Bijzonder: biertje gemaakt van oud brood

24 februari 2016 |
Bijzonder: biertje gemaakt van oud brood<

In Londen wordt wel een heel speciaal biertje gebrouwen: eentje van oud brood dat bakkers anders weg zouden gooien.
Het biertje
heeft de naam Toast gekregen. Vorige maand is het merk officieel van start gegaan.

Tristram Stuard
Bedenker van het biertje is food-goeroe Tristram Stuart, die in 2009 een boek schreef over voedselverspilling. Op een tripje door Brussel maakte hij kennis met een speciale brouwmethode waarbij gemoute gerst, brood, haver, hop, gist en water worden gecombineerd. De koolhydraten worden suikers, en het gist zet de suiker om in alcohol. Ook in Oost-Europa worden er al heel lang biertjes van brood gemaakt. Het idee is dus niet helemaal nieuw.

Eén boterham per biertje
Wat voor oud brood de bakkers aanleveren maakt overigens niet uit, wat wel zo handig is voor de brouwers van de Hackney Brewery. In elk flesje Toast zit ongeveer 1 boterham. De start-up is nog maar net begonnen, dus of het biertje een succes wordt, is nog moeilijk te zeggen. Maar als de biertjes geld op gaan leveren, gaat alle winst naar Stuarts non-profitorganisatie Feedback, dat de strijd aangaat met voedselverspilling.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Coronacrisis
Hellendoornse lunchroom dicht vanwege corona

De Hellendoornse Lunchroom Lorkeers is sinds maandag gesloten, meldt Tubantia. Een personeelslid werd positief getest op corona. De eigenaresse en vier personeelsleden kregen van de GGD te horen dat zij tien dagen in thuisquarantaine moeten. Het personeelslid zat al langere tijd ziek thuis, waarn...

Nice 'n Easy
Convenience: is het eigenlijk wel gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Branded Content Nice 'n Easy
Unieke horeca op Strijp-S, welkom in Blok 63-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Food Amsterdam
De nieuwe high tea ervaring op een bijzondere plek

Hoewel het heerlijke nazomerzonnetje zich nog even van zijn beste kant laat zien, is de herfst alweer in aantocht. Dat heeft natuurlijk ook zijn voordelen. Wie herfst zegt, zegt high tea! Lekker naar binnen, de kachel een standje hoger, een dampende kop thee voor je neus en urenlang tafelen en klets...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: