City Trip Apeldoorn: ontluikend voorjaar

20 april 2010 |
City Trip Apeldoorn: ontluikend voorjaar<

Voor de vijfde City Trip van Lunchroom toog de redactie naar Apeldoorn. Als baken heeft de stad zicht gepositioneerd, met in het westen de Veluwe en in het oosten de IJssel. Op de maandagmiddag dat we in Apeldoorn zijn, is er een verrassende drukte in het centrum. Winkelend publiek, zakenlieden en het eerste lentezonnetje zorgen ervoor dat het lente-seizoen ontluikt in de plaats zonder stadsrechten. Apeldoorn staat tegenwoordig bekend om zijn stadsparken en zijn 'groene' karakter. Kenmerkend is de Apeldoornse huisjes-structuur, met veel monumentale en vrijstaande woningen en relatief weinig hoogbouw.


Verfspuitkunst kan ook heel mooi zijn, zoals bij deze coffeeshop. Dit was uiteraard niet het doel van de reis... Dit is een 'koffiehuis' met een heel ander karakter dan degenen waarnaar de redactie op zoek was. We vervolgen snel onze City Trip.

Roberto

Lunchroom & IJssalon Roberto is een begrip in Apeldoorn. Gelegen in winkelcentrum Oranjerie beschikt Roberto over een heel groot binnenterras waar ook op deze 'rustige' maandag eind maart gretig gebruik van wordt gemaakt.



Het Apeldoorns Koffiehuys

Helaas voor de redactie blijkt Het Apeldoorns Koffiehuys op maandag zijn wekelijkse sluitingsdag te hebben. Ziet er wel heel erg leuk uit!



Dollies
Een klein jaartje geleden openden Cindy Dolman samen met haar man Martin hun eigen zaak, Dollies Broodjes & Koffie, aan het Leienplein.


Dollies mikt zowel op passanten als op catering aan het Apeldoornse bedrijfsleven. Met zo'n interieur zou je iedere dag je lunchpauze wel hier willen doorbrengen.




Martins Brasserie
We vervolgen onze weg en komen bij Martins Brasserie sinds 1936 op de Paslaan. Een gezellige drukte bij een ontluikend voorjaar. De eerste terrasstoelen raken bezet.



Binnen is het ook goed druk voor zo halverwege de middag. De bediening loopt af en aan. Hier zit men goed.




Reclame maken doe je zo!

Simon Lévelt
Ook in Apeldoorn zijn koffie en thee helemaal hot. De dependance van Simon Lévelt is prachtig ingericht. Koffie, thee en lekkernijen zij een serieuze zaak.





Plein 20
Bij Plein 20, toepasselijk gelegen aan het Marktplein, heeft men net een verbouwing en een drukke lunchservice achter de rug.





Jules Verne
We vervolgen onze weg over het stadhuisplein en doen als laatste zaak Jules Verne aan. Het weer is nog verder opgeklaard en het terras stroomt vol.





Het vlotte en attente personeel heeft bij Jules Verne aandacht voor de gast. Er ontgaat het jonge team werkelijk niets. In de korte tijd dat we er waren merk je hoe een zaak draait en zich staande houdt. Hier zal men niet afzinken tot 20.000 mijlen onder zee...


Moderne open keuken, tegenwoordig een must. Gasten willen zien en beleven wat er gebeurt.



Foto's: Frank Lindner

Frank Lindner




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: 'Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken'

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: