BLOG: DE START VAN ONZE BRASSERIE (4)

17 augustus 2015
BLOG: DE START VAN ONZE BRASSERIE (4)

Op 15 juli was het eindelijk zover; de sleuteloverdracht. Dit ging overigens nog niet zomaar, want er waren nog een aantal issues met de verhuurder.
Deze zijn eerst besproken, opgelost en op papier gezet. Drie uur later konden wij met een goed gevoel de sleutel omdraaien van ons pand.

*Het echte werk*
En dan kan het echte werk beginnen... De eerste leveringen van het bouwmateriaal kwamen dezelfde dag nog binnen en de volgende dag waren de eerste werklui al druk aan de gang. Als eerste zijn alle maten vanuit de tekening op de vloer en wanden gezet. Dan zie je of de theorie klopt in de praktijk. Gelukkig waren de afwijkingen beperkt, dus vol gas verder. De openingsdatum staat immers al gepland.

"*Klik hier voor de eerdere blogs van Patricia en Edwin*":http://www.lunchroom.nl/?q=%23eenmooiedag&x=zoeken

*Akoestisch plafond*
De eerste week zijn de wanden van de toiletgroepen en keuken gezet. Aangezien het een casco pand betreft moeten ook alle voorzieningen voor gas, water, riolering en elektriciteit worden aangebracht. Dagenlang zijn er gaten geboord in de vloeren en urenlang werd er gewerkt in de kruipruimtes. Het ingraven van de vetvangput is een behoorlijke onderneming omdat zo’n put enorm groot is. Vergeet niet net als wij ook hier een vergunning voor aan te vragen. We hebben ook een akoestisch plafond laten aanbrengen, de galm die in het pand zat, is hierdoor volledig weg. Dit plafond zorgt voor de juiste geluiddemping, isoleert en is brandvertragend. Geen verlaagd plafond dus, waardoor we een industriële uitstraling krijgen.



*Imposante bar*
In de tweede week is gestart met de bouw van de bar. Deze wordt geheel met de hand gemaakt van massief rustiek eiken. Een echte eyecatcher! We hebben meteen de techneuten van de brouwerij laten komen zodat we in het werk de plaats van de tap en koelingen kunnen bepalen. Dit scheelt weer een aantal aanpassingen.



*Facebook*
Ook zijn we direct gestart met de vorderingen te delen via Facebook (Brasserie Een Mooie Dag). Binnen de kortste keren hebben we een behoorlijk aantal volgers die onze komst vol enthousiasme toejuichen. Ook plaatsen wij bijna dagelijks een foto op onze website (brasserieeenmooiedag.nl) van de activiteit van deze dag. Iedereen die tijdens de bouw naar binnenkijkt krijgt direct een korte rondleiding. Dit vindt men erg leuk en het is goede manier van het promoten van je bedrijf.

Wij gaan verder met de bouwwerkzaamheden en wensen je Een Mooie Dag!
Patricia & Edwin




#eenmooiedag

Overig nieuws