Bistro, hamburger en kreeft

9 september 2014 |
Bistro, hamburger en kreeft<

In iedere editie van Lunchroom lees je het voorwoord van hoofdredacteur Thijs Jacobs. De septembereditie is zojuist verschenen, dus ook online is deze terug te lezen. Veel
leesplezier toegewenst. De septembereditie gemist? Klik hier om een gratis editie te downloaden.
Trends. Vaak iets waar je niet direct je hele bedrijfsvoering en aanbod voor omgooit, maar wel iets om op te letten. Een kleine aanpassing kan echter al voor een leuk effect zorgen. Tijdens mijn verblijf op IJsland zag ik hele leuke trends. IJsland loopt vaak vooruit op Nederland wanneer het trends betreft die ‘overwaaien’ uit de Verenigde Staten, dus altijd leuk om je ogen open te houden daar. Toen ik tien jaar geleden vertelde dat ik het op IJsland zo leuk vond om te zien dat er tweedehands, zelfgemaakt en vintage meubilair werd gebruikt in de horeca, werd ik hier raar aangekeken. Welke malloot gebruikt er nu tweedehands en oud spul? Moet je nu eens kijken… Iedereen loopt er mee weg!

Hamburger en bistro
Ook leuk om te zien: street food, lokale producten en hamburgers. Waar de specifieke hamburgertenten met écht goede hamburgers hier ineens als paddenstoelen uit de grond schieten, is deze beweging op IJsland al jaren gaande. In de Hamborgararfabrikkan (sinds jaren dé hamburgerstek op IJsland) at ik een heerlijke ‘surf en turf’ burger. Compleet met reuzengarnalen en huisgemaakte frites. Heerlijk. Dé hotspot van dit moment in Reykjavik? Een traditionele bistro, met op het menu slechts een paar gerechten. Denk hierbij aan ‘moules frites’, bouillabaisse en een prima steak. Eenvoud, authenticiteit en betaalbaarheid staan voorop. En het interieur? Huiselijk en gezellig.

Street food
Dan het begrip ‘street food’. Onze columnist Pieter Punter haalt het ook aan in zijn column en verderop in deze uitgave vind je een leuk IJslands voorbeeld. In Reykjavik vind je de Lobster Hut: een klein karretje waar je zelfgemaakte kreeftensoep, kreeftensandwiches en kreeftensalades kunt eten. Gezien de lange rij wachtenden een enorme hit. De kracht van het concept? Wederom eenvoud, authenticiteit en inventiviteit. Net zoals de hamburger & ribs tent in een benzinestation, opgezet door een sterrenchef. Zo zie je maar weer: je keuken hoeft niet complex te zijn om succes te hebben. Marketing, een uniek aanbod, goede producten en passie zijn echter onontbeerlijk. Ik wens je veel leesplezier en goede zaken toe.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Achtergronden Tech
Ook restaurants moeten innoveren: “Wie nu nog op papier werkt, loopt hopeloos achter”

Zelfs in onze sector, die op zich als vrij traditioneel te boek staat, maken we inmiddels gebruik van technologische hulpmiddelen. Het zijn babystapjes, toegegeven, maar wie anno nu de personeelsplanning nog in excel bijhoudt en de recepturen in een kladblok noteert, loopt hopeloos achter. Ik bev...

trends Koffie & thee
Dit zijn de actuele koffietrends en -ontwikkelingen

Technologische ontwikkelingen van koffiemachines Koffiemachines worden steeds geavanceerder. Door de automatisering en technologische ontwikkelingen wordt koffie alsmaar naar een hoger niveau getild zowel thuis, in de horeca als op de werkvloer. Aan de hand van recente voorbeelden laten we zien w...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: