Ciabatta met gorgonzola en rode ui

3 januari 2010 |
Ciabatta met gorgonzola en rode ui<

Italië, land van het goede leven en traditionele, smaakvolle producten. Hoewel… de gorgonzolakaas schijnt te zijn ontstaan nadat een boer een zak met verse koeienmelk op zijn veranda in de zon was vergeten. De volgende ochtend trof de boer een boze vrouw en een nieuwe kaassoort aan. Laat dit verhaal u niet tegenhouden om dit heerlijke broodrecept te maken.

Ingrediënten (1 persoon)
1 ciabattabroodje
1 kleine rode ui, in dunne partjes
1/2 eetlepel olijfolie extra vierge
30 gram rucola
75 gram gorgonzola, in plakjes
1 theelepel balsamicoazijn
versgemalen peper

Bereidingswijze
• Verwarm een grillpan tot gloeiend heet voor.
• Rooster de partjes ui in de grillpan in 3-5 minuten bruin en gaar; keer regelmatig.
• Snijd de ciabatta overlangs open en besprenkel de snijvlakken met olijfolie.
• Leg de onderkant op een bord en verdeel de rucola erover.
• Leg de gorgonzola op de rucola.
• Schep de rode ui om met de balsamicoazijn, en met zout en peper naar smaak, en verdeel de partjes over de gorgonzola.
• Leg de bovenkant van de ciabatta erop.

Bereidingstijd
10 minuten

Tip
Lekker met een tomatensalade.

Foto en receptuur
Voorlichtingsbureau Brood

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: