Bistrobar Berlin organiseert 'Expeditie Kreuzberg'

27 september 2017 | Thijs Jacobs

Wat begon als een geslaagde 1-aprilgrap wordt werkelijkheid: van donderdag 16
t/m zondag 19 november reizen twee teams in opdracht van Bistrobar Berlin in
Nijmegen af naar de Duitse metropool Berlijn om opdrachten uit te voeren die het
‘echte’ Berlijn mee terug nemen naar Nijmegen.


Horeca-ondernemers Frank Goossens en Thijs van Gastel zagen de nog altijd
immense populariteit van tv-spellen als Wie is de Mol en Peking Express en twijfelden
geen moment. Na de enthousiaste reacties op de 1-aprilgrap stonden ze erop: er zou
een heuse Expeditie Kreuzberg komen.

Envelop met opdrachten


Het idee is simpel: gewapend met twee camera’s, een envelop met opdrachten en
wat zakgeld worden twee teams vanuit Nijmegen naar Berlijn gestuurd. Onderweg
wordt hen gevraagd opdrachten uit te voeren en de ultieme trofee terug te nemen:
een nieuw gerecht dat 100% voldoet aan de kaart van Bistrobar Berlin: gewaagd,
puur en creatief, maar zonder opsmuk. Hiervoor voert de weg langs gerenommeerde
restaurants, creatieve chefs en Berlijn’s gaafste plekjes…

Video-opdracht


De teams worden gevormd door volgers/fans van Berlin of andere
enthousiastelingen. Zij kunnen zich kwalificeren door middel van een video-opdracht
die zij in kunnen sturen voor 18 oktober 2017. Op zondag 22 oktober wordt dan
de kwalificatie-opdracht gehouden in de Bistrobar. Voor de winnaar van de Expeditie
stelt Bistrobar Berlin, naast een geweldige ervaring, ook 500 euro Bistrobar tegoed
ter beschikking.


Meedoen? dat kan!


Neem een vlog op van maximaal 1 minuut waarin je zo eigenwijs/enthousiast mogelijk
uitlegt waarom jij een Berliner bent! App of stuur dit vlogje naar Frank
(frank@bistrobarberlin.nl of 0647568716).
De leukste inzendingen nodigen we uit om op zondag 22 oktober mee te doen aan het
Berlin-selectiespel, waaruit we uiteindelijk 2 koppels kiezen die samen naar Berlijn gaan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Achtergronden Rotterdam
Baker&Moore lanceert TO GO picknickservice 'Baker's Box'

Baker&Moore, gevestigd op de Westblaak mag vanaf 1 juni net als de rest van de Nederlandse horeca haar deuren eindelijk weer openen. Tijdens de lockdown is er hard gewerkt aan een nieuw concept. Deze week lanceerde de heer Bakker (eigenaar Baker&Moore) het gloednieuwe concept, genaamd 'B...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Columns
Column Monique van Gevelt: het nieuwe abnormaal

Voor velen van ons is het drukker dan ooit. Dat wil trouwens niet zeggen dat we geld verdienen. Nee, deze crisis is een financieel drama. We zien de reserves verdampen en staren naar de bodem van onze schatkist. En nu onze voordeur op een kier staat voor onze gasten, zijn we er nog lang niet. Hoe de...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: