Ciabatta met gorgonzola en rode ui

3 januari 2010
Ciabatta met gorgonzola en rode ui

Italië, land van het goede leven en traditionele, smaakvolle producten. Hoewel… de gorgonzolakaas schijnt te zijn ontstaan nadat een boer een zak met verse koeienmelk op zijn veranda in de zon was vergeten. De volgende ochtend trof de boer een boze vrouw en een nieuwe kaassoort aan. Laat dit verhaal u niet tegenhouden om dit heerlijke broodrecept te maken.

Ingrediënten (1 persoon)
1 ciabattabroodje
1 kleine rode ui, in dunne partjes
1/2 eetlepel olijfolie extra vierge
30 gram rucola
75 gram gorgonzola, in plakjes
1 theelepel balsamicoazijn
versgemalen peper

Bereidingswijze
• Verwarm een grillpan tot gloeiend heet voor.
• Rooster de partjes ui in de grillpan in 3-5 minuten bruin en gaar; keer regelmatig.
• Snijd de ciabatta overlangs open en besprenkel de snijvlakken met olijfolie.
• Leg de onderkant op een bord en verdeel de rucola erover.
• Leg de gorgonzola op de rucola.
• Schep de rode ui om met de balsamicoazijn, en met zout en peper naar smaak, en verdeel de partjes over de gorgonzola.
• Leg de bovenkant van de ciabatta erop.

Bereidingstijd
10 minuten

Tip
Lekker met een tomatensalade.

Foto en receptuur
Voorlichtingsbureau Brood

Overig nieuws