Bolletje boterbabbelaar-ijs graag!

21 maart 2012 |
Bolletje boterbabbelaar-ijs graag!<

OudHollands boterbabbelaar-ijs wordt de smaak van 2012. Vandaag werd het ambachtelijke ijsseizoen geopend bij Nelis' IJssalon in Weesp. Ook de trends voor komend seizoen werden bekend gemaakt.

Vereniging voor Ambachtelijke IJsbereiders
De ijsliefhebber kan zich verheugen op 'puur-isme' (pure en eerlijke ingrediënten), 'regio-inside' (het gebruik van verse streekproducten), 'ice with a bite' (stukjes en stukken fruit, noten, koekjes en chocola) en ‘grote-mensen-smaken’ (kreeftenijs en balsamico-ijs wordt in restaurants gebruikt in voorgerechten, salades en amuses). De opening van het ambachtelijk ijsseizoen is een initiatief van de Vereniging voor Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ).

Zelf noten roosteren
Coen Crusio, winnaar Gouden IJscreatie 2012: "In 2012 zal het gebruik van sausjes en smaakstoffen nog veel verder afnemen. Bestond pistache-ijs vroeger uit groen ijs met een vleugje pistache-essence, nu kopen we zelf onze noten in en roosteren ze hier ook in de keuken." Het gebruik van regionale producten is ook populair. Theo Clevers van IJssalon Clevers: "We gebruiken heel veel uit de regio. Dagelijks krijgen we verse aanvoer van onder andere blauwe bessen, aardbeien en frambozen."

Boterbabbelaar ijs
De smaak die komend seizoen in de spotlight zal staan, boterbabbelaar ijs, brengt ons terug naar vroegere jaren en sluit volgens de organisatie prima aan bij de trends van 2012. Deze nieuwe smaak met echte stukjes boterbabbelaar is onderdeel van een groot aantal oudhollandse smaken waarvan de verwachting is dat ze komend seizoen zeer geliefd zullen zijn zoals kaneelkussentjesijs, speculaasijs, kandij-ijs en stroopwafelijs.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: