Broccoli krijgt gelikte campagne

9 mei 2014 |
Broccoli krijgt gelikte campagne<

In navolging van cola, chocolade en kant-en-klaar pizza’s krijgt nu ook broccoli haar eigen reclamecampagne. Vanaf gebouwen, voorbijrijdende bussen en langs de snelweg worden we veelal
aangestaard door te vette, suikerhoudende en zoute snacks die we dagelijks consumeren. Het is tijd om aandacht te vragen voor gezond eten. FoodGuerrilla startte daarom per 8 mei een grassroots reclamecampagne voor broccoli: BIG BANG BROCCOLI.

Goede marketing werkt
Big Bang Broccoli is een initiatief van FoodGuerrilla en heeft als doel mensen wakker te schudden. Als marketing werkt, waarom is er dan geen goede marketing voor groente en fruit? Terwijl maar 5 procent van de mensen in Nederland voldoende groente en fruit eet, blijven de sexy, gelikte campagnes voor deze producten uit. Big Bang Broccoli laat zien dat een campagne voor gezond voedsel mogelijk is zonder de gigantische budgetten van multinationals, maar met de inzet en het enthousiasme van velen.

Opening van broccoliseizoen
De online campagne gaat van start op vrijdag 9 mei om vervolgens met een ‘tour de force’ heel Nederland in een paar weken tijd groen te kleuren. Tijdens het Food Film Festival (9-11 mei in Amsterdam) gaat de officiële Big Bang Broccoli campagnetrailer in première. Op zaterdag 31 mei openen we officieel het broccoli seizoen! In samenwerking met telers uit heel Nederland halen we verse Hollandse broccoli ’s van het land om ze vervolgens te veilen op een centrale plek in Amsterdam.

Guerrilla-acties door heel Nederland
Van 31 mei tot en met zondag 11 juni is het dan tijd voor actie! De aangesloten initiatieven van FoodGuerrilla gaan broccoli op de kaart zetten door verrassende guerrilla-acties te organiseren. Wat dacht je van een broccoli pop-up diner van het GEEF café of een uitdeelactie op NS stations met o.a. Kamilla’s Keuze? Big Bang Broccoli is nadrukkelijk een grassroots campagne en roept daarom iedereen in Nederland op om van broccoli de meeste gewilde groente van Nederland te maken.

Gouden Broccoli
De Big Bang Broccoli campagne sluit in juni af met de uitreiking van de Gouden Broccoli; een aanmoedigingsprijs voor de boer of teler in Nederland die zijn/haar producten met behulp van slimme marketing het beste aan de man weet te brengen.
Voor meer informatie over Big Bang Broccoli kijk op: www.bigbangbroccoli.com of via @bigbangbroccoli.


Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Amsterdam
Amsterdams hamburgerrestaurant Lombardo’s ondersteunt Villa Joep met speciale burger

Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vanaf vandaag tijdelijk een speciale burger voor het goede doel op de menukaart te zetten. De helft van de opbrengst van deze burger, die ontwikkeld werd ...

Amsterdam Opening
Pop-up lunchcafé volledig gerund door vrouwen met vluchtelingenachtergrond

A Beautiful Mess opent op donderdag 12 december een pop-up lunchcafé in het 17-eeuwse Cromhouthuis aan de Herengracht in Amsterdam. Vrouwen tussen de 35 en 65 jaar met een vluchtelingenachtergrond gaan de nieuwe locatie volledig runnen. Ook het menu is door de vrouwen ontwikkeld en geïns...

Opening
Anne&Max opent eerste vestiging in Apeldoorn

Op maandag 16 december zal in het centrum van Apeldoorn een nieuwe Anne&Max in samenwerking met foodservicebedrijf Albron openen. Het pand ligt op de hoek van de Hoofdstraat en de Kapelstraat. Met een paar minuten lopen sta je voor de deur bij CODA; hét cultuurhuis van Apeldoorn. Het pand...

trends Bezorgen
Dit zijn de 10 meest populaire gerechten van 2019

We zijn de laatste maand van het jaar weer ingegaan. Een mooi moment om terug te blikken op de food highlights van het afgelopen jaar. Welke gerechten waren de grote favorieten in Nederland? En in welke mate verschilt dit van de populairste gerechten wereldwijd? Van Poké Bowls tot de alom bek...

trends Interview Longread
De allergrootste foodtrend? Vegan!

We kunnen er eigenlijk niet omheen: dé absolute foodtrend is vegan food. 2018 was het jaar van de vleesvervangers, 2019 bleek die van een verdere doorontwikkeling en verdere aandacht voor vegan in de professionele horecakeuken. In Dordrecht, uitgerekend de stad van de paardenslachterijen, ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: