Chinese horecaondernemers en KHN werken samen

18 december 2015 |
Chinese horecaondernemers en KHN werken samen<

Koninklijke Horeca Nederland Súdwest-Fryslân (KHN-SWF) en de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers
(VCHO) hebben de handen ineen geslagen met een unieke regionale samenwerking. De Aziatische leden uit Zuidwest-Friesland presenteerden zich gezamenlijk met Aziatisch streetfood tijdens culinair evenement Lekker Sneek op 13 december. De samenwerking tussen beide belangenverenigingen is uniek omdat VCHO zich in 2013 afscheidde van KHN.

Foto (v.l.n.r.) Sicco Gerlsma, Li Ping Li en Minus Choo

Aziatische leden onder één dak
KHN-SWF en VCHO hebben tijdens het culinaire evenement Lekker Sneek op 13 december de handen ineen geslagen met een unieke samenwerking. Lekker Sneek kreeg een Aziatisch tintje door de samenwerking tussen de leden van de VCHO en KHN Súdwest-Fryslân. De Aziatische restaurants Aqua Village, Sing King Lin, Nieuw Azië (alle in Sneek), Feng Sheng in Makkum, Azië in Workum en Tandjong Priok in Arum presenteerden zich onder één dak met een keur aan Aziatisch streetfood en met demonstraties sushi en sambal maken. Na een periode waarin de VCHO zich heeft afgescheiden van KHN, haalt de Zuidwest- Friese afdeling van KHN de banden weer aan met de in die regio gevestigde leden van VCHO.

Samenwerking maakt sterker
De presentatie werd bijgewoond door directeur VCHO mevrouw Li Ping Lin en KHN-SWF voorzitter en regiobestuurder KHN Sicco Gerlsma. Mevrouw Li Ping Lin: "Het is fijn dat de afdeling KHN-SWF beseft dat de samenwerking onze beide organisaties sterker maakt. Voor ons als brancheorganisatie staan de belangen van onze leden en onze sector centraal. Daarom staat VCHO altijd open voor samenwerking." Sicco Gerlsma: "Beide partijen zijn heel tevreden met het aanhalen van de banden en met de regionale samenwerking die beslist uniek te noemen is. Onze gezamenlijke presentatie, die wordt gesteund door KHN regio Friesland, is een groot succes geworden en daarmee is de basis gelegd voor verdere samenwerking. Een gevolg van de samenwerking is dat de heer Minus Choo (restaurant Aqua Village) als vertegenwoordiger van VCHO zal deelnemen aan de afdelingsvergaderingen van KHN-SWF. Hierdoor kunnen we de VCHO een gesprekspartner op gemeenteniveau bieden, iets wat zijzelf ontberen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: