Cikam 75 jaar; lustrumjaar feestelijk ingeluid

3 januari 2020 | redactie

Op 1 januari 2020 is het lustrumjaar van Cikam feestelijk ingeluid tijdens een borrel met het personeel. Dit jaar bestaat Cikam 75 jaar en dat gaan we het hele jaar vieren! Maar hoe is dit tot stand gekomen en hoe gaat Cikam het komende jaar bijzonder maken?

Cikam vanaf 1945

Net na de bevrijding, op dinsdag 15 mei 1945, richt Fred Citroen het bedrijf Cikam Bedrijfsmachine Maatschappij NV op. De Nederlandse samenleving is herstellende na de Tweede Wereldoorlog en het bedrijfsleven moet weer op gang komen. Maar Fred Citroen waagt het erop en met veel succes, want na 75 jaar en drie generaties verder bestaat het familiebedrijf nog steeds.

In de eerste bestaansjaren levert Cikam (afkorting van Citroen Kantoor Machines) stencilmachines, papier, inkt en technische serviceverlening. In samenwerking met zoon Eric Citroen worden er vanaf 1967 ook andere oplossingen toegevoegd aan het portfolio. Te weten, oplossingen voor de postmarkt in Nederland en Barcode print- en aanbrengsystemen. Daarnaast werden er geldtelmachines toegevoegd aan het assortiment. Zo breidt Cikam zich gedurende de jaren uit door in verschillende divisies oplossingen te verkopen om routinematige processen te automatiseren.

Om terug te keren naar een nichespeler is Cikam zich vanaf juli 2018, onder leiding van de derde generatie Andrew Citroen, gaan richten op geldverwerkingssystemen. Deze focus is het begin van de Cikam zoals ze nu bestaat; marktleider in oplossingen voor contante geldverwerking.

Cikam nu

Cikam wordt meer en meer een IT-bedrijf. Met een groot assortiment aan hardware systemen, tientallen software koppelingen tussen onze systemen en diverse POS-leveranciers en de ontwikkeling van eigen software voor de retail (Cikam Cash Monitor, Cikam Cash Explorer en Cikam Cash Analyticus) durven we ons dit lustrumjaar met gepaste trots ‘marktleider’ te noemen. Met een team van 20 enthousiaste medewerkers (consultants, technische service dienst, IT en support) weten we zowel in frontoffice als backoffice bij klanten de veiligheid, efficiëntie en inzicht te verhogen. Dat is ons gezamenlijke doel en daar willen we komend jaar nog veel meer klanten blij mee maken.

Lustrumjaar

Het hele jaar zal in het teken staan van het lustrum, onder andere door het voeren van het speciale lustrumlogo. Daarnaast is er een lustrumprogramma opgezet met een aantal hoogtepunten. Na de aftrap op 1 januari 2020 zal het 75-jarig bestaan op 15 mei 2020 gevierd worden met een bedrijfsuitje voor het personeel. Op 15 augustus 2020 wordt er een lustrumfeest gevierd met personeel en relaties op een schip tijdens SAIL 2020, mede omdat Amsterdam de stad van oprichting is. Het jaar wordt op 15 december 2020 met het personeel afgesloten. Ook zal er een speciaal lustrum editie van het magazine Easycash uitgegeven worden. Kortom, komend jaar mag iedereen weten dat Cikam 75 jaar bestaat!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: