Bistro Croquant zet culinaire kroket centraal

12 maart 2018 | Thijs Jacobs

Bistro Croquant in Maastricht scoort met de culinaire kroket. Vooral in combinatie met gerechten om te beleven en te delen slaat het nieuwe restaurant aan. Eigenaar Roland Philipsen heeft naast de culinaire kroket nog veel meer in petto in dit nieuwe restaurant.

Het adres Achter de Molens 15 in Maastricht heeft een ware metamorfose ondergaan. Waar ‘Limburg Kookt’ was gevestigd, straalt nu een totaal nieuw horecaconcept, onder de vleugels van een oude bekende. Chef-kok Roland Philipsen opende er met Bistro Croquant een restaurant traditioneel perfecte gerechten worden geserveerd in een ambiance van sfeervol, gezellig eten. En dat alles voor een alleszins betaalbare prijs.

Gezellige bistro

Na een soft launch eind vorig jaar heeft Philipsen de tijd genomen om het concept goed neer te zetten. Dat bestaat uit een frisse en gezellige bistro waar gastronomische en creatieve gerechten worden geserveerd met als doel gasten verrassen en inspireren.

Beleven en delen van gerechten

Een van de speerpunten van Bistro Croquant is het combineren van het beleven en delen van gerechten met exclusieve, culinair hoogstaande kroketvariaties. ‘Een rundvleeskroket is helemaal prima’, zegt Philipsen. ‘Maar er zijn zoveel heerlijke andere ingrediënten waarmee kroketten zijn te maken en die het product mijlenver uittillen boven het ‘snackniveau’. De kroket is dé ultieme smaakdrager voor alle producten. Mits vervaardigd uit de beste ingrediënten en volgens exclusieve receptuur’.

Philipsen over Bristro Croquant: ‘Een restaurant, dat de losse, vrije sfeer biedt die hoort bij ‘de kroket’, maar waar méér op het menu staat. Om deze exclusiviteit van de kroketten te benadrukken én een knipoog te geven naar de Franse oorsprong ervan, staan ze onder de noemer “Croquettes’ de gehele dag op de kaart’.

Meerdere smaakbelevingen

Maar het menu biedt meer. De lunchkaart is to-the-point en biedt genoeg variatie voor een toegankelijke prijs. Philipsen: ‘Met de avondgerechten, die geserveerd worden in kleine porties, niet te verwarren met tapas of ander fingerfood, willen we de gasten meerdere smaakbelevingen laten ervaren. In alles gericht op twee onmisbare basisfundamenten: beleving en kwaliteit’.

Toen ‘Limburg Kookt’ besloot om te stoppen in het pand Achter de Molens, deed zich voor Philipsen de perfecte gelegenheid voor om zijn ideeën om te zetten in werkelijkheid: ‘We hebben het rigoureus aangepakt en het complete interieur veranderd. Het is nu nét dat tikkie anders dan veel andere restaurants. Dat komt vooral door de indeling. De open keukenbar vormt, samen met de drankenbar, het kloppende hart van de zaak. Je kunt letterlijk een kijkje in de keuken nemen en zien hoe ik te werk ga’, aldus Philipsen.

Over Bistro Croquant

Bistro Croquant is daardoor een totaal nieuw restaurant geworden. Met veel hoekjes en plaatsen, waar je gezellig met een groep (of intiem met z’n tweeën) kunt genieten van samen eten en drinken. Vooral dat laatste, samen, staat centraal in de aanpak van Roland Philipsen. Hij wil een sfeer creëren van genieten en ontmoeten. Philipsen: ‘Dat doen we met het eten en drinken, maar ook door een plek te bieden waar mensen zich thuis voelen. Daarmee krijgt Maastricht er echt een heel fijne, culinaire plek bij’.

Bistro Croquant is gelegen aan Achter de Molens 15 te Maastricht en is geopend op woensdag en donderdag van 16.00 tot 00.00 uur en van vrijdag tot met zondag van 12.00 tot 0.00 uur.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food Advertorial
Nieuw bezorgconcept voor friet

De markt voor thuisbezorging is het snelst groeiende segment binnen de totale foodmarkt, en kan een enorme bijdrage leveren aan de omzet van uw restaurant. Volgens het FoodService Instituut Nederland zal deze groei zeker tot in 2025 nog sterk aanhouden. Friet speelt een grote rol in het aanbod va...

Opening Verbouwen
Smaak Lokaal weer open

Ruim 6 weken geleden ging Smaak Lokaal, na een flinke verbouwing, weer open in winkelcentrum De Laverije in Rijen. Eigenaren Anielka Menner en Rob Marcelissen lanceerden toen ook meteen een gloednieuw eetconcept. Dagelijks kun je nu vanaf 09.30 uur genieten van allerlei hartige en zoete hapjes, die ...

Opening Den Haag
Popocatepetl Den Haag wordt STAN&CO

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl Den Haag maakt op de huidige locatie aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaats voor STAN&CO. De eigentijds ingerichte STAN&CO wordt een plek om te ontbijten, lunchen én dineren. “Op deze manier kan het prachtige pand aan het Buitenhof st...

Amsterdam Opening
The Food Department haalt Amsterdamse horeca naar Magna Plaza

Jarenlang zaten de ramen dichtgeplakt. "Dat snap je toch niet?", gnuift Laurens van Rooijen. Al is het toekomstige The Food Department nog meer bouwplaats dan foodhal, het herwonnen uitzicht op de Nieuwe Kerk, de Nieuwezijds Voorburgwal en de Spuistraat is nu al onweerstaanbaar. Minstens z...

Opening Culinair
Pas geopend G7 Food & Drinks in Gruizenkerkje uniek voor Sittard

Horecaondernemers Danny Meijers en Rik Opstals van restaurant De Kolentip in Maasbracht hebben per 1 november 2018 een tweede restaurant geopend: G7 Food & Drinks in Sittard. In G7 wordt verrassend, creatief en betaalbaar gekookt met dagverse producten. Het restaurant is gevestigd aan de voet va...

Awards Bezorgen
De Best Restaurant Awards van Thuisbezorgd.nl zijn terug

Thuisbezorgd.nl, de grootste online eten-bestelsite van Nederland organiseert voor de vijfde keer de prestigieuze Best Restaurant Awards. De genomineerden zijn bekend en het is tijd voor consumenten om hun favoriete restaurant te beoordelen. Met iedere review maakt de consument bovendien kans op een...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: