Blue Amsterdam heeft een restyling gekregen

20 maart 2017 | Thijs Jacobs

Café-restaurant Blue Amsterdam, met 360-graden uitzicht over de stad, is onlangs geheel verbouwd. Al jaren noemen bezoekers die verrast de lift uitstappen Blue 'het best bewaarde geheim van Amsterdam'. Nu de plek bekender is geworden bij toeristen en Amsterdammers vonden de eigenaren het tijd voor een complete restyling. Het nieuwe interieur past nu veel beter bij de identiteit van Blue. Het is een prachtige hotspot midden in het drukke hart van Amsterdam, waar je komt om te genieten van het uitzicht met een goede kop koffie, uitgebreide lunch of een glas wijn.

Nieuw interieur 
Lotte de Vos: "We wilden graag meer warmte en sfeer in het interieur. Het is zeven jaar geleden prachtig ontworpen, maar we wilden dit keer zelf meer bij het ontwerpproces betrokken worden. Wij zijn twee zussen (Loes is 30 en Lotte is 33) en samen met Willem Honnebier sinds 2009 eigenaar van Blue Amsterdam. We schakelden hiervoor een bevriende interieurarchitect in. Sander Vredeveld heeft jarenlange werkervaring bij diverse bureaus zoals Concrete en zocht toevallig net een eigen project. Het kwam precies samen met de verbouwingsplannen van Blue."

Stadse boomhut 
Lotte vervolgt: "Blue Amsterdam is een oase van rust als je de drukke winkelstraten van Amsterdam wil ontvluchten. Dit gevoel wilden we meer benadrukken. Het contrast tussen de snelle drukke stad en de stilte die je ervaart als je dit van een afstandje bekijkt, moest terugkomen in de nieuwe inrichting. Interieurontwerper Sander Vredeveld bedacht hierdoor dat Blue eigenlijk een soort stadse boomhut zou moeten zijn en heeft dit idee als leidraad gebruikt bij zijn materiaalkeuze. Resultaat: een fijne samenwerking en een warm en sfeervol interieur met veel hout, gekleurde stoelen, planten, bijzondere lampen en verrekijkers."

Eten, drinken en feesten
"Blue Amsterdam is zeven dagen per week geopend voor een kop koffie, ontbijt en lunch, maar ook voor een speciaalbiertje met een borrelhap. Voor alle momenten van de dag staan er goede en niet te ingewikkelde gerechten op de kaart met verse ingrediënten. Ons enthousiaste personeel vertelt graag over het uitzicht en de gebouwen die vanuit de dertig meter hoge toren te zien zijn. Zowel overdag als ’s avonds kunnen er bij Blue groepen terecht die (een deel) van de locatie besloten kunnen afhuren voor groepslunches, borrels en groepsdiners."


Kalvertoren in de steigers 
Winkelcentrum Kalvertoren waarin Blue Amsterdam gevestigd is ondergaat momenteel een grootscheepse verbouwing. Over een aantal maanden staat de grootse heropening van het centrum op de planning met nieuwe winkels en een geheel nieuw uiterlijk. Tot die tijd blijft Blue Amsterdam gewoon bereikbaar. 

Persoonlijker wordt het niet 
Lotte vertelt over het ontstaan van de lunchroom: "Acht jaar geleden namen wij samen met Willem Honnebier de toenmalige Brasserie Kalvertoren over. We waren erg jong en pas net afgestudeerd en opeens verantwoordelijk voor een bedrijf met personeel. In de afgelopen acht jaar hebben we veel geleerd en is Blue niet meer weg te denken uit ons leven: onze broer staat in de keuken, onze ouders springen bij waar nodig, het interieur is ontworpen door een vriend, onze medewerkers blijven jarenlang bij ons werken en vormen samen een vriendengroep: persoonlijker wordt het niet. En zo is Blue voor ons en hopelijk ook voor toekomstige bezoekers een bijzondere en intieme plek midden in het drukke Amsterdam."

Bereikbaarheid van Blue 
Blue bevindt zich op de derde verdieping van winkelcentrum Kalvertoren, met ingangen aan de Kalverstraat, het Singel en de Heiligeweg. Blue is te bereiken met een glazen lift die schuin omhoog boven het dak van het winkelcentrum uitstijgt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Video
Reportage: Brasserie De Haven verbindt jong en oud 

De laatste jaren heeft er in de zorgsector een verschuiving plaats gevonden. Steeds meer mensen moeten langer thuis wonen. “Om die doelgroep in huis te krijgen, moet je ze op een of andere manier lokken en met ze verbinden", vertelt gastheer Arthur Karstens. Zorgcentrum De Haven in Bun...

Video
Op reportage: Eetcafé De Poort

Net buiten het centrum van Utrecht staat het gezellige eetcafé De Poort. Iedereen die in Utrecht woont kent dit café en komen er ook regelmatig. De Poort zorgt voor een uniek huiskamergevoel waar je kan uitrusten, bijkletsen en lekker eten en drinken. "Onze naam komt doordat ...

Video
Op Reportage: Brownies&downieS Harderwijk

Brownies&downieS... Een concept waar Pernilla Spijker uit Ermelo wel blij van werd. “Ik studeerde commerciële economie aan Windesheim in Zwolle. Ik had geen idee wat ik na de studie wilde doen. Een kantoorbaan is niks voor mij maar ik wilde graag iets voor mijzelf beginnen", aldu...

Video
Op Reportage: Panino di Pino

Simone Prestifilippo is samen met haar man Michael eigenaar van de lunchroom Panino di Pino. Panino di pino is een lunchroom waar de moderne Italiaanse sfeer samen met de heerlijke broodjes, Pasta’s en sorbetijs in het centraal staat. Panino di Pino is opgericht door de schoonvader van Sim...

Personalia Fastservice
Domino's krijgt Nederlandse CEO voor Europa

Domino's Pizza Enterprises Limited (ASX: DMP), moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland publiceerde deze week haar halfjaarcijfers. In Europa realiseerde Domino’s een sterke omzetgroei van +9,4% tot €382,8m (+5,0% SSS) en een EBITDA €29,4m (+15,6%). Daarnaast opende D...

Video
Op Reportage: Het nieuwe Olivier

Brasserie Olivier in Bilthoven is met haar 37 jaar een van de oudste eetgelegenheden in het dorp. Sinds een half jaar is Olivier verhuisd naar een nieuwe locatie. En daar horen veranderingen bij. Eigenaresse Myrna Janssen vertelt trots haar verhaal. ‘’We zijn verhuisd naar de meest ce...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: