Chinese horecaondernemers en KHN werken samen

18 december 2015 |
Chinese horecaondernemers en KHN werken samen<

Koninklijke Horeca Nederland Súdwest-Fryslân (KHN-SWF) en de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers
(VCHO) hebben de handen ineen geslagen met een unieke regionale samenwerking. De Aziatische leden uit Zuidwest-Friesland presenteerden zich gezamenlijk met Aziatisch streetfood tijdens culinair evenement Lekker Sneek op 13 december. De samenwerking tussen beide belangenverenigingen is uniek omdat VCHO zich in 2013 afscheidde van KHN.

Foto (v.l.n.r.) Sicco Gerlsma, Li Ping Li en Minus Choo

Aziatische leden onder één dak
KHN-SWF en VCHO hebben tijdens het culinaire evenement Lekker Sneek op 13 december de handen ineen geslagen met een unieke samenwerking. Lekker Sneek kreeg een Aziatisch tintje door de samenwerking tussen de leden van de VCHO en KHN Súdwest-Fryslân. De Aziatische restaurants Aqua Village, Sing King Lin, Nieuw Azië (alle in Sneek), Feng Sheng in Makkum, Azië in Workum en Tandjong Priok in Arum presenteerden zich onder één dak met een keur aan Aziatisch streetfood en met demonstraties sushi en sambal maken. Na een periode waarin de VCHO zich heeft afgescheiden van KHN, haalt de Zuidwest- Friese afdeling van KHN de banden weer aan met de in die regio gevestigde leden van VCHO.

Samenwerking maakt sterker
De presentatie werd bijgewoond door directeur VCHO mevrouw Li Ping Lin en KHN-SWF voorzitter en regiobestuurder KHN Sicco Gerlsma. Mevrouw Li Ping Lin: "Het is fijn dat de afdeling KHN-SWF beseft dat de samenwerking onze beide organisaties sterker maakt. Voor ons als brancheorganisatie staan de belangen van onze leden en onze sector centraal. Daarom staat VCHO altijd open voor samenwerking." Sicco Gerlsma: "Beide partijen zijn heel tevreden met het aanhalen van de banden en met de regionale samenwerking die beslist uniek te noemen is. Onze gezamenlijke presentatie, die wordt gesteund door KHN regio Friesland, is een groot succes geworden en daarmee is de basis gelegd voor verdere samenwerking. Een gevolg van de samenwerking is dat de heer Minus Choo (restaurant Aqua Village) als vertegenwoordiger van VCHO zal deelnemen aan de afdelingsvergaderingen van KHN-SWF. Hierdoor kunnen we de VCHO een gesprekspartner op gemeenteniveau bieden, iets wat zijzelf ontberen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Opening
Food & Wine bar Pierre Par CP gerestyled [foto's]

Op dinsdag 6 augustus opende food & wine bar Pierre par CP aan de Denneweg in Den Haag opnieuw haar deuren na een grote make over. Interieurontwerper Jeroen Smeele restylde de zaak in het hart van de Zuid-Hollandse hoofdstad. Met een bijzondere kaart maakt eigenaar Joey de Kruijf, samen met b...

Economie
Horeca telt veel snelgroeiende bedrijven

In 2018 waren er voor het eerst meer dan 10 duizend snelgroeiende bedrijven. Dit is 20 procent meer dan het vorige record uit 2017 toen er bijna 8 500 snelle groeiers waren. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over snelgroeiende bedrijven. Een bedrijf is een snelle groeier als het aanta...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: