Chinese horecaondernemers en KHN werken samen

18 december 2015 |
Chinese horecaondernemers en KHN werken samen<

Koninklijke Horeca Nederland Súdwest-Fryslân (KHN-SWF) en de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers
(VCHO) hebben de handen ineen geslagen met een unieke regionale samenwerking. De Aziatische leden uit Zuidwest-Friesland presenteerden zich gezamenlijk met Aziatisch streetfood tijdens culinair evenement Lekker Sneek op 13 december. De samenwerking tussen beide belangenverenigingen is uniek omdat VCHO zich in 2013 afscheidde van KHN.

Foto (v.l.n.r.) Sicco Gerlsma, Li Ping Li en Minus Choo

Aziatische leden onder één dak
KHN-SWF en VCHO hebben tijdens het culinaire evenement Lekker Sneek op 13 december de handen ineen geslagen met een unieke samenwerking. Lekker Sneek kreeg een Aziatisch tintje door de samenwerking tussen de leden van de VCHO en KHN Súdwest-Fryslân. De Aziatische restaurants Aqua Village, Sing King Lin, Nieuw Azië (alle in Sneek), Feng Sheng in Makkum, Azië in Workum en Tandjong Priok in Arum presenteerden zich onder één dak met een keur aan Aziatisch streetfood en met demonstraties sushi en sambal maken. Na een periode waarin de VCHO zich heeft afgescheiden van KHN, haalt de Zuidwest- Friese afdeling van KHN de banden weer aan met de in die regio gevestigde leden van VCHO.

Samenwerking maakt sterker
De presentatie werd bijgewoond door directeur VCHO mevrouw Li Ping Lin en KHN-SWF voorzitter en regiobestuurder KHN Sicco Gerlsma. Mevrouw Li Ping Lin: "Het is fijn dat de afdeling KHN-SWF beseft dat de samenwerking onze beide organisaties sterker maakt. Voor ons als brancheorganisatie staan de belangen van onze leden en onze sector centraal. Daarom staat VCHO altijd open voor samenwerking." Sicco Gerlsma: "Beide partijen zijn heel tevreden met het aanhalen van de banden en met de regionale samenwerking die beslist uniek te noemen is. Onze gezamenlijke presentatie, die wordt gesteund door KHN regio Friesland, is een groot succes geworden en daarmee is de basis gelegd voor verdere samenwerking. Een gevolg van de samenwerking is dat de heer Minus Choo (restaurant Aqua Village) als vertegenwoordiger van VCHO zal deelnemen aan de afdelingsvergaderingen van KHN-SWF. Hierdoor kunnen we de VCHO een gesprekspartner op gemeenteniveau bieden, iets wat zijzelf ontberen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Koffie & thee Achtergronden
Starbucks vraagt teveel voor plantaardige melk

Als je bij Starbucks een cappuccino met havermelk bestelt betaal je 70 cent extra. Dit botst met hun eigen klimaatdoelstellingen, want de milieu-impact van plantaardige melk is gemiddeld meer dan de helft lager dan die van koemelk. ProVeg verzoekt daarom de toeslag op plantaardige melk te laten vall...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: