City Trip Apeldoorn: ontluikend voorjaar

20 april 2010 |
City Trip Apeldoorn: ontluikend voorjaar<

Voor de vijfde City Trip van Lunchroom toog de redactie naar Apeldoorn. Als baken heeft de stad zicht gepositioneerd, met in het westen de Veluwe en in het oosten de IJssel. Op de maandagmiddag dat we in Apeldoorn zijn, is er een verrassende drukte in het centrum. Winkelend publiek, zakenlieden en het eerste lentezonnetje zorgen ervoor dat het lente-seizoen ontluikt in de plaats zonder stadsrechten. Apeldoorn staat tegenwoordig bekend om zijn stadsparken en zijn 'groene' karakter. Kenmerkend is de Apeldoornse huisjes-structuur, met veel monumentale en vrijstaande woningen en relatief weinig hoogbouw.


Verfspuitkunst kan ook heel mooi zijn, zoals bij deze coffeeshop. Dit was uiteraard niet het doel van de reis... Dit is een 'koffiehuis' met een heel ander karakter dan degenen waarnaar de redactie op zoek was. We vervolgen snel onze City Trip.

Roberto

Lunchroom & IJssalon Roberto is een begrip in Apeldoorn. Gelegen in winkelcentrum Oranjerie beschikt Roberto over een heel groot binnenterras waar ook op deze 'rustige' maandag eind maart gretig gebruik van wordt gemaakt.



Het Apeldoorns Koffiehuys

Helaas voor de redactie blijkt Het Apeldoorns Koffiehuys op maandag zijn wekelijkse sluitingsdag te hebben. Ziet er wel heel erg leuk uit!



Dollies
Een klein jaartje geleden openden Cindy Dolman samen met haar man Martin hun eigen zaak, Dollies Broodjes & Koffie, aan het Leienplein.


Dollies mikt zowel op passanten als op catering aan het Apeldoornse bedrijfsleven. Met zo'n interieur zou je iedere dag je lunchpauze wel hier willen doorbrengen.




Martins Brasserie
We vervolgen onze weg en komen bij Martins Brasserie sinds 1936 op de Paslaan. Een gezellige drukte bij een ontluikend voorjaar. De eerste terrasstoelen raken bezet.



Binnen is het ook goed druk voor zo halverwege de middag. De bediening loopt af en aan. Hier zit men goed.




Reclame maken doe je zo!

Simon Lévelt
Ook in Apeldoorn zijn koffie en thee helemaal hot. De dependance van Simon Lévelt is prachtig ingericht. Koffie, thee en lekkernijen zij een serieuze zaak.





Plein 20
Bij Plein 20, toepasselijk gelegen aan het Marktplein, heeft men net een verbouwing en een drukke lunchservice achter de rug.





Jules Verne
We vervolgen onze weg over het stadhuisplein en doen als laatste zaak Jules Verne aan. Het weer is nog verder opgeklaard en het terras stroomt vol.





Het vlotte en attente personeel heeft bij Jules Verne aandacht voor de gast. Er ontgaat het jonge team werkelijk niets. In de korte tijd dat we er waren merk je hoe een zaak draait en zich staande houdt. Hier zal men niet afzinken tot 20.000 mijlen onder zee...


Moderne open keuken, tegenwoordig een must. Gasten willen zien en beleven wat er gebeurt.



Foto's: Frank Lindner

Frank Lindner




Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: