Bijzondere paaslunch

14 maart 2010 |
Bijzondere paaslunch<

Waar andere tieners ouderen helpen in een verzorgings-tehuis of dieren te eten geven in het weekend, neemt de 14-jarige Jesse Zondervan uit Assen zijn verplichte maatschappelijke school stage wel héél letterlijk. Op zaterdag 3 april organiseert hij een paaslunch voor minima in Assen.

Krantenartikel
"Eigenlijk wilde ik gewoon iets groters doen", vertelt Jesse. Hij is scholier op het Maartens College in Haren en volgt daar tweetalig onderwijs. Hij kwam op het idee voor een paaslunch nadat er eind vorig jaar een verhaal in het Drenthe Journaal stond over het minima kerstdiner bij La Maschera. Jesse: "Dat vond ik een heel goed initiatief. Ik zou ook graag iets voor die mensen willen betekenen. Daarom nodig ik de Asser minima uit voor een paaslunch bij hotel Van der Valk."

Jong en oud
Er is ruimte voor 100 deelnemers. De lunch is niet alleen voor volwassenen, Jesse hoopt ook dat er veel kinderen komen. De organisatie is volledig in handen van Jesse. "Ik ga samen met Jonnie Boer van sterrenrestaurant De Librije het menu samenstellen. Daarbij word ik geholpen door scholieren van PRO Assen en het Noorderpoort College. Zij gaan de maaltijd bereiden."

Steentje bijdragen
Overigens is Jesse nog druk op zoek naar sponsors die zijn initiatief willen ondersteunen. "Alle producten voor de lunch moeten worden ingekocht. Hoe meer geld ik krijg, hoe uitgebreider ik de lunch kan maken. Ik hoop de deelnemers echt iets speciaals te geven", aldus de jonge initiatiefnemer.

Contact
Minima die willen deelnemen of sponsoren die zich willen opgeven, kunnen zich melden bij De Voedselbank of bij Jesse. Het telefoonnummer van Jesse is 06-49139153 en zijn mailadres j.r.zondervan@inter.nl.net.
Deelnemers moeten hun naam, adres, telefoonnummer en het aantal deelnemers vermelden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastfood
Dunkin’ opent vestiging met drive through in Goes

Donutliefhebbers hoeven binnenkort hun auto niet uit om van hun favoriete donuts te genieten. Deze zomer opent namelijk een food court in Goes, waar zowel Dunkin’ als New York Pizza via een drive through verkrijgbaar zullen zijn. Daarnaast kan er ook van Dunkin’s heerlijke koffie en donu...

Coronacrisis
Kwalitaria en Délifrance starten actie tegen eenzaamheid

Kwalitaria en Délifrance roepen gezamenlijk iedereen op om iemand blij te maken met een kaartje. Met deze actie hopen de formules wat positiviteit te brengen in deze moeilijke tijd. Vanaf vandaag zijn er gratis kleurkaarten verkrijgbaar in de geopende vestigingen en via de website van beide f...

Interview Coronacrisis
"Flinke huurverlaging is voor horecaondernemers nu zeker mogelijk"

Hotelier Bart Reints Bok, directeur/eigenaar van Charme Hotels, houdt voor hotelvakblad Hospitality Management een 'coronadagboek' bij. Hij vertelde daarin over de niet zo heel nette handelswijze van Emesa, bekend van Vakantievelingen.nl en onderdeel van Talpa, en de annuleringspraktijken bi...

Coronacrisis
Kabinet beslist 31 maart over maatregelen die gelden tot en met 6 april

Het kabinet besluit volgende week dinsdag 31 maart hoe het land verdergaat in de strijd tegen het coronavirus. De maatrgelen die tot en met 6 april gelden, waaronder het sluiten van eet- en drinkgelegenheden, musea en thuiswerken, worden dan verder besproken. Er is nog geen duidelijkheid over wannee...

Personeel Coronacrisis
FNV Horeca heeft grote zorgen over tijdelijke en flexibele contracten

Met het pakket aan maatregelen dat het kabinet vorige week aankondigde zijn er bij veel werkenden in de horeca zorgen over werk en inkomen weggenomen. Echter blijft de toekomst onzeker, zeker voor medewerkers met een flexibel of tijdelijk contract. Ondanks het pakket aan maatregelen die ervoor mo...

Coronacrisis
Verscherpte maatregelen. Wat betekent dit voor de horeca?

Het kabinet kondigde gisteravond verscherpte maatregelen aan om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorlopig blijven de eerder verkondigde maatregelen, waaronder sluiting van de horeca tot en met 6 april 2020, staan. Wanneer de horeca weer open mag is vooralsnog niet duidelijk. De...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: