Blue Amsterdam heeft een restyling gekregen

20 maart 2017 | Thijs Jacobs

Café-restaurant Blue Amsterdam, met 360-graden uitzicht over de stad, is onlangs geheel verbouwd. Al jaren noemen bezoekers die verrast de lift uitstappen Blue 'het best bewaarde geheim van Amsterdam'. Nu de plek bekender is geworden bij toeristen en Amsterdammers vonden de eigenaren het tijd voor een complete restyling. Het nieuwe interieur past nu veel beter bij de identiteit van Blue. Het is een prachtige hotspot midden in het drukke hart van Amsterdam, waar je komt om te genieten van het uitzicht met een goede kop koffie, uitgebreide lunch of een glas wijn.

Nieuw interieur 
Lotte de Vos: "We wilden graag meer warmte en sfeer in het interieur. Het is zeven jaar geleden prachtig ontworpen, maar we wilden dit keer zelf meer bij het ontwerpproces betrokken worden. Wij zijn twee zussen (Loes is 30 en Lotte is 33) en samen met Willem Honnebier sinds 2009 eigenaar van Blue Amsterdam. We schakelden hiervoor een bevriende interieurarchitect in. Sander Vredeveld heeft jarenlange werkervaring bij diverse bureaus zoals Concrete en zocht toevallig net een eigen project. Het kwam precies samen met de verbouwingsplannen van Blue."

Stadse boomhut 
Lotte vervolgt: "Blue Amsterdam is een oase van rust als je de drukke winkelstraten van Amsterdam wil ontvluchten. Dit gevoel wilden we meer benadrukken. Het contrast tussen de snelle drukke stad en de stilte die je ervaart als je dit van een afstandje bekijkt, moest terugkomen in de nieuwe inrichting. Interieurontwerper Sander Vredeveld bedacht hierdoor dat Blue eigenlijk een soort stadse boomhut zou moeten zijn en heeft dit idee als leidraad gebruikt bij zijn materiaalkeuze. Resultaat: een fijne samenwerking en een warm en sfeervol interieur met veel hout, gekleurde stoelen, planten, bijzondere lampen en verrekijkers."

Eten, drinken en feesten
"Blue Amsterdam is zeven dagen per week geopend voor een kop koffie, ontbijt en lunch, maar ook voor een speciaalbiertje met een borrelhap. Voor alle momenten van de dag staan er goede en niet te ingewikkelde gerechten op de kaart met verse ingrediënten. Ons enthousiaste personeel vertelt graag over het uitzicht en de gebouwen die vanuit de dertig meter hoge toren te zien zijn. Zowel overdag als ’s avonds kunnen er bij Blue groepen terecht die (een deel) van de locatie besloten kunnen afhuren voor groepslunches, borrels en groepsdiners."


Kalvertoren in de steigers 
Winkelcentrum Kalvertoren waarin Blue Amsterdam gevestigd is ondergaat momenteel een grootscheepse verbouwing. Over een aantal maanden staat de grootse heropening van het centrum op de planning met nieuwe winkels en een geheel nieuw uiterlijk. Tot die tijd blijft Blue Amsterdam gewoon bereikbaar. 

Persoonlijker wordt het niet 
Lotte vertelt over het ontstaan van de lunchroom: "Acht jaar geleden namen wij samen met Willem Honnebier de toenmalige Brasserie Kalvertoren over. We waren erg jong en pas net afgestudeerd en opeens verantwoordelijk voor een bedrijf met personeel. In de afgelopen acht jaar hebben we veel geleerd en is Blue niet meer weg te denken uit ons leven: onze broer staat in de keuken, onze ouders springen bij waar nodig, het interieur is ontworpen door een vriend, onze medewerkers blijven jarenlang bij ons werken en vormen samen een vriendengroep: persoonlijker wordt het niet. En zo is Blue voor ons en hopelijk ook voor toekomstige bezoekers een bijzondere en intieme plek midden in het drukke Amsterdam."

Bereikbaarheid van Blue 
Blue bevindt zich op de derde verdieping van winkelcentrum Kalvertoren, met ingangen aan de Kalverstraat, het Singel en de Heiligeweg. Blue is te bereiken met een glazen lift die schuin omhoog boven het dak van het winkelcentrum uitstijgt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Lekkerste Lunchroombroodje Video
Video: Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2019

Heb jij je lekkerste broodje nog niet aangemeld voor dé culinaire wedstrijd voor lunchrooms? Dat kan nog tot 4 oktober 2019. Via deze link meld je je aan. Check de video hieronder voor meer info! ...

Columns
Column Sico de Moel: boer zoekt (kaas)vrouw

"En voor de heer met lactose intolerantie: een kaasplankje met bijzondere Hollandse kazen." Gasten met een serieuze lactose-intolerantie hebben altijd een pilletje bij zich, voor als het misgaat. Die kijken dan ook niet vreemd op als ik hun crème brûlée vervang door een...

Awards Culinair
Dit zijn de 10 beste nieuwe restaurants in Nederland

En de winnaar is... Gisteravond was de bekendmaking van de winnaars van TheFork Restaurants Awards 2019. 31 Nederlandse topchefs nomineerden 31 nieuwe restaurants. Vervolgens was het aan de gast om te stemmen. Wie de trotse winnaars zijn, lees je hieronder: De winnaars van TheFork Restaurants Awa...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Verkrijgen werkvergunning Aziatische koks versoepeld

Op 16 april 2019 heeft minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bekendgemaakt dat er per 1 oktober 2019 een einde komt aan het quotum dat is opgelegd in de bijzondere regeling voor het verkrijgen van een werkvergunning voor specialistische Aziatische koks. De tijdelijke regeling, die nu ...

Opening Fastfood
Dunkin’ opent Store in Designer Outlet Roosendaal

Koffie- en donutgigant Dunkin’ opent haar deuren in Roosendaal. Na het succes van de pop-up eerder dit jaar kon een blijvende vestiging niet uitblijven in de Designer Outlet van Nederland. Vanaf 21 september 2019 om 10.00 uur kan het winkelend publiek ook terecht bij de Dunkin’ to-go Sto...

Hotelbouwplannen Utrecht
Populaire Utrechtse lunchroom Karibu moet wijken voor herbestemming

LOU Oudenoord, in het Concordiagebouw in Utrecht, krijgt een nieuwe bestemming. Er komen woningen, horeca en een hotel in het in het voormalige pand van de Hogeschool Utrecht. Dit houdt in dat de geliefde lunchroom Karibu een nieuw onderkomen moet zoeken of ophoudt te bestaan. In december moeten ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: