Broodjeszaak in slooppand

19 mei 2010 |
Broodjeszaak in slooppand<

Omdat de bouwwerkzaamheden in het Zutphense Basseroord gebied in fases wordt gedaan zag ondernemer Faried Alqarwani zijn kans schoon voor een onderneming of twee. De fasering houdt in dat de sloop van (een deel) van het naast het parkeerplein gelegen C1000-pand nog niet direct aan de orde is. Dat biedt de eigenaar van het pand de mogelijkheid de voormalige supermarkt nog voor een periode van vijf jaar te verhuren. Faried Alqarwani grijpt deze kans met beide handen aan en zal onder meer een broodjeszaak in het gebouw openen.

Op halal-wijze
Faried Alqarwani probeert al jaren het gebouw te huren en heeft nu eindelijk een contract dat hij dit winkelpand vijf jaar mag huren. Aan de voorzijde (de vroegere ingang van de supermarkt) wil Alqarwani de broodjeszaak beginnen. Behalve allerlei (belegde) broodjes worden daar straks ook kant en klare (vegetarische) hapjes verkocht. Alqarwani mikt daarbij vooral op passerende scholieren en treinpassagiers. "Ik kreeg altijd vragen van mensen die gerechten uit de Surinaamse en Zuid-Amerikaanse keuken klaar willen maken. Ook is er vraag naar vlees dat op halal-wijze is klaargemaakt."

Verhuizing bewoners
Eigenlijk wilde Alqarwani het pand drie jaar geleden al huren. Toen mocht hij dat niet, omdat het gebouw al op de nominatie stond om gesloopt te worden. Die plannen pruttelen nu op een laag pitje. Dat heeft er vooral mee te maken dat bewoners van de panden boven de voormalige winkel hun woningen in eigendom hebben. Die kun je niet zomaar even laten verhuizen als ze daar geen zin in hebben.


Nienke van Haasteren

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
op reportage: Proeverz, Gorinchem

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bari...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Interview Ondernemen
Reportage: Restaurant Bij Goes

Bij Goes is gevestigd op een bedrijventerrein in De Meern. Geen normale lunchroom in de stad dus, maar vooral zakelijk gericht. De werknemers van deze bedrijven kunnen tijdens de lunchpauze, tussen 12 en 1, komen lunchen bij Bij Goes. Michelle Tang is twee jaar geleden samen met haar zus dit avontuu...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: