Cooqing laat hobbykoks koken in professionele keuken

22 februari 2016 |
Cooqing laat hobbykoks koken in professionele keuken<

Zondag 21 februari organiseerden restaurant Le Bon Vivant en hobbykok Suzan Mäkelä de eerste Cooqing in Limburg en daarmee had
Le Bon Vivant in Maastricht de primeur. Het nieuwe concept Cooqing behelst dat een hobbykok samen met de chef van een restaurant een mooi diner bereidt voor de gasten van de hobbykok.

En zo geschiedde...
Familie, vrienden en collega’s van hobbykok Suzan, in het dagelijks leven supervisor bij een contact center, genoten zichtbaar in restaurant Le Bon Vivant van een fantastisch 4-gangen diner dat Suzan samen met chef Bjørn Dijkstra bereid had. "Eén groot feest om mijn vriendin zo te zien stralen en al deze mensen hier zo samen te zien genieten. Echt fantastisch!" aldus een enthousiaste vriendin. Ook restaurateur Caspar Stijntjes is zeer te spreken over het concept. "Het is bijzonder om een hobbykok, in dit geval Suzan, de kans te geven voor haar eigen gezelschap te laten koken en voor ons erg leuk nieuwe gasten te mogen ontvangen. Cooqing is echt voor iedereen een gave belevenis."

Win-win situatie
Hobbykok Suzan kookte samen met chef Bjorn een 4-gangen menu voor haar 40 gasten (familie, vrienden en bekenden in de keuken van Le Bon Vivant. Voor Suzan een unieke kans in een professionele omgeving te koken voor zo’n groot gezelschap (zij leert nieuwe kneepjes van het vak en krijgt erkenning van haar familie en vrienden die haar gasten zijn). Voor het restaurant levert deze Cooqing additionele omzet op: 40 gasten betalen immers voor het genoten menu en de genuttigde drankjes. De gasten ervaren een bijzondere middag in een reünie-achtige setting. Een win-win-win situatie voor alle partijen dus!
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Economie Longread
Horecarapport ABN AMRO: relatief weinig faillissementen, ondernemersvertrouwen historisch laag

Restaurants, hotels, vakantieparken, bioscopen en reisondernemers zijn hard geraakt door de coronacrisis. In deze Stand van de Leisure duidt ABN AMRO de impact van het virus en de bedreigingen en de kansen die eruit voortvloeien. Onderaan dit bericht vindt u grafieken en tabellen van het rapport ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: