Bijzonder: biertje gemaakt van oud brood

24 februari 2016 |
Bijzonder: biertje gemaakt van oud brood<

In Londen wordt wel een heel speciaal biertje gebrouwen: eentje van oud brood dat bakkers anders weg zouden gooien.
Het biertje
heeft de naam Toast gekregen. Vorige maand is het merk officieel van start gegaan.

Tristram Stuard
Bedenker van het biertje is food-goeroe Tristram Stuart, die in 2009 een boek schreef over voedselverspilling. Op een tripje door Brussel maakte hij kennis met een speciale brouwmethode waarbij gemoute gerst, brood, haver, hop, gist en water worden gecombineerd. De koolhydraten worden suikers, en het gist zet de suiker om in alcohol. Ook in Oost-Europa worden er al heel lang biertjes van brood gemaakt. Het idee is dus niet helemaal nieuw.

Eén boterham per biertje
Wat voor oud brood de bakkers aanleveren maakt overigens niet uit, wat wel zo handig is voor de brouwers van de Hackney Brewery. In elk flesje Toast zit ongeveer 1 boterham. De start-up is nog maar net begonnen, dus of het biertje een succes wordt, is nog moeilijk te zeggen. Maar als de biertjes geld op gaan leveren, gaat alle winst naar Stuarts non-profitorganisatie Feedback, dat de strijd aangaat met voedselverspilling.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Achtergronden Fastservice
Bagels & Beans zoekt bagelbazen

Bagels & Beans houdt dinsdag 3 maart in Alphen aan den Rijn een franchise informatieavond voor aankomende 'bagelbazen'. Wie droomt van een eigen zaak komt hier alles te weten over het runnen van een Bagels & Beans. Bagels & Beans is op zoek naar bagelbazen in Amsterdam, Maastr...

Vlees Marketing
Nationale Week Zonder Vlees is een feit

Halverwege maart is het weer zo ver: de Nationale Week Zonder Vlees in Nederland gaat dan weer van start. Dit evenement is van 9 tot en met 15 maart aan de gang. Veel mensen proberen tijdens deze week geen vlees te eten of in plaats van vlees, vegetarisch te koken. Het doel van dit evenement is om m...

Interieur
"Wij hebben vier barista's in dienst"

Niets is belangrijker dan de goede koffie bij lunchroom Proeverz in Gorinchem. Wim van Willigen, eigenaar van Proeverz: ‘’De mensen gaan vaak naar de vakman of de vakvrouw voor een goed product. Wij van Proeverz staan bekend om onze echte koffie. We hebben dan ook niet voor niks vier bar...

Lunchroom
Ontdekken en genieten: Op wereldreis bij De Ontdekking [video]

Op de hoek van de altijd levendige Voorstraat in Utrecht bevindt zich lunchroom De ontdekking, die je in gedachten even meeneemt naar een ander land. Onder het genot van een Braziliaanse koffie of Arabic-night smoothie, word je even weggetrokken uit de dagelijkse sleur. De Ontdekking zorgt voor e...

Lunchroom Interview
"Ze worden hier echt in hun kracht gezet"

De mooie en speciale samenwerking tussen begeleider en cliënt medewerker is uitermate uniek. De Postkamer is een Grand Café gelegen in het hartje van Nijkerk waar gemotiveerde cliënten begeleid en ondersteund worden door zorgorganisatie Careander. De zaak waar Henriette Eleveld als ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks onze nieuwsbrief!

Lees Nu
Horeca & Recht
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: