Broodjeszaak in slooppand

19 mei 2010 |
Broodjeszaak in slooppand<

Omdat de bouwwerkzaamheden in het Zutphense Basseroord gebied in fases wordt gedaan zag ondernemer Faried Alqarwani zijn kans schoon voor een onderneming of twee. De fasering houdt in dat de sloop van (een deel) van het naast het parkeerplein gelegen C1000-pand nog niet direct aan de orde is. Dat biedt de eigenaar van het pand de mogelijkheid de voormalige supermarkt nog voor een periode van vijf jaar te verhuren. Faried Alqarwani grijpt deze kans met beide handen aan en zal onder meer een broodjeszaak in het gebouw openen.

Op halal-wijze
Faried Alqarwani probeert al jaren het gebouw te huren en heeft nu eindelijk een contract dat hij dit winkelpand vijf jaar mag huren. Aan de voorzijde (de vroegere ingang van de supermarkt) wil Alqarwani de broodjeszaak beginnen. Behalve allerlei (belegde) broodjes worden daar straks ook kant en klare (vegetarische) hapjes verkocht. Alqarwani mikt daarbij vooral op passerende scholieren en treinpassagiers. "Ik kreeg altijd vragen van mensen die gerechten uit de Surinaamse en Zuid-Amerikaanse keuken klaar willen maken. Ook is er vraag naar vlees dat op halal-wijze is klaargemaakt."

Verhuizing bewoners
Eigenlijk wilde Alqarwani het pand drie jaar geleden al huren. Toen mocht hij dat niet, omdat het gebouw al op de nominatie stond om gesloopt te worden. Die plannen pruttelen nu op een laag pitje. Dat heeft er vooral mee te maken dat bewoners van de panden boven de voormalige winkel hun woningen in eigendom hebben. Die kun je niet zomaar even laten verhuizen als ze daar geen zin in hebben.


Nienke van Haasteren

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: