen jaren heeft opgebouwd aanzienlijk. Het maakt dat Couverts naast de makkelijkste manier om te reserveren nu ook het ideale platform is om alle informatie over restaurants te vinden.”

Menno de Vries
Menno de Vries, oprichter Dinnersite: “Dinnersite en Couverts zijn beide ontstaan vanuit een passie voor de gastvrijheidssector. We bieden allebei een complete service die goed en snel werkt voor iedereen die op zoek is naar een restaurant. Daarbij streven we een hoog servicelevel na. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Dinnersite bij Paul en zijn team in goede handen is.”



Menno de Vries verlaat Dinnersite en draagt de dagelijkse leiding en zijn ervaren team over aan Paul Wiertz.

Feiten
Dinnersite werd als eerste restaurantgids in Nederland in 1996 gelanceerd.
Het is de grootste en meest complete restaurantgids van Nederland, ook in de thema’s Kerst, Valentijnsdag, Pasen en Michelinsterren.

Naast de populaire website is ook de app als restaurantgids veel gebruikt in Nederland.
Dinnersite biedt met hun menukaartmailing actuele informatie aan restaurantliefhebbers.
Het merk en de website Dinnersite.nl zullen blijven voortbestaan, naast de activiteiten van Couverts.
De beide websites zullen data uitwisselen en de teams gaan samenwerken op het versterken van de marktposities van beide platformen. Couverts is 100% onderdeel van RTL Ventures, de investeringstak van RTL Nederland.

Over Couverts
Couverts is de nummer 1 op het gebied van real time restaurant reserveren. Naast de restaurantreserveringsportal Couverts.nl en apps voor zowel gasten als ondernemers levert Couverts het meest intelligente digitale reserveringsboek voor restaurants in de Nederlandse markt. Couverts biedt daarnaast marketingmogelijkheden zoals de Couverts Dinerweken en een loyalty-programma voor consumenten. Ruim 2.000 restaurants maken gebruik van het reserveringssysteem. In 2014 zijn meer dan 10 miljoen couverts geboekt via alle kanalen van Couverts.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Download nu de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: