Bijzondere paaslunch

14 maart 2010 |
Bijzondere paaslunch<

Waar andere tieners ouderen helpen in een verzorgings-tehuis of dieren te eten geven in het weekend, neemt de 14-jarige Jesse Zondervan uit Assen zijn verplichte maatschappelijke school stage wel héél letterlijk. Op zaterdag 3 april organiseert hij een paaslunch voor minima in Assen.

Krantenartikel
"Eigenlijk wilde ik gewoon iets groters doen", vertelt Jesse. Hij is scholier op het Maartens College in Haren en volgt daar tweetalig onderwijs. Hij kwam op het idee voor een paaslunch nadat er eind vorig jaar een verhaal in het Drenthe Journaal stond over het minima kerstdiner bij La Maschera. Jesse: "Dat vond ik een heel goed initiatief. Ik zou ook graag iets voor die mensen willen betekenen. Daarom nodig ik de Asser minima uit voor een paaslunch bij hotel Van der Valk."

Jong en oud
Er is ruimte voor 100 deelnemers. De lunch is niet alleen voor volwassenen, Jesse hoopt ook dat er veel kinderen komen. De organisatie is volledig in handen van Jesse. "Ik ga samen met Jonnie Boer van sterrenrestaurant De Librije het menu samenstellen. Daarbij word ik geholpen door scholieren van PRO Assen en het Noorderpoort College. Zij gaan de maaltijd bereiden."

Steentje bijdragen
Overigens is Jesse nog druk op zoek naar sponsors die zijn initiatief willen ondersteunen. "Alle producten voor de lunch moeten worden ingekocht. Hoe meer geld ik krijg, hoe uitgebreider ik de lunch kan maken. Ik hoop de deelnemers echt iets speciaals te geven", aldus de jonge initiatiefnemer.

Contact
Minima die willen deelnemen of sponsoren die zich willen opgeven, kunnen zich melden bij De Voedselbank of bij Jesse. Het telefoonnummer van Jesse is 06-49139153 en zijn mailadres j.r.zondervan@inter.nl.net.
Deelnemers moeten hun naam, adres, telefoonnummer en het aantal deelnemers vermelden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Achtergronden Vega
10x vegan innovatie op Horecava 2020

Nog niet eerder was er op een Nederlandse horecabeurs zo veel aandacht voor nieuwe vegan producten, waaronder de Vish Sticks van Novish. Aan de lange rijen bij de ondernemers te zien is vegan een belangrijk item voor horeca ondernemers. In deze blog zet ProVeg Nederland 10 van de meest vernieuwende ...

Events Achtergronden
Horecava werd goed bezocht dit jaar

Op de 64e editie van de Horecava was de hele horecawereld weer goed vertegenwoordigd de afgelopen vier dagen. De vele nieuwe initiatieven, waaronder The Coffee Stage, de werelden van het TrendLAB en het Start-upLAB met ruim 70 ondernemers waren goed bezocht. Veel aandacht was er voor duurzame thema&...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: