City Trip Apeldoorn: ontluikend voorjaar

20 april 2010 |
City Trip Apeldoorn: ontluikend voorjaar<

Voor de vijfde City Trip van Lunchroom toog de redactie naar Apeldoorn. Als baken heeft de stad zicht gepositioneerd, met in het westen de Veluwe en in het oosten de IJssel. Op de maandagmiddag dat we in Apeldoorn zijn, is er een verrassende drukte in het centrum. Winkelend publiek, zakenlieden en het eerste lentezonnetje zorgen ervoor dat het lente-seizoen ontluikt in de plaats zonder stadsrechten. Apeldoorn staat tegenwoordig bekend om zijn stadsparken en zijn 'groene' karakter. Kenmerkend is de Apeldoornse huisjes-structuur, met veel monumentale en vrijstaande woningen en relatief weinig hoogbouw.


Verfspuitkunst kan ook heel mooi zijn, zoals bij deze coffeeshop. Dit was uiteraard niet het doel van de reis... Dit is een 'koffiehuis' met een heel ander karakter dan degenen waarnaar de redactie op zoek was. We vervolgen snel onze City Trip.

Roberto

Lunchroom & IJssalon Roberto is een begrip in Apeldoorn. Gelegen in winkelcentrum Oranjerie beschikt Roberto over een heel groot binnenterras waar ook op deze 'rustige' maandag eind maart gretig gebruik van wordt gemaakt.



Het Apeldoorns Koffiehuys

Helaas voor de redactie blijkt Het Apeldoorns Koffiehuys op maandag zijn wekelijkse sluitingsdag te hebben. Ziet er wel heel erg leuk uit!



Dollies
Een klein jaartje geleden openden Cindy Dolman samen met haar man Martin hun eigen zaak, Dollies Broodjes & Koffie, aan het Leienplein.


Dollies mikt zowel op passanten als op catering aan het Apeldoornse bedrijfsleven. Met zo'n interieur zou je iedere dag je lunchpauze wel hier willen doorbrengen.




Martins Brasserie
We vervolgen onze weg en komen bij Martins Brasserie sinds 1936 op de Paslaan. Een gezellige drukte bij een ontluikend voorjaar. De eerste terrasstoelen raken bezet.



Binnen is het ook goed druk voor zo halverwege de middag. De bediening loopt af en aan. Hier zit men goed.




Reclame maken doe je zo!

Simon Lévelt
Ook in Apeldoorn zijn koffie en thee helemaal hot. De dependance van Simon Lévelt is prachtig ingericht. Koffie, thee en lekkernijen zij een serieuze zaak.





Plein 20
Bij Plein 20, toepasselijk gelegen aan het Marktplein, heeft men net een verbouwing en een drukke lunchservice achter de rug.





Jules Verne
We vervolgen onze weg over het stadhuisplein en doen als laatste zaak Jules Verne aan. Het weer is nog verder opgeklaard en het terras stroomt vol.





Het vlotte en attente personeel heeft bij Jules Verne aandacht voor de gast. Er ontgaat het jonge team werkelijk niets. In de korte tijd dat we er waren merk je hoe een zaak draait en zich staande houdt. Hier zal men niet afzinken tot 20.000 mijlen onder zee...


Moderne open keuken, tegenwoordig een must. Gasten willen zien en beleven wat er gebeurt.



Foto's: Frank Lindner

Frank Lindner




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: