Bistrobar Berlin organiseert 'Expeditie Kreuzberg'

27 september 2017 | Thijs Jacobs

Wat begon als een geslaagde 1-aprilgrap wordt werkelijkheid: van donderdag 16
t/m zondag 19 november reizen twee teams in opdracht van Bistrobar Berlin in
Nijmegen af naar de Duitse metropool Berlijn om opdrachten uit te voeren die het
‘echte’ Berlijn mee terug nemen naar Nijmegen.


Horeca-ondernemers Frank Goossens en Thijs van Gastel zagen de nog altijd
immense populariteit van tv-spellen als Wie is de Mol en Peking Express en twijfelden
geen moment. Na de enthousiaste reacties op de 1-aprilgrap stonden ze erop: er zou
een heuse Expeditie Kreuzberg komen.

Envelop met opdrachten


Het idee is simpel: gewapend met twee camera’s, een envelop met opdrachten en
wat zakgeld worden twee teams vanuit Nijmegen naar Berlijn gestuurd. Onderweg
wordt hen gevraagd opdrachten uit te voeren en de ultieme trofee terug te nemen:
een nieuw gerecht dat 100% voldoet aan de kaart van Bistrobar Berlin: gewaagd,
puur en creatief, maar zonder opsmuk. Hiervoor voert de weg langs gerenommeerde
restaurants, creatieve chefs en Berlijn’s gaafste plekjes…

Video-opdracht


De teams worden gevormd door volgers/fans van Berlin of andere
enthousiastelingen. Zij kunnen zich kwalificeren door middel van een video-opdracht
die zij in kunnen sturen voor 18 oktober 2017. Op zondag 22 oktober wordt dan
de kwalificatie-opdracht gehouden in de Bistrobar. Voor de winnaar van de Expeditie
stelt Bistrobar Berlin, naast een geweldige ervaring, ook 500 euro Bistrobar tegoed
ter beschikking.


Meedoen? dat kan!


Neem een vlog op van maximaal 1 minuut waarin je zo eigenwijs/enthousiast mogelijk
uitlegt waarom jij een Berliner bent! App of stuur dit vlogje naar Frank
(frank@bistrobarberlin.nl of 0647568716).
De leukste inzendingen nodigen we uit om op zondag 22 oktober mee te doen aan het
Berlin-selectiespel, waaruit we uiteindelijk 2 koppels kiezen die samen naar Berlijn gaan.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Koffie & thee Achtergronden
App spaarder 'wint' reis naar Italië bij Doppio Espresso

In september 2018 was de lancering van de Mijn Doppio App. Gasten van Doppio Espresso kunnen middels de app sparen voor gratis koffie, patisserie, lunch en als ultieme spaardoel een reis naar Milaan. In 2019 is het zover, de eerste gasten hebben 5000 punten bij elkaar gespaard. De trouwe gast van...

Interview Longread
Het succesverhaal van Brownies&downieS: “Eind dit jaar hebben we 57 lunchzaken”

In zeven jaar tijd van twee naar vijfenvijftig vestigingen. Thijs Swinkels, oprichter van Brownies&downieS, geniet nog steeds van de olievlek die zich vanuit het Brabantse Veghel heeft weten te verspreiden naar de rest van Nederland. Een mooie prestatie voor iemand die eigenlijk alleen maar werk...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Opening Rotterdam
Tweede Bagels & Beans aGoGo verovert Rotterdam

Binnenkort klotst de bagelliefde over de randen van de Koopgoot: woensdag 20 november opent Bagels & Beans de sluizen van bagels, koffie en geluk in FORUM Rotterdam. Op de eerste verdieping komt de vertrouwde Bagels & Beans, de begane grond is gereserveerd voor Bagels & Beans aGoGo. De t...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: