Bresc maakt culinair roosteren mogelijk

30 april 2012 |
Bresc maakt culinair roosteren mogelijk<

Bresc ontwikkelde op basis van de eeuwenoude parrillada drie smaken voor het culinair roosteren. De 'parrillada' is een eeuwenoude traditie. Hierbij werden locale producten door herders en vissers boven houtskool geroosterd.
Dit varieerde van een heel lam aan een ijzeren spies tot aan sardientjes op een rooster boven open vuur. De grill is in Spanje even belangrijk geworden als de zon, wijn en olijfolie. Blikvanger in een Baskische parrillada zijn de enorme koteletten van het plaatselijke runderras raza vasca. Deze koteletten worden op smaak gebracht met een mengsel van olijfolie, knoflook, peper en peterselie. Op de roosters liggen ook vaak stukken lamsvlees, worstjes van allerlei aard, sardientjes, reuzengarnalen en sterk gekruide slakken. Op het gebied van groente wordt veel gewerkt met paprika, tomaat en ui en natuurlijk is knoflook niet weg te denken.

Verse kruiden op olie
Bresc ontwikkelde op basis van de eeuwenoude parrillada
drie smaken voor het culinair roosteren. De smaken zijn
gebaseerd op de keuken van het Iberisch schiereiland (met
name Spanje en Portugal). Hoofdingredi├źnten zijn knoflook,
peper, peterselie en olijfolie. De kruiden op olie zijn aan te brengen voor, tijdens of na het grillen. Dit laatste heeft de voorkeur omdat vlees, vis, kip, wild en groente eenvoudig zo op smaak te brengen zijn. Het product kan zo optimaal garen op de Grill/Big Green Egg met minimaal risico van verbranden.

Overheerlijke smaken
Bresc presenteert u drie overheerlijke smaken; Aio e Lemone, Piri Piri en Mojo Verde. De kruiden op olie zijn aan te brengen voor, tijdens of na het grillen. Voor meer informatie kunt u de "website van Bresc":http://www.bresc.nl/ bezoeken.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

In beeld: Mama Kelly in het Olympisch Stadion

Vanaf 13 november 2017 heeft restaurant MaMa Kelly in Amsterdam officieel haar deuren geopend. Het restaurantconcept met de befaamde kip en kreeft van chef IJsbrant Wilbrenninck werd in 2015 met succes gelanceerd in Den Haag en is nu uitgebreid met een tweede vestiging in de hoofdstad. In het pand i...

Brood
Bakkerij Pot uit Barendrecht is 'Top Bakker van het Jaar'

Woensdag 23 november organiseerde Top Bakkers wederom een inspirerende jaarvergadering. Behalve dat het nieuwe beleid 3.0 werd toegelicht door de directie Patrick Tissen en Wim Doedens werd ook de ‘Top Bakker van het Jaar’ bekendgemaakt. Bakkerij Pot uit Barendrecht was hierbij de terech...

Personeel
FNV Horeca wil in gesprek met horecamedewerkers over cao

FNV Horeca wil samen met ontevreden horecamedewerkers in gesprek over de de nieuwe horeca cao en organiseert bijeenkomsten. De werknemersorganisatie is niet blij met de uitkomst van de nieuwe cao horeca. Volgesn het FNV zal de koopkrachtdaling die in de afgelopen jaren is ontstaan niet verbeteren en...

Awards Koffie & thee Mensen
Oprichter Kaldi wint European Coffee Award 2017

Tijdens het European Coffee Awards & Galadiner op 21 november mocht Hans Tietema, oprichter van Kaldi koffie & thee, de prestigieuze prijs in ontvangst nemen voor Outstanding contribution to the European Coffee Industry. In het kader van het European Coffee Symposium, dat plaatsvond va...

Fastfood
Bram Ladage Den Haag viert 20-jarig jubileum

Bram Ladage in het centrum van Den Haag bestaat op vrijdag 24 november alweer 20 jaar. Om dit jubileum te vieren kan het publiek hier op deze dag tussen 14:00 en 16:00 uur een puntzak patat scoren voor €0,20! De Bram Ladage winkel op de Spuistraat is afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot een waar b...

Mensen
McDonald's maakt 10.358 overnachtingen mogelijk voor ouders met zieke kinderen

Tijdens de tweede editie van McHappy Day maakte Manu Steijaert van McDonald’s Nederland vanmiddag bekend 10.358 overnachtingen mogelijk te maken, waardoor ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn. De overnachtingen kunnen worden gedoneerd omdat het afgelopen jaar bij ieder verkocht Happy Me...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: