Bram Ladage organiseert het Aardappel Oogst Festival

7 oktober 2019 | Thijs Jacobs

Op zondag 13 oktober organiseert Bram Ladage voor de negende keer op rij het Aardappel Oogst Festival. Dit jaar vindt het festival voor de tweede keer plaats in hartje Rotterdam: pal naast de Markthal. Tijdens het evenement zijn alle patatliefhebbers welkom om te ontdekken hoe de beroemde patatjes van de Rotterdamse patatkoning aan zo’n bijzonder lekker smaak komen.

Jong en oud krijgen niet alleen de kans om te herkomst van de patat te achterhalen, maar ook om zelf aan de slag te gaan met het schillen, hakken en bakken van een écht Brammetje. Zodat álle Rotterdammers kunnen genieten van een Brammomentje, verkoopt Bram Ladage speciale patatbonnen tijdens het festival. De totale opbrengst hiervan wordt tijdens een officieel moment overhandigd aan de Voedselbank.

Een ambachtelijk Brammetje

Een Brammetje is niet zomaar een patatje. Het is geen fabrieksproduct, maar een lekkernij die op ambachtelijke wijze wordt bereid. Het World Food Festival staat in het teken van regionale producten: de perfecte gelegenheid voor de Rotterdamse patatkoning om haar fans kennis te laten maken met alle details over haar frietjes. Alle festivalgangers zijn natuurlijk ook in de gelegenheid om te proeven. Met de nadruk op álle festivalgangers. “Het is niet voor elke Rotterdammer vanzelfsprekend om een Brammetje te kopen. Om de armoedegrens een warm hart onder de riem te steken, doneren we dit jaar graag een mooi bedrag aan de Voedselbank. Op deze manier kan elke Rotterdammer genieten van onze lokale trots!”- aldus Rocco Ladage.

Bijzondere gasten

Hoewel de friet het belangrijkste festivalingrediënt is, is een feestje niet compleet zonder muziek. Daarom is er ook gedacht aan een podiumwagen met veel leuke artiesten die de echte festivalsfeer teweeg zullen brengen. Het festival bestaat uit twee delen: op vrijdag 11 oktober komen basisschoolkinderen naar het festivalterrein om alles te leren over de herkomst van de frietjes. Met maar liefst 252 leerlingen spreekt Bram Ladage dit jaar van een recordaantal. Uiteraard zijn alle kinderen uit de havenstad op zondag 13 oktober van harte welkom om hun eigen Brammetje te bakken… En te proeven!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Lunchroom
Op reportage: La Colline [video]

Nergens in Oss u zo thuis voelen als bij La Colline. Te vinden op d’n heuvel zoals op z’n Brabants gezegd wordt. Wat deze zaak zo bijzonder maakt: “La Colline is de woonkamer van Oss geworden waar alle inwoners uit alle woonwijken van Oss welkom zijn”, zegt verantwoordelijke ...

Opening Rotterdam
Maritiem museum gooit het roer om met eigen horeca

Het Maritiem Museum Rotterdam opent een gloednieuw café op zaterdag 22 februari. Vanaf dat moment baat het museum zijn horeca zelf uit om de bezoekerservaring nog beter te maken, nadat eind vorig jaar ook de museumwinkel in eigen beheer is genomen. Het café draagt de naam ‘Het La...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: