Chocolade is de ijssmaak van 2013

22 maart 2013 |
Chocolade is de ijssmaak van 2013<

Bij ijssalon Metropolitan in hartje Amsterdam is de ijssmaak van 2013 onthuld. Ijssaloneigenaar Kees Raat maakte namens de Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders (VAIJ) bekend dat
chocolade ‘de smaak van 2013’ is.

Zonder poespas
Consumenten zijn niet alleen bewust met groenten en vlees bezig, maar ook met ijs. Kees Raat licht toe: "Met ambachtelijk ijs keren we dit jaar dus echt terug naar de basis. Een kwestie van dicht bij de oorsprong blijven zonder al te veel poespas. Mensen kiezen steeds meer voor pure basissmaken. Chocolade is één van de puurste smaken die er is."

Acht varianten pure chocolade
Raat: "Toen ik van de winter met vakantie was in Italië zag ik dat ijssalons meerdere chocoladeijsvarianten aanbieden. Sommige winkels in Milaan en Turijn voeren wel acht smaakvarianten. En dan heb ik het niet over ‘puur, melk en wit’, maar bijvoorbeeld extra dark en prachtige klassieke combinaties van puur chocoladeijs met sinaasappel, gember, violet, peper, hazelnoot en zelfs tomaat. Dat zullen we in 2013 ook in Nederland zien gebeuren."

Meer brokken, minder gladgestreken
Uit het trendrapport over ambachtelijk ijs komen diverse ontwikkelingen naar voren. Zo komen mensen graag weer hele kersen en stukken aardbei in hun ijs tegen. Hetzelfde geldt voor nootjes, stukken koek en boterbabbelaars. Hoe meer stukjes erin zitten, des te beter wordt de beleving van het ambachtelijke ijs. Mooi gladgestreken ijssoorten leggen het af tegen de smaken met veel vulling en brokken. Kortom: ‘kauwen’ op het ijs wordt gewaardeerd.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
Schiphol continueert samenwerking met HMSHost International

Amsterdam Airport Schiphol zet haar samenwerking met HMSHost International, de wereldleider op het gebied van eten & drinken, de komende jaren voort. Speerpunt in de samenwerking is de vernieuwde food & beverage strategie van Schiphol. In de nieuwe strategie staan flexibiliteit, kwaliteit, d...

KHN Coronacrisis
Horeca eerder dicht? ''Buitenproportioneel!''

Koninklijke Horeca Nederland vindt het voornemen van het kabinet om horeca in de Randstad (in zes veiligheidsregio's waar het aantal besmettingen met het coronavirus snel stijgt) waardeloos. Dirk Beljaarts, directeur van KHN noemt het in het NOS Radio 1 Journaal 'buitenproportioneel' en ...

Personalia Restaurant
Nieuwe restaurantmanager voor Wayback Burgers Breda

Sinds 7 september staat er een nieuwe kapitein in het vlaggenschip van Wayback Burgers in Breda; Roxanne Willemse. Met haar achtergrond in de keuken en het succesvol runnen van haar eigen bedrijf heeft ze alle tools in handen om het restaurant volledig eigen te maken en de groei van het restaurant i...

KHN Coronacrisis
KHN vreest extra coronamaatregelen in grote steden

Gisterenavond bereikte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) het signaal dat er in enkele Nederlandse regio’s extra coronamaatregelen worden ingevoerd, die mogelijk ook voor de horeca zullen gelden. Via verschillende bronnen heeft KHN vernomen dat een verplichte horecasluiting om 24:00 voor een a...

Nice 'n Easy
De verschillen tussen TGT en THT

De NVWA controleert of bedrijven die zich met eten bezig houden zich aan de wetten en regels houden. Op de website van dit overheidsorgaan legt de NVWA de verschillen uit tussen ‘ten minste houdbaar tot’ en ‘te gebruiken tot.’ In de meeste gevallen stelt de fabrikant van h...

Achtergronden Fastservice
5000 gratis patatjes voor jonge aardappelkenners

Medio september vindt de jaarlijkse aardappeloogst plaats, aldus het perfecte moment om stil te staan bij het verse product van Bram Ladage. Ter ere van de aardappeloogst, deelt de Rotterdamse patatkoning vanaf vandaag maar liefst 5000 patatjes uit aan jonge patatliefhebbers. Dit gebeurt echter niet...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: