Chris Oosterveen Thee Sommelier van 2011

6 april 2011 |
Chris Oosterveen Thee Sommelier van 2011<

Bartender Chris Oosterveen is op de barbeurs Venuez uitgeroepen tot de Nederlandse Thee Sommelier van 2011. Zijn theepresentatie werd door de vakjury als mooi, eenvoudig en doeltreffend bestempeld. Oosterveen zal later dit jaar afreizen naar de International School of Tea op Sri Lanka.

Derde thee sommelier
Oosterveen is de derde op rij die de titel Dilmah Thee Sommelier mag dragen. In 2009 werd Robert Schinkel verkozen en vorig jaar viel de eer te beurt aan Kasia Vermaire, die daarmee de eerste vrouwelijke thee sommelier was.

Thee-spijs combinaties
Chris Oosterveen (25) richtte recentelijk een tearoom in Den Haag op die hij zelf een ware ‘Dilmah experience’ noemde. Hij verblufte de jury met een spoom van Darjeeling, munt, limoensorbet en appelsap. ‘Geserveerd op de juiste temperatuur, fantastisch voor een zomeravond bij de barbecue’ aldus het jury rapport. Voor de combinatie met gerechten koos de jonge bartender een zwarte Uda Watte thee (een ‘cru’ die wel eens de Pinot Noir van de thee wordt genoemd) bij een veenbessenpaté, waarbij volgens de jury ‘de thee het fruit in de paté naar boven haalde’. Zijn traditionele theepresentatie van Dilmah Sencha green Tea werd als ‘zeer prettig’ ervaren.

Experts in jury
De vakjury bestond uit Thee Sommelier Oebele Kempenaar, Jolanda Stoffels van de Nederlandse brancheorganisatie voor koffie en Thee (KNVKT), culinair journalist Jacques Hermus en Janneke Heitlager, van Dilmah importeur Madal Bal.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: