Bistro, hamburger en kreeft

9 september 2014 |
Bistro, hamburger en kreeft<

In iedere editie van Lunchroom lees je het voorwoord van hoofdredacteur Thijs Jacobs. De septembereditie is zojuist verschenen, dus ook online is deze terug te lezen. Veel
leesplezier toegewenst. De septembereditie gemist? Klik hier om een gratis editie te downloaden.
Trends. Vaak iets waar je niet direct je hele bedrijfsvoering en aanbod voor omgooit, maar wel iets om op te letten. Een kleine aanpassing kan echter al voor een leuk effect zorgen. Tijdens mijn verblijf op IJsland zag ik hele leuke trends. IJsland loopt vaak vooruit op Nederland wanneer het trends betreft die ‘overwaaien’ uit de Verenigde Staten, dus altijd leuk om je ogen open te houden daar. Toen ik tien jaar geleden vertelde dat ik het op IJsland zo leuk vond om te zien dat er tweedehands, zelfgemaakt en vintage meubilair werd gebruikt in de horeca, werd ik hier raar aangekeken. Welke malloot gebruikt er nu tweedehands en oud spul? Moet je nu eens kijken… Iedereen loopt er mee weg!

Hamburger en bistro
Ook leuk om te zien: street food, lokale producten en hamburgers. Waar de specifieke hamburgertenten met écht goede hamburgers hier ineens als paddenstoelen uit de grond schieten, is deze beweging op IJsland al jaren gaande. In de Hamborgararfabrikkan (sinds jaren dé hamburgerstek op IJsland) at ik een heerlijke ‘surf en turf’ burger. Compleet met reuzengarnalen en huisgemaakte frites. Heerlijk. Dé hotspot van dit moment in Reykjavik? Een traditionele bistro, met op het menu slechts een paar gerechten. Denk hierbij aan ‘moules frites’, bouillabaisse en een prima steak. Eenvoud, authenticiteit en betaalbaarheid staan voorop. En het interieur? Huiselijk en gezellig.

Street food
Dan het begrip ‘street food’. Onze columnist Pieter Punter haalt het ook aan in zijn column en verderop in deze uitgave vind je een leuk IJslands voorbeeld. In Reykjavik vind je de Lobster Hut: een klein karretje waar je zelfgemaakte kreeftensoep, kreeftensandwiches en kreeftensalades kunt eten. Gezien de lange rij wachtenden een enorme hit. De kracht van het concept? Wederom eenvoud, authenticiteit en inventiviteit. Net zoals de hamburger & ribs tent in een benzinestation, opgezet door een sterrenchef. Zo zie je maar weer: je keuken hoeft niet complex te zijn om succes te hebben. Marketing, een uniek aanbod, goede producten en passie zijn echter onontbeerlijk. Ik wens je veel leesplezier en goede zaken toe.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Meld je aan voor het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland 2020

In verband met de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen, zijn horecagelegenheden gesloten geweest. Dat is heel vervelend voor jou als lunchroomondernemer, maar wat kun je beter doen om je naamsbekendheid en omzetkansen te vergroten dan meedoen met de wedst...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Opening Fastservice
Kwalitaria Délifrance nu ook in centrum van Zwolle

Het centrum van Zwolle is een cafetaria en lunchroom rijker. Vandaag opent Kwalitaria Délifrance Zwolle Centrum officieel haar deuren. Ondernemer Rubin Hu is geen onbekende in de regio; de gloednieuwe vestiging is zijn derde in Zwolle. ‘Een plek om gezellig te zitten’ Na een...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: