Bordeauxwijn La Tulipe nu ook schroefdop

28 mei 2010 |
Bordeauxwijn La Tulipe nu ook schroefdop<

Sterft de kurk langzaam uit? De Nederlandse wijnmaker Ilja Gort heeft in ieder geval, als eerste Bordeauxwijn in Nederland, besloten zijn La Tulipe Bordeauxwijn te bottelen met een schroefdop. Vanaf de oogst in 2009 werden zijn wijnen al voorzien van een schroefdop, nu volgt ook de Bordeaux. "Uit een online consumentenonderzoek wat we deden, kwam al snel naar voren dat de voorkeur van de consument overduidelijk uitgaat naar de schroefdop", stelt Gort.

Niet in dank afgenomen
"Gebruiksgemak en de voordelen van het vermijden van een kurksmaak aan wijn, wegen daarbij op tegen het verlies ven de romantiek van het ontkurken. Daarop hebben we besloten niet langer te aarzelen, maar direct al onze Tulipe-wijnen te bottelen met een schroefdop", aldus Gort. "De keuze voor de schroefdop is ons in het traditioneel ingestelde Bordeaux niet overal in dank afgenomen, maar ik merk dat we, met name onder jonge wijnmakers, steeds meer navolging krijgen. Dat zou de stagnerende Bordeauxverkopen zeker ten goede komen."

Absolute must in horeca
Gorts switch zal mede ingegeven zijn door het feit dat hij een speciale lijn Tulipe-wijnen vinifiëerde, exclusief voor de Nederlandse Horeca, voor wie de tijdbesparende schroefdop een absolute must is. Voor de distributie hiervan sloot Gort een overeenkomst met Nederlands' grootste horeca-wijnleverancier Oud Reuchlin en Boelen, de wijnpartner van bierbrouwer Heineken.

Nieuwe Bordeaux
De medailleregen waaronder Gort de afgelopen maand werd bedolven, zal de horeca-introductie van zijn wijn zeker geen windeieren leggen: Zijn wijnen wonnen maar liefst tien medailles op belangrijke internationale wijnconcoursen. Gort kwam onlangs met de 'New world Bordeaux'. Hij bewijst daarmee dat 'goede Bordeaux' geen dertig euro de fles hoeft te kosten, aldus de wijnmaker.

Nienke Duimelaar

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread Coronacrisis
Utrechtse horecaondernemers: "De run op de horeca blijft uit"

We zijn nu drie dagen onderweg sinds de 'heropening' van de horeca. Tijd om horecaondernemers te bezoeken en te vragen naar de ervaringen met het ondernemen met coronabeperkingen en de verwachting voor de toekomst. In Utrecht bezochten we daarom verschillende horecaondernemers en voelden vooral het ...

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: