Cooqing laat hobbykoks koken in professionele keuken

22 februari 2016 |
Cooqing laat hobbykoks koken in professionele keuken<

Zondag 21 februari organiseerden restaurant Le Bon Vivant en hobbykok Suzan Mäkelä de eerste Cooqing in Limburg en daarmee had
Le Bon Vivant in Maastricht de primeur. Het nieuwe concept Cooqing behelst dat een hobbykok samen met de chef van een restaurant een mooi diner bereidt voor de gasten van de hobbykok.

En zo geschiedde...
Familie, vrienden en collega’s van hobbykok Suzan, in het dagelijks leven supervisor bij een contact center, genoten zichtbaar in restaurant Le Bon Vivant van een fantastisch 4-gangen diner dat Suzan samen met chef Bjørn Dijkstra bereid had. "Eén groot feest om mijn vriendin zo te zien stralen en al deze mensen hier zo samen te zien genieten. Echt fantastisch!" aldus een enthousiaste vriendin. Ook restaurateur Caspar Stijntjes is zeer te spreken over het concept. "Het is bijzonder om een hobbykok, in dit geval Suzan, de kans te geven voor haar eigen gezelschap te laten koken en voor ons erg leuk nieuwe gasten te mogen ontvangen. Cooqing is echt voor iedereen een gave belevenis."

Win-win situatie
Hobbykok Suzan kookte samen met chef Bjorn een 4-gangen menu voor haar 40 gasten (familie, vrienden en bekenden in de keuken van Le Bon Vivant. Voor Suzan een unieke kans in een professionele omgeving te koken voor zo’n groot gezelschap (zij leert nieuwe kneepjes van het vak en krijgt erkenning van haar familie en vrienden die haar gasten zijn). Voor het restaurant levert deze Cooqing additionele omzet op: 40 gasten betalen immers voor het genoten menu en de genuttigde drankjes. De gasten ervaren een bijzondere middag in een reünie-achtige setting. Een win-win-win situatie voor alle partijen dus!
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Interview
Zus&Zus: eigentijdse lunchroom in Barneveld [video]

Zus&Zus is een kleine lunchroom gevestigd op het Dijkje in Barneveld. Het is opgericht door de twee zussen Dynande en Sharissa. Nadat Dynande haar opleiding tot banketbakker had afgerond en Sharissa haar baan in de zorg had opgezegd, besloten de twee hun passie voor bakken te volgen. Na een jaar...

Koffie & thee Achtergronden
Het Grote Koffiebar Onderzoek: zo drinkt Nederland koffie in een koffiebar

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. Uit onderzoek van Koffietje.nl blijkt dat ongeveer de helft van de koffiedrinkers één of meerdere keren per week een koffiebar bezoekt. Per bezoek bestellen we gemiddeld 2 drankjes, met een sterke voor...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview
Reportage: Koffie en Jij, Hilversum [video]

Koffie en jij is een gezellige lunchroom midden in het centrum van Hilversum. Je kan hier genieten van allerlei vegan of vegetarische gerechten. Met de huiselijke sfeer kan je er op je gemak een kopje koffiedrinken en even ontsnappen van het drukke leven. Koffie en jij richt zich vooral op de men...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: