Bijzonder Italiaans restaurant in Amsterdam

24 januari 2017 | Thijs Jacobs

Italiaans restaurant Impero Romano is al veertien jaar een begrip in Den Haag. Vanaf begin dit jaar is ook Amsterdam een bijzonder restaurant rijker met authentieke Italiaanse gerechten, dranken en bediening. Maar er is meer; de stijlvolle locatie met eigentijdse cocktailbar aan de Amsteldijk biedt de uitgelezen kans om het fenomeen ‘aperitivo’ op de kaart te zetten. Impero Romano Amsterdam serveert tijdens dit Italiaanse borrelmoment voorafgaande aan het diner kleine smaakvolle gerechtjes van het huis. La dolce vita bevindt zich nu ook in Amsterdam.

Authentieke Italiaanse keuken
Impero Romano Amsterdam opende begin dit jaar officieel haar deuren in het statige pand aan de Amsteldijk. Het restaurant is de tweede vestiging in Nederland en kenmerkt zich door een authentieke Italiaanse keuken waarin de Napolitaanse executive chef Vincenzo Sigillo de scepter zwaait. Ondernemer Pasha Foroutan, voormalig head bartender van 5&33 in Amsterdam, verleidt de gasten met smakelijke signature en classic cocktails, verfrissende Italiaanse biertjes en heerlijke Italiaanse wijnen. De authentieke Italiaanse keuken gecombineerd met de eigentijdse cocktailbar in een stijlvolle interieur biedt een prachtig combinatie voor de ultieme aperitivo.

Aperitivo moment
Aperitivo is een Italiaans begrip. De eerste aperitivo bars vinden hun oorsprong rond de 18e eeuw toen de cafés in opkomst kwamen in de grote Italiaanse steden. Inmiddels zijn deze bars niet meer weg te denken uit Italië en is het heel gebruikelijk om voorafgaand aan het diner een aperitivo te drinken. De gedachtegang is dat een aperitivo de maag voorbereid op de komende maaltijd, een voorproefje van wat de avond verder nog brengt. Impero Romano Amsterdam kan zich hierin uitstekend vinden en biedt elke vrijdagavond - van 17:30 tot 19:30 uur - het aperitivo moment met hapjes van het huis. Daarnaast is de cocktailbar tijdens openingstijden toegankelijk voor een borrel of een drankje na afloop van het diner.

Menukaart met specialiteiten
Het restaurant is van dinsdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner en beschikt over een uitgebreide menukaart met verschillende specialiteiten tegen toegankelijke prijzen. Befaamd is de verse tagliolini pasta met boter, salie en verse truffel, geserveerd in de grote Parmezaanse kaas. Vleesliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de gebakken kalfsoester met parmaham en salie. En wat betreft vis zijn de traditionele Toscaanse vissoep en de zeebaars in een korst van zeezout absolute aanraders. Voor vegetariërs is er een speciaal menu beschikbaar.

Het lunchmenu met twee gangen leent zich uitstekend voor een zakelijke afspraak. Liefhebbers van uitgebreid en laat lunchen komen tevens bij Impero Romano Amsterdam aan hun trekken met de lange lunchtijd van 12:00 tot 17:00 uur.

Stijlvol interieur met sexappeal
Impero Romano Amsterdam bevindt zich in het voormalig bar-restaurant Americano. Het prijswinnende designbureau Nicemakers was verantwoordelijk voor het stijlvolle interieurontwerp en veel bestaande elementen zijn gehandhaafd. Het restaurant ademt sfeer van een internationale hotellobby; sfeervol, met allure en sexappeal.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020

Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste prijs van de vakjury. Melissa de Kolk werkt bij Kwalitaria Lekkerrr by Amersfoort. De voorzitter van de proefjury, Steven Strijbosch (CityGuys), wa...

Awards
Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020

Ferry van Daal maakt de Lekkerste Maaltijdsalade van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Beef & Tabouleh' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Ferry werkt bij Eurest Catering uit Amsterdam. De voorzitter van de proefjury, Michael Simon, prees het winnende gerecht met name...

Awards Fastservice
Fresh2Go Sushi voor vijfde keer uitgeroepen tot beste bezorgrestaurant

Tijdens de zesde editie van de Thuisbezorgd.nl Awards is Fresh2Go Sushi opnieuw uitgeroepen tot het beste restaurant uit meer dan 8.000 restaurants in heel Nederland. Thuisbezorgd.nl heeft ook de winnaars per stad en per categorie bekendgemaakt en zet hiermee de beste presterende restaurants in elke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: