Chocolade is de ijssmaak van 2013

22 maart 2013 |
Chocolade is de ijssmaak van 2013<

Bij ijssalon Metropolitan in hartje Amsterdam is de ijssmaak van 2013 onthuld. Ijssaloneigenaar Kees Raat maakte namens de Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders (VAIJ) bekend dat
chocolade ‘de smaak van 2013’ is.

Zonder poespas
Consumenten zijn niet alleen bewust met groenten en vlees bezig, maar ook met ijs. Kees Raat licht toe: "Met ambachtelijk ijs keren we dit jaar dus echt terug naar de basis. Een kwestie van dicht bij de oorsprong blijven zonder al te veel poespas. Mensen kiezen steeds meer voor pure basissmaken. Chocolade is één van de puurste smaken die er is."

Acht varianten pure chocolade
Raat: "Toen ik van de winter met vakantie was in Italië zag ik dat ijssalons meerdere chocoladeijsvarianten aanbieden. Sommige winkels in Milaan en Turijn voeren wel acht smaakvarianten. En dan heb ik het niet over ‘puur, melk en wit’, maar bijvoorbeeld extra dark en prachtige klassieke combinaties van puur chocoladeijs met sinaasappel, gember, violet, peper, hazelnoot en zelfs tomaat. Dat zullen we in 2013 ook in Nederland zien gebeuren."

Meer brokken, minder gladgestreken
Uit het trendrapport over ambachtelijk ijs komen diverse ontwikkelingen naar voren. Zo komen mensen graag weer hele kersen en stukken aardbei in hun ijs tegen. Hetzelfde geldt voor nootjes, stukken koek en boterbabbelaars. Hoe meer stukjes erin zitten, des te beter wordt de beleving van het ambachtelijke ijs. Mooi gladgestreken ijssoorten leggen het af tegen de smaken met veel vulling en brokken. Kortom: ‘kauwen’ op het ijs wordt gewaardeerd.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: